|
Gönlümüzün şampiyonu
Tarihe bir sayfa daha yazıldı dün gece. Basketbol Türk Milli Takımı, tarihinin en başarılı sonucunu elde etti. Avrupa'nın birçok dev ülkesini mağlup ederek Yugoslavya ile final oynayan Millilerimiz, Türk insanının yüzünü güldürdü.

Şampiyona'nın üçüncülüğünü kazanan İspanyol koç İmbro'da ilk kez bir turnuvada birbirinden iyi bu kadar başarılı takımın yeraldığını söyledi.

Fakat İspanyol hakem aynı fikirde değildi. İspanya'nın üçüncülüğünü bir türlü hazmetmemiş olacak ki, acısını bizimkilerden çıkardı.

Final oynadığımız Yugoslavya ise gerçekten çok sıkı oyunculara sahip. 2 oyuncusu NBA'de oynayan Yugoslavya'nın 15 kişilik kadrosunda sadece 4 oyuncu Yugoslav liglerinde oynuyor.

Maça olağanüstü bir destek ve sevgi seli içinde çıktı Millilerimiz. Yüzlerce İstanbul'lu kapıda kalacaklarını bildikleri halde bir ihtimal diyerek salon dışına yığılmışlardı.

Cumhurbaşkanımız, milletvekillerimiz, bakanlar ve belediye başkanlarının da izlediği maçta siyasilerin tamamı hop oturup, hop kalktılar.

12 Dev Adam için tek yürek olduk dün gece. Seyirci de turnuva boyunca elinden ve dilinden geleni yapmıştı. Bunu finalde fazlasıyla ve tüm katılımcı ülkeleri hayran bırakacak biçimde sürdürdüler. Bu tür maçların teknik analizi duygusal ağırlığından daha geride kalıyor. İlk iki periyodu önde kapatan Millilerimiz, önceki gecenin yorgunluğunu üzerlerinden pek atamamışa benziyorlardı. Bir de her zaman yaşanılan "skoru koruyamama" sıkıntımız vardı. Bunu doğal karşılamak lazım.

Çünkü dünkü takımda daha önce Avrupa finali oynamış kimse yoktu. Şu anda 12 adamımız bu tecrübeye sahip. Üstelik bu tür hakemlere karşı neler yapılacağını da öğrenme zamanımız geldi.

Buraya kadar gelmişken altın madalya istedik ama olmadı. Canınız sağolsun çocuklar. Bizi gönüllerde şampiyon, Avrupa'da ise 2. yaptınız.
#İspanyol hakem
#A Milli Basketbol Takımı
#12 Dev Adam
#Yugoslavya
23 yıl önce
Gönlümüzün şampiyonu
Muhafazakar “Alem”
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?