|
3 aylık OHAL ne anlama geliyor? 2. Darbe gelir mi?

FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasının gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından kafalarımızda “2. Darbe gelir mi?” sorusuna cevap ararken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye genelinde 3 aylık OHAL uygulanacağı açıklamasını yaptı. Darbeleri TSK gölgesinde yaşamış, o günkü şartlar altında sıkıyönetim ve OHAL uygulamaları görmüş Türkiye için 2016 yılında uygulanacak olan OHAL nasıl olacak ve 2. Darbe söylentileri hakkında biraz konuşalım. (Bu arada Fransa'da terör nedeniyle OHAL ilan edildiğini ve 2017'ye OHAL ile gireceğini de hatırlatayım.Yazımın son kısmına merak edenler için anayasada geçen OHAL ibarelerini ekleyeceğim)



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı OHAL, tüm yurt genelinde yaşanan

“Şiddet olaylarının yaygınlaşması ve kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması sebepleriyle olağanüstü hal ilânı”

kapsamına giriyor. Bakanlar Kurulu konu ile ilgili kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlanarak TBMM'ye sunulacak. TBMM kabul edilmesinden sonra uygulanmaya başlayacak.



3 aylık OHAL Türkiye'deki valilerin yetkilerinin artırılmasına yönelik olacak.

Tespit edilen ve hızlı bir şekilde yargılanması gereken FETÖ üyelerinin ayıklanmasında valiler önemli yetkilere sahip konuma gelecek.

TSK valilerin ve hükümetin hizmetinde olacak. Bu ayıklamada ise

vatandaşların temel hak ve hürriyetleri yazımın son kısmında yer alan Madde 15 ile güvence altında bulunuyor.


Cumhurbaşkanı OHAL kararını açıklarken özellikle ekonomide istikrara değindi. Ekonomi reformları kesintisiz sürdürecek. Merkez Bankası faizi 0,25 puan düşürmüştü, Cumhurbaşkanı Erdoğan likidite teminatı da verdi.

OHAL nedeniyle bankalarda parası bulunanlar ve yatırım yapanların olumsuz etkilenmemesi için Hükümet gerekli tedbirleri alacak.


OHAL ile en çok sorulan sorulardan biri de sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı. OHAL ile sıkıyönetimin birbirine karıştırılmaması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli meydanlarına bağlantı yaptığı telekonferansta,

halkın demokrasi nöbetine devam etmesi istemi

bu sorunun cevabı niteliğini taşıyor.



Kısacası önümüzdeki 3 ay boyunca ilan edilecek OHAL'den korkması gerekenler FETÖ yapılanmasında bulunanlar olacak.

FETÖ'nün ülkeye daha fazla zarar vermemesi için OHAL kapsamında FETÖ ayıklaması yapılması hepimizin huzuru ve ülkenin geleceği için önemli

.

FETÖ'nün üyelerini yakalayan mahkemelerin serbest bırakmaması da bu süreçte önemli!!! Bazı illerde at izi it izine karışmış durumda!!!


Vatandaşların en büyük korkularından biri ise 2. Darbenin gelip gelmeyeceği.



Geçmişte savaşlar ülkelerin birbirine deklarasyonu ile başlayıp, alanlara askerini yığması ile devam ederdi. Ancak günümüzde savaşlar böyle yaşanmıyor. Savalarda karşı ülkenin

ekonomisini çökertmek için hamleler yapıyor, teröristlerini besliyor, yönetim düşmanı yeni organizasyonlar kullanıyor, sivil toplum kuruluşları ile ayaklanmalar yaratıyor, siber saldırılar organize ediyor, internet ve sosyal medya üzerinden yıpratıcı çalışmalar

yapıyor v.s



Türkiye 2. Darbe ile karşı karşıya gelebilir. Eğer bu darbe FETÖ ile gelirse tamamen bir kamikaze saldırısı olacaktır.

Zira FETÖ lideri sahte Mesih'in haldır haldır yabancı kanallara demeç vermesi panik halinde olduğu aşikar kılıyor. Kendisi utanmadan Türkiye DAEŞ'e destek veriyor başlığı altında demokrasi nöbeti tutanlara DAEŞ'çi çamuru bile atmaya kalkıştı.



Ancak benim merak ettiğim

FETÖ darbe girişiminden bugüne kadar DAEŞ ve PKK'nın sessizliği ile Alevi-Sünni kavgası için yapılan spekülasyonlar.

Elimizde Iraklı askerlerle savaşmadan bir günde teslim ettiği ABD silahlarına sahip DAEŞ ve sırtını Amerika'ya dayayan PKK var. Açık konumunu Pensilvanya'dan bildiren Wikileaks'ten irmik tatlısı tarifi çıktı. Moodys cunta darbesi ardından Türkiye'nin notunu düşürüverdi.

Hiroşima ve Nagazaki'yi atom bombası ile bombalayıp hala özür dilemeyen, Vietnem'da binlerce insanı katleden, gerek Irak'ta Saddam'ı devirerek gerek Afganistan'a müdahale ederek Orta Doğu'yu savaş alanına çeviren ve yaptıklarının bedelini ödemeyen ve yaptıklarının hesabını verecek mercilerin başında olan ABD namlusuna terör örgütlerini mi sürecek yoksa başka bir başkaldırı planını mı devreye sokacak?
Öcalan'ı teslim ederken sahte Mesih'i alanlar, sahte mesih'i vermek için hangi pazarlıklara girmek isteyecekler? Darbe gecesi FETÖ, ABD'li askerlerle 12 kez neyin görüşmesini yaptı?


F-16'lara, tanklara, kurşunlara elinde taş bile olmadan dur diyen milletin tokadından korkmayanlar 2.Darbe için beri gelsin. Demokrasi nöbetine ve vatanımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Hodri meydan!


(MADDE 120. – Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddî belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması hallerinde, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulunun da görüşünü aldıktan sonra yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilân edebilir.



MADDE 121. – Anayasanın 119 ve 120 nci maddeleri uyarınca olağanüstü hal ilânına karar verilmesi durumunda, bu karar Resmî Gazetede yayımlanır ve hemen Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde ise derhal toplantıya çağırılır. Meclis, olağanüstü hal süresini değiştirebilir, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, her defasında dört ayı geçmemek üzere, süreyi uzatabilir veya olağanüstü hali kaldırabilir.



Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir. Bu kararnameler, Resmî Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur; bunların Meclisce onaylanmasına ilişkin süre ve usul, İçtüzükte belirlenir.



MADDE 15. – Savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlâl edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir.



(Değişik: 7.5.2004-5170/2 md.)Birinci fıkrada belirlenen durumlarda da, savaş hukukuna uygun fiiller sonucu meydana gelen ölümler dışında, kişinin yaşama hakkına, maddî ve manevî varlığının bütünlüğüne dokunulamaz; kimse din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz ve bunlardan dolayı suçlanamaz; suç ve cezalar geçmişe yürütülemez; suçluluğu mahkeme kararı ile saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.)




#FETÖ
#OHAL
#TSK
#Darbe girişimi
8 years ago
3 aylık OHAL ne anlama geliyor? 2. Darbe gelir mi?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi