|
FETÖ'nün 2006 F Tipi Listesi'nden bugüne

2006 yılında hazırlanan “Emniyet Genel Müdürlüğü F Tipi” listesi, belli dönemlerde kamuoyuna yansıyan ve gizemi net olarak çözülemeyen belgelerden biri… Gülen Cemaatinin EGM'deki yapılanmasını ifşa eden listeyi hazırlayan İbrahim Selvi'nin oğlu Erkam Selvi, 11 yıl önce üst makamlara sunulan o belgeyi bana mail yoluyla gönderdi. Listedeki isimleri araştırmaya başladığımda konu çok ilgimi çekti. Çünkü 11 yıl önceki belgede yer alan isimlerin büyük bir çoğunluğu bugün Hrank Dink cinayeti, Selam Tevhid, usulsüz dinleme, kozmik oda, taltif, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davalarda ve 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da firar eden isimler arasında yer alıyor.



Şimdi gelelim EGM F Tipi listesindeki isimlere;



“İstihbarat Dairesi” başlıklı 16 isimden oluşan listede yer alanlar “Teşkilatın ve ulusal istihbaratın en etkin elemanı ve cemaatin göz bebeği konumundadır” olarak işaretli. Listenin tepesinde bulunan Ramazan Akyürek ile 10 numarada yer alan Ali Fuat Yılmazer bugün Hrant Dink cinayeti davasının tutuklu isimleri. Listenin 2.ve 3. sırasında bulunan ve şu an firari olan Ayhan Falakalı ile Recep Güven'i 15 Temmuz darbesinde bilişim uzmanı mühendislerle birlikte İstihbarat Dairesi'ne girmeye çalışmalarıyla tanıyoruz. Hrant Dink davası ve usulsüz dinlemeler davasına adı karışan ve belgede 11 numarada bulunan Yunus Yazar da yurt dışına kaçan FETÖ firarileri arasında yer alıyor. 7 numaradaki Coşkun Çakar 2015 yılında paralel yapı soruşturmaları kapsamında yürütülen usulsüz dinlemeler davası tutuklularından. 12 numaralı Bekir Akarsu ise 2 maaş usulsüz taltif aldığı gerekçesiyle gözaltına alıp serbest bırakıldı. Adı Emniyet İstihbaratı'nda veri silme işlemine karışan ve Eylül 2016'da görevden uzaklaştırılan Hasan Çobanoğlu listenin 13 numarası. Listenin 14 numarasında bulunan ve Hrant Dink cinayeti, Ankara Paralel Yapı Davası gibi soruşturmalarda paralel yapının kilit ismi olduğu öne sürülen Muharrem Durmaz da FETÖ'nün firari isimlerden. Listenin son ismi olan ve kozmik oda belgelerini FETÖ'ye sızdırmakla suçlanan Hasan Ali Okan ise Aralık 2016'da tutuklandı.



“Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi” başlığında ise 10 isim yer alıyor. Listenin ilk ismi 2016 yılının Şubat ayında Selam Tevhid operasyonlarında tutuklanıp Haziran ayında tahliye edilen ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeniden tutuklanan Ahmet Pek. Listenin iki numarası Ömer Aydın, 15 Temmuz darbesi sonrası tutuklanan emniyet müdürlerinden. Listenin 4 numarası eski emniyet müdürü Osman Balcı 2011-2014 arasında polislerden her ay topladığı 10 TL iddiasıyla görevden alındı. 5 numarada bulunan eski emniyet müdürü Ömer Tekeli, 15 Temmuz'un ardından FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle 29 Ekim 2016'da rütbesi söküldü. Listenin 8 numarası, dönemin “Başbakanlık, Güvenlik İşleri Bşk. V. Mehmet Çakır'ın kardeşi” olarak üzerine not alınarak gösterilen Muhterem Çakır, Ağustos ayında emniyet müdür görevinden atıldı. Bir sonraki isim olan eski emniyet müdürü Nuri Uluayak, bugün rütbe ve unvanları iptal edilen emniyet müdürlerinden.



“Terör Dairesi” kısmında, “En etkinlerinden” olarak belirtilen Cemal Kuloğlu, 2016'da Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı sırada 15 Temmuz sonrası FETÖ/PYD kapsamında tutuklandı. “Güvenlik Dairesi” başlığının ilk numarası 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Isparta eski emniyet müdürü Ahmet Zeki Gürkan. 4 numara ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde kendisine korumalık yapan ve şu an FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklanan Maksut Kara.



EGM F Tipi listesinin “Dış İlişkiler” bölümünün ilk numarası Recep Gültekin. Eylül 2016'da tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi eski Başkanı Recep Gültekin'den şöyle bahsediliyor: “Amerika'ya gönderilen master ve doktora öğrencilerini bizzat cemaat üyelerinden seçerek büyük bir atılım yaptığını ve İLERİDE TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK VE AMERİKA İLE DİREKT İLİŞKİ İÇİNDE OLABİLECEK ELİT BİR “HİZMET EKİBİ” OLUŞTURDUĞUNU, BUNLAR KANALIYLA TÜRKİYE'NİN KURTULUŞ REÇETESİNİN HAYATA GEÇİRELECEĞİNİ İFADE ETMEKTEDİR.” Şahabettin Harput'a Gülen'in elini öptüren Gültekin, şu an firari olan yargı imamı Osman Karakuş, dönemin Polis Koleji Müdürü Ahmet Kaya, rütbesi sökülen ve şu an firari olan Mustafa Çankal, Ahmet Pek ve dönemin Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli ile birlikte cemaat üyesi olarak kayıtlarda geçiyor. Gültekin belgedeki iddialara göre cemaat üyelerini merkeze çekmek için planlar yapıyormuş. Kendisi 2007 yılında Türk Polisinin yeni genel müdürü olarak Amerikalılara takdim edilmiş.



Listenin 2 numarası 15 Temmuz sonrası tutuklanan eski emniyet müdürü Mustafa Aygün. Rütbesi sökülen eski emniyet müdürü Fatih İnalkaç ise 3 numarada yer alıyor. 17-25 Aralık telefon trafiğinde adı geçen eski emniyet müdür yardımcısı Ayhan Demiröz, dönemin emniyet amiri Rahmi Kızıltoprak ile AGİT görevlisi Mehmet Erdem ve listenin 4 numarası eski şube müdürlerinden Beyhan Uğsuz da Gültekin ile birlikte belgede geçen isimlerden…



“Polis Akademisi” başlığında Vadi Çiçekli, Osman Zoroğlu, Ali Osman Elmastaş, Süleyman Özeren, Önder Aytaç, 15 Temmuz sonrası Almanya'ya kaçmaya çalışırken yakalanan ve FETÖ kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan İbrahim Cerrah ve Doç. Dr. Eryılmaz yer alıyor. Eski emniyet müdürü Osman Zoroğlu istihbarat raporlarında yer alan cemaat isimlerinden. Süleyman Özeren cemaatin akademideki en etkin ismi olarak notlandırılmış. Şu anda hakkında tutuklama kararı olan firari Önder Aytaç'ın o dönemde özellikle medyatik konularda uzman olarak görüldüğüne, babasının Gülen'in has adamı olduğuna ve kardeşi Özgür Aytaç'ın İçişleri Bakanlığı danışmanlığı yaptığına vurgu yapılmış.



“Personel Dairesi” kısmında şu an tutuklu olan eski emniyet müdürlerinden Muammer Bucak yer alıyor. “Kriminal Dairesi” kısmında ise Mustafa Aydın ve bir dönem baş imamlık yaptığı belirtilen Oğuz Karakuş var. Oğuz Karakuş 17 Aralık sonrası görevinden alınmıştı. “Asayiş Dairesi” bölümünde 15 Temmuz sonrası hakkında gözaltı kararı çıkarılan Özer Zeyrek ve eski baş imam olarak anılan, Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili davada sanık olan Naci Özmen bulunuyor. “Eğitim Dairesi” bölümünde ise Mustafa Çankal, Şube Müdürü Metin Bey ve Ahmet Karagöz yer alırken,“Bilgi İşlem Dairesi” kısmında FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan İsmail Boşnak, Ekrem Oyun, Yusuf Aşkan ve “en faal imamlardandır” ibaresiyle Ayhan Demiröz bulunuyor.



İşin can alıcı noktası ise şu: 2006 yılında emniyetin cemaat listesini kayıt altına alıp, üst makama sunan isimler içinde yer alan İbrahim Selvi bugün FETÖ kapsamında tutuklu… İbrahim Selvi bu listeyi üst makamlara iletmesinden sonra Ergenekon iddianamesine adı eklenerek, 2009'da kızağa alınmış. 6 yıl daha görev yaptıktan sonra emekli olmuş. Erkam Bey konu ile ilgili benimle birçok belge paylaştı ancak sadece bu kadarlık kısmını köşemde paylaşabildim. FETÖ ile etkin mücadele yürüten mercilerimizin her şeyi en ince detayına kadar inceleyerek, İbrahim Selvi hakkında da hakkaniyetli bir karar vereceğine eminim.

#FETÖ
#Emniyet
#F Tipi liste
٪d سنوات قبل
FETÖ'nün 2006 F Tipi Listesi'nden bugüne
Kilimime basma, git kenarda sessizce öl!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim