|
Kimsesizler

Onlar; Müslüman olmalarından mütevellit, kimliksiz ve vatansız olarak dünyaya gözlerini açarlar.

Vatandaşlık sıfatından men edildikleri için; betonarme evlerde yaşamaktan, alt yapı ve sağlık hizmetlerinden faydalanmaktan, yüksek öğrenim görme hakkından mahrum bırakılırlar.

Nüfuslarının artmasına karşı getirilen önlemler kapsamında; kadınlar 25, erkekler 30 yaşından önce evlenmez ve ikiden fazla çocuk yapamazlar.

Cep telefonu satın almaları, araba kullanmaları, sanayide çalışmaları onlar için koca bir hayal.

Kapatılmış camilerinden hoparlörlerle ezan okunmaları, hacca gitmeleri, Kur’an-ı Kerim öğrenmeleri yasak. Ayak bastıkları her yer “pis” adledildiği için resmi kurumlara girmeleri kesinlikle yasak.

Onlar için bir köyden başka bir köye izin alınmadan seyahat etmenin cezası, 7 yıl hapis.

Sahip oldukları bir tavuğun dahi vergisini ödedikleri halde, askerlerin ve Hükümet yetkililerinin istedikleri kadar hayvanlarını alması ya da arazilerine el koymaları mübah.

Bir Budist’in onlardan birini öldürmesi, tecavüz etmesi ya da şiddet uygulaması; kanun önünde “bir haklı sebebi vardır” bendine göre olağan.

Cenaze namazlarına dahi izin verilmediği için; gecenin geç saatlerinde rüşvet karşılığı cenaze namazı kılmak zorunda kalmak onlar için farz.

Hükümetin “temizlik operasyonu” kapsamında; kelle avına çıkmış kılıçlı Budist rahiplerden, her yeri ateşe veren hükümet askerlerinden kaçmak zorunda olmak, onlar için şart.

Birleşmiş Milletler onları, “Dünyanın en çok zulüm görmüş olan ve zulümden kaçamayan azınlığı” diye tanımlıyor. Çünkü kapısını kapatmış Bangladeş dışında kaçabilecekleri tek yer okyanus suları…

10 asırdır Müslüman kimliklerine sahip çıkmak için, kimsesizler ordusunun silahsız neferliğini yapan Arakan halkı sistematik katliamlarla yok ediliyor.

Yaşamlarını sürdükleri toprakların çoğu, bugün haritadan silindi. 3,5 milyon Arakanlı Müslümanın neredeyse 2 milyona yakını, Myanmar Hükümeti ve Budist Rahiplerin zulmü yüzünden başka ülkelerde mülteci. Soykırıma uğrayan Arakanlıların büyük bir kısmı ise kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Binlerce yaralı Arakanlı tedavi edilmeyi beklerken, sağ kalmaya çalışanlar ise salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Sokaklar aç ve yaralı çocukların feryatları ile yankılanıyor…

Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük soykırımı olan Srebrenitsa Katliamı’nda 8 binden fazla Bosnalı Müslüman katledilmişti. Son bir haftada Myanmar’da yakılarak, parçalanarak ve ateşli silahlarla katledilen Müslüman Arakanlı sayısı ise üç binden fazla…

Srebrenitsa’yı uzaktan izledik… 22 yıl süren Srebrenitsa davalarında temyiz haklı saklı bulunan Sırp kasabının ve Hollanda’nın suçlu bulunması yüreğinize su serpti mi?

Arakan halkı, 21. yüzyılın en büyük soykırımı olarak tarih kitaplarında yerini almaya hazırlanıyor. Müslüman ülkelerin havanda su dövmeleri devam ederse, maalesef onları “kimsesizler” olarak hatırlayacağız…

#Müslüman
#Arakan
#Srebrenitsa
7 yıl önce
Kimsesizler
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti