|
Sürprizi Tofaş yaptı koltuğu Banvit kaptı

Beko Basketbol Ligi"nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Orhun Ene"nin çalıştırdığı Banvit, Beşiktaş"ı 67-56 geçerek 21. hafta sonunda liderliğe yükseldi. Özellikle Erkan, Davis, Bajramovic, Simmons"un gayretleriyle ligin zirvesine tutunan Bandırma ekibi, maça kötü başlamasına rağmen her zamanki gibi inatçı ve hırslı oyunuyla son çeyrekte rakibini yenerek zirveye kuruldu.

Ligde 10. sırada yer alan ve genç ağırlıklı kadroyla mücadele eden Tofaş, lider F.Bahçe Ülker"i 81-73 devirerek haftanın sürprizini yaptı. Ruzic 19 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle galibiyete büyük katkı yapan isim oldu. F.Bahçe"de McCalebb dışında maça asılan yok gibiydi.

THY Avrupa Ligi"nde fırtına gibi esen Anadolu Efes, Türk Telekom engelini zor da olsa 74-69 geçerek zirve takibini sürdürdü. Ankara ekibi, Brown ve Pasaliç ile direnirken, son haftaların formda ismi Lucas Gordon"un 16 sayı, 7 ribaund, 3 asistle Efes"i sevindirdi.

Dar kadrosuna rağmen oynadıkları basketbolla takdir toplayan TED Ankara Kolejliler, sahasında Galatasaray Medical Park karşısında 94-86 yenilmekten kurtulamadı. Ender Arslan ise 25 sayı, 1 ribaund ve 4 asistlik performansıyla maçın yıldızı oldu.

Bu sezon ligde ve Avrupada gösterdiği başarılı perfor-mansla dikkatleri üzerine çeken Pınar Karşıyaka evinde Gaziantep Belediyesi"ne 66-57 mağlup oldu. Avrupa maçı nedeniyle lige konsantre olamadıklarını açıklayan Ufuk Sarıca"nın dediği gibi bu yenilginin "yol kazası" olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz. Dorsey"in yokluğunda George Page"in 19 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve 1 top çalmalık performansı Gaziantep"e yetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ligin dibine demir atan Hacettepe Üniversitesi"ni 89-69 ile geçerken, Scales 19 sayı, 6 ribauntla galibiyeti getiren isim oldu.

Son haftaların flaş ekipleri Aliağa Pektim, Olin Edirne maçında gülen Aliağa oldu. Normal süresi 59-59 biten maçı uzatmada 72-67 kazanan İzmir ekibinde Francis 15 sayı, 17 ribaund ile yıldızlaştı.

Haftanın en rahat maçlarından birinde Erdemir, Antalya Büyükşehir Belediye"yi 77-50 yenerken Balazic 15 sayı, 12 ribaundla takımını sırtladı.

KADINLARDA ZİRVEDEKİLER ÇOK RAHAT

Kadınlar Basketbol Ligi"nde 23.hafta tamamlanırken, bir maç eksiği bulunan Fenerbahçe liderlik koltuğundaki yerini korudu. Sarı-lacivertliler Edremit Belediye"yi 103-58 yenerken, Bibrzycka 19 sayı ile maçın en skoreri oldu.

Normal süresi 70-70 biten maçta Canik Belediyesi, Adana Botaş"ı uzatmada 84-75 yendi. Cherly Ford 23 sayı, Doneeka Hodges da 17 sayı, 11 asist ve 6 ribaundla maça damga vuran isemler oldu.

Kayseri KASKİ, TED Kolejliler"i 82-65 yenerek yarın oynayacağı Avrupa finali öncesi moral buldu. Maltsi 21 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle oynadı.

Mersin Büyükşehir Belediye, Beşiktaş"ı 70-58 yenerek üst üste 14. zaferine imza atarken, Zellous 15 sayı, 10 ribauntla parladı.

G.Saray, Homend Antakya Belediyesi"ni 60-49 yenerken yeni transfer Harding 19 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle alkış aldı. Diğer maçlarda Tarsus Belediye, Samsun Basketbol"u 82-72, İstanbul Üniversitesi de Ceyhan Beledi-ye"yi 72-64 ile geçti.

11 yıl önce
Sürprizi Tofaş yaptı koltuğu Banvit kaptı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti