|
Futbol şehrinde gol düellosu
Bir yanda kötü geçen ilk devrenin ardından eski güzel günlerinin sinyallerini veren Trabzonspor öbür yanda Ligin hem skor hem oyun olarak tartışmasız en iyisi Beşiktaş... Tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi M.P. Arena tıklım tıklım doluydu. Karşılama öncesi Trabzonspor tribünlerinin hazırladığı koreografi de görülmeye değerdi.

Trabzonspor'un kısa süreli etkinliği ile başladı maç. Ancak çok geçmeden Beşiktaş kanatlardan bulduğu pozisyon ile golü buldu. Golden sonraki bölüm uzun süre Beşiktaş üstünlüğü ile geçti. Her iki kanattada rakibine üstünlük kuran Beşiktaş orta sahada da Atiba'nın koordinasyonunda bölgenin tek hakimiydi. Bu durum Okay'ın muhteşem golü ile son buldu. Gol, Trabzonsporlu oyunculara kaybettikleri özgüveni geri getirdi adeta. İlk yarının son bölümünde sahada daha iyi görünen ev sahibi Trabzonspordu; bunda Quaresma'nın sakatlanmasınında etkisi muhakkak...

İkinci yarıda bu kez Aboubakar'ın yetenek kokan golü ile Beşiktaş yeniden ipleri eline aldı. Keyifli bir mücadele vaad ediyordu karşılama, öyle de oldu. Trabzonspor adına o ana kadar sahanın kötülerinden Castillo ben de varım deyip skoru eşitledi. Ardında ev sahibi ekibin üçüncü golü öncesi takımına duran top kazandıran yine bu isimdi. Skordan bağımsız Trabzonspor bu kararlılıkla devam ederse yeniden 'Futbol Şehri' sıfatını tazeleyecek. Sahne sırası bu kez Talisca'da idi. Usta ayağın serbest vuruştan kazandırdığı gol ile skora denge geldi. Hem Şenol Hoca hem Ersun Hoca'nın son 15 dakikaya girerken yaptıkları değişiklikler frene basma hamlesi gibi durdu doğrusu. Son bölüm tipik bir atan alır maçına döndü. İki taraf da pozisyon buldu ama golü bulan Beşiktaş oldu. Sezonun en gerçek Derbisi her anlamda seyredenleri memnun etti. Üç puanı Beşiktaş, alkışı her iki takım haketti.
#Futbol
#Gol
#Düello
7 yıl önce
Futbol şehrinde gol düellosu
Depremden açık bir ders: Yardım eden kendine etmiş oluyor
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!