|
Hücum tamam savunma belki

Geçtiğimiz sene elde edilen şampiyonluğun ardından kadrodan eksilenler nedeniyle bu sezonun ilk yarısı "ideal 11'i yeniden belirleme" dönemi olarak geçti Beşiktaş'ta... Devre arası gelen Babel ve Talisca'nın iyileşmesi ile Şenol Hoca'nın geçen yılki Beşiktaş'ı geri dönecek gibi görünüyordu devre arasında. Ligin yeni takımlarından Alanyaspor ise ciddi rakamlar harcayarak oluşturduğu kadro ile Süper Lig'de kalıcı olmanın yollarını arayan bir ekip...



Dün gece sahaya çıkan 11'e bakınca ligin ikinci devresinde bir arıza olmadıkça Şenol Güneş'in orta saha ve forveti olacak gibi duruyordu. Oğuzhan eski mevkiine dönmüş, Atiba-Oğuzhan-Talisca dizilimi kenarlarda Quaresma ve yeni transfer Babel sadece santrofru beslemekle kalmayacak aynı zamanda her biri gol bulabilecek isimlerdi... İlk dakikalarda Alanyaspor'un ısırgan gibi görünen futbolu Beşiktaş'ın istediklerini yapmasına engel olabilecek şiddette değildi. Nitekim Beşiktaş'ın ilk golüne mani olabilecek bu ligde çok az takım var doğrusu. Oğuzhan'ın pasından başlayarak üç aşaması da ligin çok üstünde hareketler serisi, Beşiktaş'ın hücum kalitesini ortaya koyacak cinstendi. İlk golden sonra Beşiktaş için her şey daha kolay olmaya başladı. İlk yarının sonlarındaki zaruri değişiklik dışında siyah-beyazlıların canını sıkacak hiçbir gelişme olmadı neredeyse. Ki o değişiklik de Beşiktaş'ın orta saha hakimiyetini daha da arttırdı. Alanyaspor'un geliştirdiği pozisyonlarda ev sahibi ekibin yıldızı Vagner Love'un güçsüzlüğü ortaya çıktı.



İlk yarı beklenenden de kolay bitti Beşiktaş için. İkinci yarının hemen başında 3. golü de bulunca "maç bitti" havası oluştu. Ancak Alanyaspor Vagner Love'ın penaltı golünün ardından Beşiktaş'ın üzerine ciddi tehditlerle gelmeye başladı. Şenol Hoca tedbir amaçlı Tosiç'i sol kanada yeni ve pahalı transfer Mitroviç'i de savunmanın göbeğine aldı. Karşılıklı duran top pozisyonları maçın kaderini belirleyecek gibi görünüyordu öyle de oldu. Beşiktaş Quaresma'nın kullandığı köşe vuruuşunda Marcelo ile golü bularak son bölüme daha da rahatlamış olarak girdi. Beşiktaş hücum anlamında beklenen geçen seneki kıvamına yaklaşıyor ama savunma anlamında değerlendirmek için belki daha sert bir takıma karşı oynayacağı maçı beklemek lazım. Hakemlerin kötü olduğunu bir kere belirtmeden bitirmeyelim yazıyı zira Süper Lig'i onlar "bitirecek"!


#Beşiktaş
#Quaresma
#Vagner Love
#Alanyaspor
7 yıl önce
Hücum tamam savunma belki
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi