|
Kolay oldu
Aslında ilk maçta Fenerbahçe hem istediği skoru, hem turu alıp gelmişti. Dolayısıyla dün akşam Kadıköy'de oynanan müsabaka taraftarlar için ileriye dönük bir gözlem maçıydı bir bakıma. Yine ilk maçta Fenerbahçe'nin daha çok denemesi gerekenlerden biri ortaya çıkmıştı; Kanatları daha çok kullanmak. 7. dakikada Bursaspor günlerindeki uyumlarını hatırlatan bir Şener - Fernandao iş birliği neticesinde gelen gol bu gerçeği hatırlatır cinstendi. Golden sonra garip bir şekilde Fenerbahçe Rizespor maçının ilk yarısındaki haline büründü. Aradaki en büyük fark ve avantaj "Edremitlilerin" bir Kweuke'ye sahip olmamasıydı. Atromitos'un bilhassa sol kulvardan getirdiği toplarla Fenerbahçe ceza sahasına yüklenip bunların hiçbirini pozisyona dönüştürmemesi

Fenerbahçe adına kısa bölümün karı olarak kayıtlara geçti. 25'de van Persie'nin zarif çalımları taraftarı, taraftar da takımı ateşledi. 38'de Şener bir kez daha "Daha fazla çıkmalıyım" mesajı verdi. Ilk yarı biterken Caner'in çıkardığı muazzam şutun direkte patlaması kısmetsizlikti.

İkinci yarıya taraftarın beklediği iştahla başladı Fenerbahçe. Önde baskı, sağlı sollu bindirmelerden sonra bu kez sol bekin ortasıyla geldi gol. Tekrarla olacak fakat Caner'in bu golü bekleri hücumda kullanmaya pek niyetli olmadığı söylenen Pereira'yı bu niyetini bir kez daha düşünmeye itebilir.

Rakibin hücum gücü düşünüldüğünde ölçü olmaz belki ama Abdoulaye Ba, Alves'ten daha uygun bir tercih gibi durdu maç boyunca.

78'deki gol tıpkı ilk gol gibi Fenerbahçe'nin bugün için birbirini önceden tanıyan oyuncuları arasında var olan uyumun takım geneline yayıldığında ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteren bir goldü. Beklenildiği gibi Fenerbahçe için kolay bir maç, kolay bir tur oldu. Şimdi Pereira'nın vaad ettiği "kimsenin tutamayacağı" takımın ne kadar sürede hazır olacağını görme vakti.
#Abdoulaye Ba
#Alves
#Fenerbahçe
#Bursaspor
9 yıl önce
Kolay oldu
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset