|
Lens ve diğerleri
Şampiyonluk yarışından kopmasına rağmen Osmanlıspor maçında Fenerbahçeli futbolcuların "oyunda kalma" gayreti kayda değerdi geçen hafta. Ve bu kez Osmanlıspor kadar iyi olmasa da onlardan çok daha fazla puana ihtiyacı olan Alanyaspor vardı sarı-lacivertlilerin karşısında.

Maçın başında, sezon boyunca sıklıkla gördüğümüz kaptırılan top sorunsalı Fenerbahçe'nin mağlup başlamasına sebep oldu maça. Erken gelen Alanyaspor golü sonrasında maç hızlı başladı. Saffet Susiç'in gelişi ile kadro kalitesini sahaya daha takım gibi yansıtmaya başlayan Alanyaspor, 1-0'ı koruma değil savunmada dikkatli olmak kaydıyla ikinci golü de arar bir görüntüde oldu ilk bölümde.


Fenerbahçe'nin çok adamla set hücumu denediği hemen her atak çok daha tehlikeli Alanyaspor atağına dönüştü. İlk yarım saat Alanyaspor'un farkı arttıramamış şanstan ziyade olması ev sahibi ekip oyuncuların son pas ve vuruş tercihleri ile açıklanabilir. Yarım saatlik fırtınanın ardından Fenerbahçe tabiri caizse bir "kaza golü" ile moral buldu. Bu gol Fenerbahçeli oyunculara moral oldu ve bu kez sarı-lacivertli takımın atakları izledik. Çok geçmeden bu sezon nadir görünen bir organize atakla geldi Fenerbahçe'nin beraberlik golü ki, yine Lens' in oyuna aklına işaret etmek şart. Beraberlik sonrası Lens'in arzusuna Mehmet Topal ve Aatıf da bir nebze katılınca Fenerbahçe üstünlüğü sahada iyiden iyiye hissedilir oldu.



İkinci yarı da ilk devrenin sonlarındaki gibi başladı. Fenerbahçe'nin orta sahadaki tüm ikili mücadelelerden galip çıktığı bu bölüm Alanyaspor savunmasının zaten tam oturmamış dengesini bozdu ve Fenerbahçe galibiyet golünü bu kez Lens'in iştirak etmediği bir pozisyonla buldu. Son bölümde Fenerbahçe daha kontrollü Alanyaspor ise daha hücumu düşünür göründü. Ama ev sahibi ekip maçın başındaki pozisyonları bu kez bulamadı ve Fenerbahçe, Lens'in hakkının bir kez daha teslim edilmesi gereken bir maçta, geriden gelip 3 puanı aldı...




#Fenerbahçe
#Osmanlıspor
#Lens
7 yıl önce
Lens ve diğerleri
Dağlar ne işe yarar?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir