|
Puan kayıp ders kazanç

Süper Lig'de ilk üç haftayı kayıpsız ve üstelik rakiplerine mutlak üstünlük sağlayarak geçiren Galatasaray,yine lige yine iddialı transferlerle başlayan Antalyaspor deplasmanında tutuk başladı oyuna. Yıldız isimlerle başı dertte görünen teknik direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray'ın beklenen futbolunu sahaya yansıtmasına engel olmayı başardı maçın büyük bölümünde. Oyunun boyu uzadıkça Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor'un pres üçgenleri işlevsizleşti.

Sol kanadı zaten kullanmayan sarı-kırmızılı takım, göbekte de istediği rahatlığı bulamayınca Garry Rodriguez'in olduğu bölgeye oyunu sıkıştırmak zorunda kaldı.

Rıza Hoca, Galatasaray' ı durdurmayı başardı ama rakip kalede pozisyon üretecek çözümü üretemedi bir türlü.

Rodrigues'in bir kez bulduğu boşlukla gelen gol sonrası da durum değişmedi. Geride kalan 4 haftada en etkisiz Galatasaray'ı seyrettik karşılaşmanın büyük bölümünde ve muhtemelen bundan sonraki maçalarda, bilhassa Anadolu takımlarının sarı-kırmızılılara yönelik durdurma formülünü görmüş olduk.

Galatasaray, skor 1-0 iken Antalyaspor'un topa sahip olmasına hiç itiraz etmedi; "nasılsa pozisyona giremiyorlar" düşüncesi ile geçen uyuklama dönemi Samuel Eto'o'nun duran top golüyle sona erdi.

Kalan kısa zaman diliminde bu kez maç yine çift kaleye döndü ve her iki takım da risk aldı. Her iki takım için "daha önceleri neredeydiniz" kıvamında geçen oyunun son bölümü hariç, dünkü karşılaşmanın tamamı yine her iki takım için de bundan sonrası adına öğretici idi.

#İgor Tudor
#Galatsaray
#Rodrigues
7 yıl önce
Puan kayıp ders kazanç
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler