|
Trabzonspor yönetilmiyor - 2
İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve geldiğinde Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile yollarının ayrıldığını Tolunay Hoca'ya basın toplantısında tebliğ etti. Bu 'besmelenin' Trabzonspor'a maliyeti yaklaşık 10 milyon TL oldu. Bu arada kongreden önce “Sportif direktörüm” dediği Fatih Tekke ile kongreden 4 gün sonra yolları ayırdı. Neyse ki bu kararın Trabzonspor'a en azından maddi bir külfet getirmemesi zarardan kâr kabilinde...

Sezon planlamasında Mustafa Reşit Akçay ile mali tablodan dolayı mümkün olduğu kadar öz kaynaklarla ve makul transferlerle yola devam edileceği konuşuldu. Bir ay sonra bu kez takımın en acil ihtiyacı santrafor iken Malouda ve Bosingwa gibi iki yıldız, Trabzonspor tarihinin en fazla ücret alan oyuncuları olarak transfer edildi.

Trabzonspor sezona olağanüstü iki transfer ama forvet olmadan başladı. Bu arada şimdi Galatasaray oyuncusu olan Yasin Öztekin'in Kayseri Erciyes'e gönderildiğini Mustafa Hoca takım toplantısında oyunculardan öğrendi. Malouda ve Bosingwa transferlerinde Sportif Direktör Ünal Karaman 'etkisiz eleman' rolünde iken Trabzonspor'un transfer politikasının kerametlerini kendinden menkul 'danışmanlar' belirledi.

Ertesi yıl başka bir 'kerameti kendinden menkul danışman' bila ücret Trabzonspor için çalıştı, onlarca transfer yaptı. Vahid Hoca ile anlaşma ilan edilmeden Orduspor'dan Anıl, Gazintep'ten Turgut, Elazığ'dan Serdar, Altınordu'dan Gökhan'ı 'sorumsuz danışman' alırken 'sorumlu yöneticiler' bu transferlerin hocanın bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi. Elbette ki Vahid Hoca bunu geldiğinde yalanladı.

Bourceanu, Erkan Zengin, Uğur devre aralarında sezon sonu sözleşmeleri sona erecek iken, anlaşılmaz biçimde apar topar bonservis ödenerek transfer edildi ne hikmetse. Mustafa Yumlu kulübe ihanet ettiği gerekçesiyle kadro dışı kaldığı takımın kaptanı olarak aylar sonra sahaya çıktı.

Futbolla ünsiyeti bir asırdan fazla olan şehirde basketbol takımı futbol takımından daha fazla seyirciye oynadı. Trabzonspor futbol takımı Avrupa Kupası maçı oynarken bırakın erkekleri, yaşlı ninelerin bile ilk 11 saydığı şehirde insanlar maç seyretmeyi değil, havadan sudan sohbet etmeyi seçti.

Şimdi Allah aşkına cevap verin ey Trabzonspor'u yönettiğini iddia edenler! Şu tabloda 'yönetmek' kelimesini nereye koyarsınız? Siz bırakın kulübü yönetmeyi sahiden ama sahiden kendinizi yönetin Allah aşkına.
#Trabzonspor
#Ünal Karaman
#Malouda
#Bosingwa
9 yıl önce
Trabzonspor yönetilmiyor - 2
Çare Başkanlık sistemi
1 Kasım’da görecem sizi ‘değişikler’!...
‘Bu bir hal ilmidir, kâl ilmi değil
“Bir derdim var bin dermana değişmem”
Sultan Abdülhamid Harf İnkılabı mı yapacaktı?