|
Türkiye, Rusya’ya dur demiştir
Rusya Ortadoğu'ya her çeşit müdahalede bulunuyor. Muhalifleri bombalıyor, sivil insanları katlediyor. Daha fazla uçakla ve daha fazla füzeyle saldırılarda bulunuyor. Üslerini güçlendiriyor ve savaş gemilerini Suriye'nin Akdeniz sahillerine dolduruyor. Bütün bunları IŞİD'e karşın savaştığını söyleyerek yapıyor. Esed rejimi ve İran, Rusya'nın bu girişimlerine ve katliamlarına destek veriyor. Esed rejimi, Rusya'yı topraklarına davet ediyor zaten. Bütün Suriye'yi kana ve harabeye çevirse de umurunda değil. Yeter ki rejimi ayakta kalsın. Peki ya İran? O neden Rusya'nın Suriye'ye girmesine, katliamlar yapmasına ve hatta Ortadoğu'dan hak iddiasında bulunmasına sessiz kalıyor? Bir gavur devlete bu kadar yanaşmak neden? İslam diyen, Allah diyen, ülkem diyen insanların bir gavur eliyle katledilmesine neden bu kadar iştahla yaklaşıyor? Humeyni'nin önderliğini yaptığı mezhepler üstü İslam, “La Şarkiyye La Ğarbiyye” (yani ne Amerika ne Rusya) diyen o yaklaşımı nerede kaldı?


İran, Rusya'yı bölgeye taşıyor. Bütün evrensel İslam iddialarını kaybetmiş, ulus devletçi ve mezhepçi siyasetlere gebe kalmış bir emperyal anlayışla Rusya'yı bölgeye çekiyor. Bunun büyük vebali altında nasıl kalkacak? Ümmetin birbirini öldürmesi yetmiyormuş gibi bir de gavurla topraklarını çiğnetmenin tarihi faturasını ödemek zorunda kalacak.

Putin, Kafkasya neyse Ortadoğu'nun kendileri için aynı şey olduğunu söylüyor. Düpedüz İslam topraklarında hak iddiasında bulunuyor. İslam dünyasındaki liderlerin buna büyük bir tepki göstermesi gerekir. Maalesef Ortadoğu Arap liderlerinden çıt yok. Tek bir lider dışında. Laik bir cumhuriyetin Başkanı olan Erdoğan'dan! Bütün samimiyet ve inancıyla Putin'e haddini bil diyor. “Biz Rusya Hristiyanlaştırma siyasetini güdüyor diyor muyuz?” diyor. Türkiye Ortadoğu'da Rusya, Esed ve İran'ın katliamlar ve yıkımlar getiren barbarlığına ses veren tek ülke oluyor. Rusya, Türkiye'yi sınıyor. İki de bir sınırlarını ihlalle bunu yapıyor. Bölgenin yeni hakimi olduğunu Türkiye'ye hissettirmek istiyor. Uçak ihlallerinin anlamı budur. İkinci anlamı da Türkiye'yi Suriye ve Irak üzerinde yapılacak düzenlemelerden tamamıyla dışlamaktır. Bundan dolayı son bir yıl içinde üç defadır hava sahamızı ihlal ediyor Rus uçakları. Bunlar Türkiye'nin egemenliğine yönelen saldırganlıklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu söylüyor: “Rus uçakları daha önce de hava sahamızı ihlal etmişti. Bir tanesi Karadeniz'de oldu, 15 dakika kadar sınır ihlali yaptılar. Uyarılardılar, daha sonra çıkıp gitti. Bu olaydan önce 3-4 Ekim tarihinde yine iki kez sınır ihlali yaptılar. Bu 3. sınır ihlaliydi. Aramızda stratejik işbirliği var, eyvallah. Ama bu, egemenlik haklarımızı ihlale sebep veremez.”

Türkiye, Rus uçaklarının üçüncü girişimine dur demiştir. Aynı zamanda Rusya'nın bölgedeki hakimiyetine cevap vermektir bu. Ortadoğu'da 380 bin insanı katleden, milyonlarca insanı topraklarından eden ve coğrafyayı harabeye çeviren Esed rejimiyle işbirliğine gelen bir iradeye karşı tavır almaktır. Böylece Türkiye Ortadoğu'da sıradan bir ülke ve sıradan bir devlet olmadığını göstermiştir. Rusya, bu tepki ve irade karşısında şaşkına dönmüştür. Kudurmuş psikolojisini dindirmek için bu defa tırlarımızı vurmuştur. Erdoğan “vatandaşlarımıza eziyette bulunmak, yardım TIR'larını vurmak ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak ateşle oynamamasını tavsiye ediyorum”.

Yardıma giden tırları vurmak, yüzbinlerce insanı katleden ve ülkesini insansızlaştıran rejime destek vermek… Bu Rusya'nın, “moskof” arketipiyle yeniden sahneye çıkmıştır. Elbette Rusya'nın bu Türkiye karşıtı eylemlerinin başka önemli bir nedeni daha var. O da Türkiye'nin yeniden NATO ittifakıyla bütünleşmesidir. Son uçak ihlali, doğrudan buna duyulan tepkidir. Rusya'nın istediği tek başına kalan, hiçbir ittifakı olmayan ve ona muhtaç olan bir Türkiye. Böylece Ortadoğu'da ve Kafkaslarda her istediğini rahatlıkla yapabileceğini düşünüyor. Türkiye'nin yeniden Batı ittifakına dönüşü, Rusya'nın bu hayallerini yok etmiştir.
#Putin
#Kafkasya
#Rus uçakları
#moskof
#nato
8 yıl önce
default-profile-img
Türkiye, Rusya’ya dur demiştir
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar
Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar..