|
Vira Bismillah
Demirtaş, HDP'siz bir Türkiye'nin batacağını söylüyor: “Bir an HDP'nin olmadığı bir Türkiye hayal edin öyle bir Türkiye risk altındaki bir gemi gibidir. HDP'yi bu gemiden atmaya çalışanlar şunun farkında olmalılar. HDP bu gemide olmazsa sadece HDP değil herkes batar, Türkiye batar. Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin en yalın gerçeği budur”.

HDP, Bu Ülke'ye inansa ve buna göre hareket etse Bu Gemi daha sağlam bir biçimde yola devam edecek. Üstelik, denizlerden çıkıp okyanuslara açılacak. Yeni kıtalar keşfedecek. Hem büyüyecek, hem zenginleşecek hem de dünyaya umut taşıyacak. Çözüm Sürecinde olan buydu. Ancak Bu Gemiye korsanlar saldırdı ve HDP de bu korsanlara arka çıktı. Onlarla işbirliğine yöneldi. Okyanusa çıkışını engellemek istiyorlar şimdi. Yeni ufuklara açılmasını istemiyorlar. Gemi'nin içinde savaş var. Toplar atılıyor, kılıçlar sallanıyor. Kaptanları tehdit altında. Kaptanına “seni kaptan yaptırmayacağız” deniyor. Korsanlar bu çağrıya çığlık atarak sevinç gösterilerine giriyorlar. Gemi'de açılan delikler su almaya başlıyor. Okyanus başına gelirken bunlar oluyor. Denize mahkum kalsın ve orada dönüp dolaşsın istiyor korsanlar. Bir Anadolu denizi mahkumu olsun istiyorlar! Su alan gemi, kaptanının çığlıkları altında “millet” diye inliyor. Geminin milleti kurtuluşa çağrılıyor. Gemiyi basan korsanlar ve işbirlikçileri gemiyi batıracaklar neredeyse. Ama hayır! Millet, kaptana bakıyor. Onun sesine, iradesine ve inancına bakıyor.

Bu ülke'nin gemisinin vaziyeti bu. HDP, burada terörist korsanlarla arasına mesafe koymadıkça kendi elleriyle batmasına neden olacak. Terörist korsanlara arka çıkmakla, onlarla ayakta kalacağını söylemekle, milleti bu terörist korsanlara inanmaya çağırmakla gemiyi batıracak. Korsanlara silah taşıyor HDP'li vekiller, milletten propagandayla onlara eleman taşıyor, milletin beraber ve ortak bir iradede birleşerek Gemilerini okyanusa açmaları gerektiği bir zamanda fitneye ateş taşıyorlar. Gemi okyanusa, yeni ülkelere keşfe çıkarken, HDP milleti bu yoldan alıkoyuyor. Onları içinde kavgaya tutuşturuyor. Başka hikayeler, başka amaçlar ve başka kaptanlar peşine düşüyor. Geminin milleti tarafından çizilen rotasını kabule yanaşmıyor. Korsanların ellerine tutuşturdukları rotayla başka bir dünyaya yelken için kardeş kavgasına su taşıyor.

Gemi, su almaktadır. Hem de yüzyıldır su alan bir gemi! Aydınları firari oldu bu geminin. Kaçtılar! Konforlu ve rüyalarını süsleyen başka gemilere koştular. Aydınlar yabani oldu bu geminin. Çünkü Gemideki milletin değerlerine yabancılaştılar. Onun değerlerinden utandılar. Başka gemilerin ve başka milletlerin değerlerine inandılar. Ruhlarını sattılar başka geminin milletine. Korsanlarla işbirliğine dönüşen varlıklar haline geldiler. Kurtuluşu, bu geminin milletinden kaçmakta buldular. Kurtulmayı, kendilerini başka gemilere atmakta gördüler. Gemiyi kurtarmak gibi bir dertleri olmadı.

Yüzyıl sonra bu gemi deliklerini kapattı, kendini yeniledi ve yeniden okyanuslara açılmak için yola çıktı. Tam okyanusun başına gelmişken korsanların saldırılarına uğruyor şimdi. Korsanlara geminin içindeki hainler de yardım elini uzatıyor. Onlara kendi silahları ve yetiştirdikleri silahlı adamlarla arka çıkıyorlar. Dünya aleme bağırarak geminin yol almasını istemiyor bu hainler. Milletine yabancılaşmış aydınlar da onlara eşlik ediyor. Gönül dilinden kopan bu aydınlar ve bu siyasetçiler terörist korsanlar yeniden yola çıkan gemiyi durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kaptan belli, rota belli, kurtuluş belli. Buna inanan ve bunun için mücadeleyi göze alan aydınlar ve siyasetçilerin milleti sevk iradeleri var geriye kalan. Son seçim de bu iradenin olup olmayacağını gösterecek bir sınav olacaktır. Vira Bismillah!
#Vira Bismillah
#seçimler
#ak parti
#hdp
٪d سنوات قبل
Vira Bismillah
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi