|
Mustafa Kemal Hazretleri 65. Hükümeti Sözcü’ye değerlendirdi!
Bazı şeyleri unutalım, sakinleşelim, hep birlikte renkli, çok sesli bir millet olarak yaşayalım, diyoruz, fakat birileri, o unutmak istediğimiz
'bazı şeyler'
hiç yaşanmamış gibi davranınca ister istemez sinirlerimiz geriliyor.


Sözcü

'de,

Yılmaz Özdil

'in,

65. Hükümeti

değerlendirdiği yazı çok iyi bir yazıydı, ufuk açıcıydı, çok eskilere götürdü bizi.



O halde dönelim

Cumhuriyet

'in ilk yıllarına, birkaç kabine haberi de biz verelim, demokratik hükümetlerden, özgür ve özgün bakanlıklardan, kurumlardan, genel işleyişten haberdar edelim milleti.



Buyursunlar…



Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, Başbakan Mustafa Kemal Hazretlerini çağırıp, Cumhuriyetin ilk hükümetini kurma görevini verdi.


Meclis Başkanı Mustafa Kemal Hazretleri de bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretlerine, başkomutanlık, devlet başkanlığı, mareşallik, atalık, ululuk, ölümsüzlük gibi bir dizi sıfatın yakıştırılması ve kullanılması için meclisi topladı ve karar aldırdı.


Tek(bir) Mustafa Kemal Hazretlerinin demokrasiyi inşa edemeyeceğini söyleyen, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, diğer birkaç Mustafa Kemal Hazretlerini de yanına çağırıp, yeni bir parti kurmaları gerektiğini aksi halde milleti oluşturan esas Mustafa Kemal Hazretlerinin canının sıkılacağını söyledi.


Görev derhal yerine getirildi, parti kuruldu ama Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, muhalefet partisi lideri Mustafa Kemal Hazretlerinden işkillenip bu eğlenceden vazgeçti.


Bu arada Milli Eğitim Bakanı Mustafa Kemal Hazretleri, bütün öğretmenlerin, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretlerine dönüşüp dönüşmediğini görmek için tüm Anadolu'yu kapsayan okul ziyaretlerine, denetleme faaliyetlerine başlanacağını ifade etti.


Ayrıca,


Diyanet İşleri Başkanı Mustafa Kemal Hazretleri, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri'nin pek hoşlanmadığı farz-ı ayınlar ve farz-ı kifayeler konusunda, sadeleştirme, daha da olmadı hurafeler komisyonu kurarak yeni bir dinin doğuşunu müjdeledi, kutlamaların halka açık meydanlarda yapılmasını da şart koştu.


Bu durumu memnuniyetle karşılayan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, Diyanet İşleri Başkanı Mustafa Kemal Hazretlerini Çankaya'da kabul edip ödüllendirdi.


Çalışmalar bunla da sınırlı kalmadı tabi…


Gençlik ve Spor Bakanı olan Mustafa Kemal Hazretleri, bundan sonra yapılacak stadyumlara, spor salonlarına ve hatta mahalle aralarındaki yürüyüş parkurlarına bile, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri'nin adının verilmesini teklif etti.


Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri de, “Hiç fark etmez, ha sizin adınız ha benim adım, nasıl olsa her şeyde varım” diyerek, teklifi memnuniyetle kabul etti.


Yeni hükümetin kurulmasını farklı farklı etkinliklerle kutlayan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, yazarlardan oluşan Mustafa Kemal Hazretleri heyetini, Çankaya'da ağırladı, memleketin tez elden muasır medeniyetler diyarından gelen Mustafa Kemal Hazretlerine dönüştürülmesini salık verdi.


Böylece Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, bir kere daha yazar Mustafa Kemal Hazretlerine, muazzamlığını ve eşsizliğini kanıtlamış oldu.


Bazı hareketlenmelerden şüphelenen Adalet Bakanı Mustafa Kemal Hazretleri de, vaktiyle Mustafa Kemal Hazretleri gibi görünüp, sonra Mustafa Kemal Hazretleri olmaktan vazgeçenleri, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretlerine bildirdi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri de, İstiklal Mahkemelerine
atadığı, Yargıç Mustafa Kemal Hazretleri aracılığıyla, sözünden dönen Mustafa Kemal Hazretlerini cezalandırdı.




Diğer alanlardaki faaliyetlere gelince…


Kabinedeki Mustafa Kemal Hazretlerini yeterli bulmayan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve hatta Şoförler Cemiyeti başkanlığına da Mustafa Kemal Hazretlerini atadı, çalışma planlarını ve tüzüklerini de hazırladı.


Bunlarla yetinmeyen Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, Sağlık Bakanı olan Mustafa Kemal Hazretlerini yanına çağırıp, kendisiyle ilgilenecek hekimin de özellikle Mustafa Kemal Hazretleri olması gerektiğini söyledi.


Her türlü yeteneğin kendisinde toplandığını düşünen Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Hazretleri, dil ve tarih konularını aşıp, matematik, geometri gibi alanlardaki diğer Mustafa Kemal Hazretlerinin de gün yüzüne çıkarılmasını, kendi adını taşıyan bir dizi kitapların piyasaya çıkmasını istedi…




Ne yapalım, tekrar buralara mı dönelim,

Yılmaz Özdil

, bu dille mi konuşalım?...



“Cumhuriyeti, Mustafa Kemal kurdu, her şey onun”

muamelesi yapıyorsun,

Tayyip Erdoğan

'ın kurduğu partiye müdahale etmesini çok görüyorsun…



Kendini çok mu akıllı zannediyorsun, anlamadım ki!...


#65. Hükümet
#Mustafa Kemal
#Sözcü gazetesi
8 years ago
Mustafa Kemal Hazretleri 65. Hükümeti Sözcü’ye değerlendirdi!
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak