|
En çılgın vaatler bende!

Bu seçim zamanlarında vatandaş olmak eğlenceli oluyor. Hatta sadece bu zamanlarda eğlenceli oluyor demek de mümkün. Çünkü ülkeyi yönetmeye aday oldukları vehmine kapılan partiler ne istersek vermeye hazır bir halde adeta kapımızın önünde bekliyorlar. Özellikle barajı aşma çırpınması içindeki partilerin elleri çok daha cömert oluyor. Eskinin mandalcıları gibi oyumuza karşılık bize bir sürü şey vaat ediyorlar. Bu seçimin promosyon şampiyonu mazot... Partilerin kahir ekseriyeti nereden icap ettiyse mazotun fiyatını indirme yarışında... Neden beyaz peynir, siyah zeytin ya da otomobil lastiği gibi bir şey değil de mazot, belli değil... Neden daha önceki seçimlerde değildi de şimdi, o da belli değil... Sanki herkes ucuzlatacak bir şey arıyormuş da bulamıyormuş gibi bir durum yaşanıyor. Sonra aralarından birinin aklına bir şey geliyor, hepsi bir köşesinden yapışıp çekiştiriyorlar sanki. Biri mazotu ucuzlatsa, diğeri domatesi, bir diğeri çamaşır suyunu, en öteki fındıklı çikolatayı... Nasılsa bir sürü parti var, hayat ucuzlayıp gidiverecek. Ama öyle yapmıyorlar, mazotun kavgasını yapıyorlar. Mazotu ucuzlatma işi en son kimde kalacak belli değil, ama siyasetin ucuzladığı kesin...

Bu süreçte en fazla şaşırdığım şey, siyasetin hayal gücünün ne kadar yerlerde süründüğü... Bana sorsalar onlara inanılmaz uçuklukta vaatler bulurum. Hem de onlarca... Hem de henüz teki bile internete düşmemiş vaatler... İnanmıyor musunuz? Peki o zaman, bunu siz istediniz:

1.Ne kadar dizi varsa hepsinde fakir oğlan Ağa''nın kızına kavuşacak, evlenip çoluk çocuğa kavuşacaklar.

2.Şişmanlık kesinlikle moda olacak. O kadar ki tekstilciler tarihteki en büyük kumaş satış rakamlarına ulaşacak.

3.Yabancı futbolcu sayısı serbest olacak, buna karşılık takımlarda en az bir tane de Türk futbolcu bulunacak.

5.Hapşırana “Çok yaşa!” demek kanun marifetiyle zorunlu hale getirilecek, böylece ortalama ömür uzatılacak.

6.Milleti enayi yerine koymak amacı taşıyan fiiller de seçim yasakları kapsamına alınacak.

7.Türkiye''de bir ikamet adresi ibraz edebilen uzaylılar da UFO''larını uygun bir yere indirmek suretiyle oylarını kullanabilecek.

8.Okeye dördüncü bulamayanların dördüncü bulmak devletin yükümlülükleri arasına girecek.

9.İçinde Türkçe''den başka dil kullanılmayan haber ve röportajlara altyazı girilmesi yasaklanacak.

10. Vizyona giren her filme herkesten önce giden ve ani hamlelerle seçtiği kurbanların kulağına filmin sonunu söyleyen yeni tip teşhircilere ağır cezalar verilecek.

Gördüğünüz üzere vaat ettiğim gibi ne zaman istesem boş vaat uydurabiliyorum. Aslında partiler için bulunmaz bir fırsatım. Tam bir fırsatlar adamıyım. Bedava değilsem bile pahalı da değilim. Yardıma hazırım. Yeter ki beni ciddiye alsınlar. Bunu yaparlarsa dişimi sıkar ve ben de onları ciddiye alabilirim.

Ama biliyorum yapmazlar.

Mazota takılıp kaldılar.

Oysa bana takılsalar bu eğlenceli vatandaşlık günlerini doyumsuz hale getirebilirdik.

Parti bile verebilirdik.

17 yıl önce
En çılgın vaatler bende!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi