|
Metin'den Musa'ya...
Geçen hafta oynanan iki maçtan birini televizyondan, diğerini ise canlı olarak izledim.

Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi Metin Tokat'ın, böylesine "stresli" bir maçtan yüzünün akı ile çıktığını rahatlıkla yazabilir ve iddia edebilirim.

Bir takım hakem eskilerininşimşeklerini üzerine çeken Metin Tokat konusunda benim de birkaç laf etmem gerektiğini biliyorum.

Onun için bu satırları yazıyorum.

Böylesine gerilimli bir maçın altından kalkabilmek, her "babayiğidin" işi olmasa gerek. Metin Tokat, hem yönetimi ve hem de verdiği kararları ile, neden Türkiye'nin bir numaralı hakemi olduğunu bir kez daha ispatladı.

Hem de dosta, düşmana karşı,

Ama...

Metin Tokat, ne kadar iyi maç yönetirse yönetsin, babasından dolayı, bir takım kişilerin, kinine her zaman muhatap olacak. Bunun aksini söyleyenlerle, bu konuyu her zaman tartışırım.

Zira, zamanında bir maç almak için Talat Tokat'ın kapısında dolananlar, o günlerdeki ezikliklerini, bugün televizyon ekranlarından, abuk sözlerle intikam almaya gayret ediyorlar.

Her defasında da gülünçlüklerini sergiliyorlar.

Bu komik adamlar, böyle davrandıkça, aklı başında spor adamları tarafından lanetleniyorlar. Allah, onlara en kısa zamanda akıl sağlığı versin.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan hakem Musa Eryılmaz için de iyi şeyler yazamayacağım. Bu maçı çıplak gözle izlerken, bir hakemin yönettiği maçın içine nasıl ettiğine tanık oldum.

Musa Eryılmaz, sadece ve sadece kendi kurallarını uygulayan, uygularken de uluslararası futbol kurallarını hiçe sayan, bu arada da Beşiktaş'ın galip gelmesi için çırpınan bir hakem görüntüsündeydi.

Musa Eryılmaz'ı görünce, Metin Tokat'ın kıymetini daha iyi anladım. Kesinlikle, "pırlanta" değerindeki Metin Tokat ile "imitasyon" Musa Eryılmaz'ı aynı kefeye oturtmak istemem.

Metin Tokat hata yaptığında aklı başındaki spor adamları tarafından her zaman hoşgörü ile karşılanır. Ama, Musa Eryılmaz kafasındakilerin ortaya döktükleri hatanın arkasında kesinlikle başka unsurların rol aldığını bilenlerdenim.

Zira, Musa Eryılmaz bu kötü görüntüsü ile terfi grubu maçlarından beri, bu camia içinde yer alıyor.

Sonunda, Ankaragücü'nü katletti ve muradına erdi.

Yazımı bağlarken, geçen hafta yönettikleri maçlarla ilgili iki hakemin durumunu sergilemeye çalıştım.
#Metin Tokat
#Musa Eryılmaz
#Hakem
#Galatasaray
#Fenerbahçe
23 yıl önce
Metin'den Musa'ya...
Hastane vuranlar, çocuk öldürenler, yardım konvoyu vuranlar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!