|
Masada oturup iki çay diyen kişi olmak da istemişimdir

oğu kişi Pazar günleri için sevdikleriyle bir arada geçireceği özel mekânları tercih eder. Bu keyfi yaşayabilmek için de birilerinin çalışması gerekir. Pazarları çalışmak Pazarları sevmemek için geçerli bir neden midir bilmiyorum. Fatih-Atpazarı Meydanı"ndaki Eski Kafa"nın garsonu Mesut Yeğin bir çalışanın gözünden pazarları anlattı. Sabahları kaçta kalkacağını kesin olarak bilmek Pazar günü çalışanlar için can sıkıcı bir durum olsa da tenha bir şehre uyanmak teselli ikramiyesi sayılabilir.

Mesut Yeğin, güzel bir Pazar gününün iyi başlanan bir gün olduğunu düşünüyor: "Mesela Pazar günü sabah trafik olmadığı için yolda sorun yaşamadan işe gelirsiniz. Üstelik Pazar herkes evinde olduğu için gürültüsüz patırtısız sessiz ve sakin bir İstanbul"dur. İnsan bir günden daha ne ister ki? Tabi bunlar öğlene kadarki Pazar mutlulukları. Öğleden sonra yoğun olduğu için nasıl geçtiğini anlamazsınız bile. Pazarları çalıştığım için Pazartesi sendromu yaşamıyorum bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum, ama hizmet eden değil de masada oturup "iki çay" diyen kişi de olmak istemişimdir."

En güzel Pazarının askerdeki ilk çarşı iznini kullandığı Pazar olduğunu söyleyen Yeğin"in Pazarları favori mekanı ise çalıştığı Eski Kafa: "Pazar günü benim için favori mekan Eski Kafa. Mecburen favori mekânım. Çünkü orada çalışıyorum başka şansım da yok zaten." Bugüne dek geçirdiği en kötü Pazar günü ise tekstil sektöründe çalışırken daha önce plan yapmasına rağmen işlerin yetişmemesi nedeniyle çalışmak zorunda olduğu bir Pazar"mış. Bu nedenle Pazar günleri için önceden plan yapmayı tehlikeli görüyor.

Yeğin"in Pazarları dükkânı yani Eski Kafa"yı açtıktan sonra çay kazanını doldurmak, demlemek ve ardından günün ve demliğin ilk çayını içmekle başlıyor: "Dükkanı temizledikten sonra ve demliğin ilk çayından mahrum insanların gelmesini beklerim. Pazar günü arkadaşlarla görüşmem. Çünkü Pazar günleri çalışıyorum ve görmek istediğim arkadaşları görmemin tek yolu çalıştığım iş yerine arkadaşlarımın gelmesidir. Pazarları iş yeri yoğun olduğu için arkadaşlarımı görmemek en iyisidir. Muhabbet yoksa görmenin ne anlamı var."

KAFAYI BOŞALTMA GÜNÜ

Pazar günü Mesut Yeğin için kafayı boşaltma günü. Yeğin bu durumu şöyle açıklıyor: "Pazarları film izlemem çünkü film izlemek için en güzel gün Cumartesi"dir. Filmi izlersen eğer kafanın içinde senaryolar yazarak yeni bir haftaya girersin yani dolu bir kafayla. Oysa Pazar yeni bir hafta için kafayı boşaltma günüdür."

11 yıl önce
Masada oturup iki çay diyen kişi olmak da istemişimdir
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi