|
Pakistan’daki yargısal darbe çok tanıdık değil mi

Yaşadıklarımız acaba şimdi daha anlaşılır oldu mu, bazılarımız için?

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in şehir meydanında sözüm ona masum bir ‘demokratik’ eylem olarak başlayan sürecin nihayetinde Ukrayna’yı böldüğünü hatırlayın yeniden...

O yüzdendir ki Gezi provokasyonuna başından itibaren masum bir ‘çevreci eylem’ olarak bakmadık.


‘Provokasyon’ dedik ve halk isyanı ile iktidarı devirmeye dönük bir hamle olarak gördük.

Yine 17-25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünü baştan itibaren, meşru iktidarı ‘yolsuzluk sosu’ ile alaşağı etme hamlesi olarak gördük.

Çünkü
uluslararası hegemonyanın içimize akıttığı aparatlar eliyle ‘bağımsızlaşmak’ için büyük bir mücadele veren milli iktidar ve lideri Erdoğan düşürülmek istenmişti... Gördük!

Görmeyenler de vardı. Bir kısmı olup bitenlerle doğrudan ilişkili olduğu için görmüyordu, bazılarıysa sadece ‘ahmaklık’ları nedeniyle...

Bugün
Pakistan’da yaşanan son olay içimizdeki ‘ahmaklar’ın da gözünü açacak türden!
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif anayasa mahkemesi maharetiyle iktidardan düşürüldü ve ömür boyu siyaset yasağı getirildi.

Pakistan’da yaşanan bu yargısal darbe, yakın tarihte Türkiye’de yaşananlar karşısında aldığımız net tavırların ne kadar da yerinde olduğunun ispatıdır.

Gezi’de ‘orantısız müdahale’ gibi eleştirilerin... 17-25 Aralık’ta ‘yargıya müdahale’ safsatalarının ne kadar da bilinçli yapıldığının da göstergesidir.

Navaz Şerif tıpkı FETÖ benzeri bir örgüt tarafından ele geçirilen Pakistan yargısı maharetiyle iktidardan alaşağı edildi.
Tahir-ül Kadri isimli yapı neredeyse tıpatıp FETÖ’ye benziyor.
Elebaşı Kadri, tıpkı Pensilvanya şarlatanı gibi yurt dışında yaşıyor, Kanada’da.

Yine elemanları tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Pakistan’ın önemli kurumlarına sızmış ve gerektiğinde harekete geçiyor.

Kadri tıpkı Feto gibi Hazretif Peygamber'i sürekli rüyasında gördüğünü söylüyor. Yine tıpkı Feto gibi kendisinin “seçilmiş” olduğuna ananıyor.

Yani anlayacağınız
Pakistan’ın FETÖ’se Tahir-ül Kadri, Feto’su Kadri..! İkisi de dinler arası diyalog meselesinin savunucusu...

Pakistan sadece Türkiye’ye verdiği destekle değil İslam dünyasının nükleer silaha sahip bir gücü olarak da dikkat çekiyor.

Ve ne hikmetse Pakistan kurulduğu günden bu yana askeri darbeler, siyasi suikastlarla uğraşmak zorunda kalıyor.

En son yargısal bir darbe ile seçilmiş Başbakan Navaz Şerif alaşağı edildi.

Demek ki ‘üst akıl’ gelişme potansiyeli olan, bağımsız olması halinde büyük başarılara imza atma potansiyeli olan İslam ülkeleri için kontrol edilebilir yönetimler ön görüyor. Ve o yönetimleri de kontrolündeki ‘sapkın’ dini inanışlara sahip gruplar eliyle yapıyor.

Pakistan’ı Afganistan sorunu ile zaten zora soktular. Bazı bölgeleri fiili olarak merkezi iktidardan ayrıldı. Şimdi de seçilmiş başbakanını alaşağı ettiler.

Düşünün bir kere, Suriye sorunu maharetiyle Türkiye’yi Pakistanlaştırmak istemediler mi? Ve yine FETÖ’nün kumpas ve darbe girişimleriyle meşru iktidar ve onun doğal lideri Erdoğan alaşağı edilmek istenmedi mi?

Üst aklın İslam dünyasının büyüme potansiyeli olan ülkelerinde uyguladığı yöntemler birbirine ne çok benziyormuş bu son Navaz Şerif olayıyla bir kez daha görmüş olduk.

Şükür ki ne Türkiye Pakistan, ne Cumhurbaşkanımız Erdoğan Navaz Şerif ve elbet ne de Türk milleti Pakistanlılar gibi!

Ecrin’i şefaatçı olarak gönderdin ya Ersin...
Gazetemiz İnternet Yazı İşleri Müdürü kardeşim Ersin Çelik ve sevgili eşi büyük bir acı ile imtihanda. Büyük kızları (ki 7 yaşın büyüklüğü ne ola ki...) Ecrin elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ersin ve eşini tanırım mü’minlerdir, şahidim. Ecrin’i de bilirim.

Ecrin, anne ve babasına şefaatçı olmak için önden gitti. Rabbim rahmetiyle mukabele etsin Ersin ve eşine ve cümle sevenlerine sabır versin.

Çok acı. Sabır diliyorum.
#Pakistan
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce
Pakistan’daki yargısal darbe çok tanıdık değil mi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Asya’da yeni bir ticaret bölgesi doğuyor
Kızıl karıncaların düş gördüğü yer...
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…