|
ABD yazıyor IŞİD oynuyor
Türkiye'nin Cerablus operasyonu ABD'nin kimyasını bozdu. ABD, ilk başlarda Türkiye'nin IŞİD karşısında çok zayiat vereceğini umdu. Ancak durum ABD'nin umduğu gibi olmayınca, bölgede yeni senaryolar sahneye konmaya başladı. Türkiye'nin Cerablus operasyonu sekteye uğratılmak istendi.
ABD'nin özel kuvvetlerinin Cerablus'ta boy göstermesi bunun ilk adımı oldu.
Ardından bazı gruplar ÖSO'dan ayrıldığını duyurdu. Son olarak da Irak'ın kukla Başbakanı, Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığı ile ilgili ileri geri konuşmaya başladı. Bütün bunlara baktığımızda bölgede yeni bir senaryoya geçildiğini görebiliyoruz.


Senaryo demişken, malum, ABD senaryoları pek sever. Karıştırmak istediği bölgelerle ilgili önce Washington'da senaryolar yazar ve ona göre simülasyonlar yapar. Hürriyet Gazetesi Washington temsilcisi Tolga Tanış'ın POTUS ve BEYEFENDİ adlı kitabında çok tanıdık bir ABD senaryosu yer alıyor.

Senaryonun ilginç özelliği liberallerin ve Cumhuriyetçilerin birlikte hareket etmesi.


Liberallerin Brookings, Cumhuriyetçilerin American Enterprise ile Savaş Çalışanları enstitüleri tarafından yapılan simülasyonda, Türkiye'nin hangi şartlarda savaşa sokulabileceği senaryosu oynandı

. CIA eski analisti Ken Pollack'ın yönettiği simülasyonda Pentagon, ABD Dışişleri Bakanlığı ve CIA'nın Ortadoğu uzmanlarından ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan adına üç grup oluşturulmuş. Senaryo konusu Türkiye hangi şartlarda Suriye'ye girer

.



Senaryo gereği Türkiye'yi Suriye'ye girmeye zorlamak için önce Suriye'de öldürülen insan sayısı arttırılıyor. Ancak Türkiye girmeye yanaşmıyor

. Daha sonra mülteci sayısı arttırılarak Türkiye üzerinde baskı oluşturuluyor. Türkiye yine girmeye yanaşmıyor. Son olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta bombalar patlatılıyor ve Türkiye Suriye'ye girmek zorunda kalıyor

.



Senaryo çok tanıdık değil mi?

Suriye'de insanlar yılladır öldürülüyor. Milyonlarca mülteci var ve Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin büyük kentlerinde bombalar patlatıldı. Yüzlerce insanımız şehit edildi.

Demek bir senaryo ve simülasyon değilmiş. ABD yazdı, IŞİD oynadı. Sadece IŞİD mi? Bu kadar insanı kim öldürdü? Esed, İran, Hizbullah, PKK/PYD. Herkes ABD'nin senaryosunu hayata geçirmek için kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden insan öldürme yarışına girmiş

.



Bu senaryoya göre

, Gaziantep'te kına gecesini kana bulayan ve 56 masumu katledenin kim olduğunu biliyoruz. Ayrıca Ankara ve İstanbul'daki patlamalarda ölenlerin katillerini de biliyoruz.

Senaryoda bahsedilen bir ilimiz daha var.

Çok kritik bir il. 12 Eylül darbecilerine de zemin hazırlanan il. Kahramanmaraş. Hatırlarsanız PKK ve yandaşları Suriyeli muhacirler için yapılacak kamplara karşı Kahramanmaraş'ta kampanyalar başlatmışlardı. “Alevi köylerinde IŞİD kampı istemiyoruz” diye

. Şimdi daha iyi anlıyoruz bu gösterilerin hangi senaryoya hizmet ettiğini. CHP'nin Kahramanmaraş merakını da bu bağlamda değerlendirmekte fayda var. Zira Sayın Kılıçdaroğlu'nun son il başkanları toplantısını Kahramanmaraş'ta yapmış olmasını iyi irdelemek lazım.



Şimdi yeni bir tiyatronun arifesindeyiz. Daha doğrusu Musul tiyatrosunun ikinci sahnesi planlanıyor. İlki malum, 2014'ün Haziran ayında IŞİD'li teröristler pikaplarla Musul'u işgal etti.

Musul'u koruyan Irak ordusunun askerleri zırhlı araçlarını silahlarını bırakıp kaçmışlardı. Senaryo gereği kaçmaları gerekiyordu. IŞİD'in daha güçlü silahlara ihtiyacı vardı. ABD henüz havadan yanlışlıkla(!) IŞİD'e silah atma fikrini geliştirememişti.

Dolayısıyla IŞİD'i ancak bu yöntemle silahlandırabilirdi.

Yani Irak ordusuna verdiği son model gıcır gıcır silahları IŞİD'e ancak bu yöntemle verebildi.

IŞİD, bu tiyatro sayesinde dünyanın en zengin ve en güçlü silahlarına sahip terör örgütü haline geldi. Yalnız bir sahne çok önemli. Iraklı askerler kaçarken üniformalarını çıkartıp don-atlet kaçtılar. Bu sahne senaryo gereği miydi, yoksa doğaçlama mı oldu? Doğrusu çok merak ediyorum.



Musul tiyatrosunun ilk sahnesi Türkiye'ye yönelik olduğu gibi ikinci senaryosu da Türkiye'ye yöneliktir. İlk sahnede 49 başkonsolosluk görevlimizi rehin alarak, Türkiye'nin elini kolunu bağlayıp, bölgede istedikleri gibi at koşturdular.

Şimdi de ikinci sahne ile Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'i bitirmesinin önüne geçmek istiyorlar. Sadece IŞİD değil tabi, içeride FETÖ ve PKK'nın bitirilmesinin de önüne geçilmek isteniyor.


ABD'nin IŞİD'i bitirmek gibi bir niyetinin asla olmadığını bildiğim için Musul sahnesinin ikinci perdesini çok merak ediyordum ki Washington Post imdadıma yetişti.

ABD gazetesi IŞİD'in Musul'dan canlı kalkanlar eşliğinde kaçacağını yazdı. Peki, nereye kaçacak? Tabi ki Rakka'ya. Niye mi? Türkiye kontrolündeki ÖSO El-Bab'a doğru ilerliyor.

IŞİD'in Suriye'de takviye güce ihtiyacı var. Hem de Irak ordusundan alınan ABD silahlarıyla birlikte. Bu senaryo da çok tanıdık. Esed tarihi Palmira şehrini tek kurşun sıkmadan IŞİD'e teslim etmişti. Sonra zamanı gelince yine tek kurşun sıkmadan geri almıştı. Oradaki IŞİD militanları ne olmuştu?

Canlı kalkan eşliğinde Türkiye'ye doğru kaçmıştı. Yani IŞİD'in Musul görevi bitti. Nasıl ki tek kurşun sıkmadan Musul'u işgal ettiyse, yine tek kurşun sıkmadan Musul'u terk edecek

.



Bu yazdıklarımdan Musul'da hiç çatışma olmayacak anlamı çıkmaz. IŞİD nereye sokulduysa oranın demografik yapısı değiştirildi

. Şii lider Kays Gazali'nin “Musul savaşında, İmam Hüseyin'in intikamını alacağız” şeklindeki ifadeleri, Musul'un asıl sahiplerine yapılacak katliamın habercisi.


Görüldüğü gibi bölgemizde her şey senaryodan ibaret. Gerçek olan tek şey Türkiye düşmanlığı.




#Musul
#IŞİD
#ABD
7 yıl önce
ABD yazıyor IŞİD oynuyor
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı