|
CHP’nin F-Esadları
Suriye'de kadın, çocuk, sivil, genç yaşlı on binlerce insanı katleden Beşar Esad'a CHP'lilerin hayranlığını hepimiz biliyoruz. Hayranlık dereceleri o kadar ileri ki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın kapısından bile geçmeyen CHP'liler Esad'ın sarayının önünde kuyruk oluşturmuş durumda. Gönül bu. kimi seveceğine biz karışamayız. Ancak CHP'deki bu Esad hayranlığı Türkiye'de fesatlığa dönmeye başladı.

CHP'liler hayranı oldukları Esad'ın cansuyu IŞİD üzerinden bir mezhep çatışması çıkarmanın hesabı içindeler. IŞİD ile Suriye rejimi arasında bir çatışmanın yaşandığını duyan var mı, her gün kontrolünü kaybettiği bazı şehirler üzerine varil bombaları yağdıran Esad rejiminin, Rakka başta olmak üzere IŞİD'in kontrol ettiği bölgelere hiç bomba attığını duydunuz mu? Bırakın bomba atmayı Esad'ın uçakları IŞİD'in olduğu bölgelerden teğet bile geçmiyor. Tam aksine gıda, ilaç ve petrol alışverişi için TIR'lar Esad bölgesi ile IŞİD bölgesi arasında mekik dokuyor. Nereden biliyoruz. Esad hayranlığında CHP'yi geride bırakan Fehim Taştekin'in Hürriyet gazetesindeki yazı dizisinden. Esad ile IŞİD'in işbirliğini bilmeyen yok ama gelin bir de Taştekin'in kaleminden okuyalım.

“Kamışlı, Rakka, İdlip ve Halep kırsalında, yani muhaliflerin bulunduğu bölgelerde toplanan tarımsal ürünler devletin anlaştığı araçlar tarafından diğer bölgelere taşınıyor. Kuzeyin tahılı güneye, güneyin sebzesi kuzeye... İnşaat malzemeleri ve petrol dahil her şey taşınıyor… Mesela Humus ve Banyas rafinerilerine taşınan petrolden IŞİD ve Nusra pay alıyor. Görüleceği gibi rejimle muhalefet hem savaşıyor hem ticaret yapıyor.”

Fehim Taştekin'in yazı dizisinden anlaşılacağı gibi IŞİD'i ayakta tutan Esad, Esad'ı ayakta tutan IŞİD. MİT'in Türkmenlere yardım götüren TIR'ları için kıyameti koparanlar, IŞİD ile Esad arasındaki TIR'ları göremiyor.

Türkiye'nin IŞİD'e destek veriyor iddiasıyla ülkede kaos planlayan çevrelerin asıl derdi, Suriye'deki mezhep çatışmasını ülkemize taşımak. Ne yazık ki bazı CHP'li vekiller bu ateşe bilerek veya bilmeden odun taşıyor. Gezi olaylarından bu yana Alevi inancına mensup insanlarımız kışkırtılıyor. Gezi olayları sebebiyle hayatını kaybeden gençlerin tamamının Alevi ailelerinin çocukları olması kesinlikle tesadüf değildir. Bu tehlikeli oyunun baş aktörü de bir ayağı Almanya'da bir ayağı Suriye'de terör örgütü DHKP-C'dir.

Gelelim CHP'nin bunun neresinde olduğuna. CHP bu ülkede anamuhalefet partisi, tabi ki toplumun kanayan yaralarıyla ilgili ülkeyi yönetenlere yönelik sert eleştirileri olacak. Siyasetin doğası bunu gerektiriyor. Ancak kışkırtmak, tahrik etmek, hele hele Dersim'den beri Alevilik konusunda karnesi eksilerle dolu CHP daha duyarlı olmalı.

Eren Erdem diye bir milletvekili var, İstanbul'dan seçildi. Daha önce nereden tanıyoruz onu, Karşı Gazetesi diye amacına matuf bir gazete çıkardı. Paralel darbe gerçekleşmeyince de gazeteyi kapattı onlarca meslektaşımızı mağdur etti. Bu milletvekili, resmi Twitter hesabından Bursa'da bir ailenin Alevi olduğu gerekçesiyle linç edildiğini ve hastaneye kaldırıldığını yayarak, partilileri hastaneye çağırdı. Kısa süre sonra gerçek olmadığı ortaya çıktı da herhangi bir olay yaşanması önlendi. Aynı vekil, bu kez Suruç'ta yaşanan patlamadan sonra tekrar sahne aldı. Eren Erdem, “Kaçak saray delisinin silahlarıyla beslenen örgüt” ifadesini kullanarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ediyor hem de kışkırtmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz dönem İstanbul milletvekili olan CHP'li Ali Özgündüz, Bağcılar'daki Ehl-İ Beyt Camii'nin elektriğinin kesilmesi ile ilgili Bağcılar Müftülüğünün yardım talebine “İran'a gidin” dediğini iddia ederek, “Bu adam şunu bilsin ki ülkemizin Ehl-i Beyt inancına mensup birinci sınıf yurttaşları hiçbir yere gitmez. Ama kendisi Suudi Arabistan veya Katar'a hatta IŞİD'in kontrol ettiği yerlere gidebilir” diye tepki gösterdi. Açıkçası bu mesajı görünce güldüm. Yıllar öncesine gittim. Bu CHP'liler 1994 yılında Refah Partisi Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kazandığı zaman sokaklara dökülüp “Mollalar İran'a” diye bağırmıyorlar mıydı? Eğer Bağcılar Müftüsü iddia edildiği gibi “İran'a gidin” demişse CHP'lilerin bundan çok mutlu olmaları gerekmiyor mu? Birinci sınıf Ehl-i Beyt yurttaşlar bir yere gitmeyecekse sizin yıllarca “Mollalar İran'a” dediğiniz insanlar ikinci sınıf mıydı? Burada dert başka, dertleri IŞİD üzerinden mezhepçi çatışmayı körüklemek.

Son olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sahne aldı. Dünkü gazetelerde belki bugün de gazetelere yansır IŞİD raporu hazırlamış Ağbaba. Ama adam biraz talihsiz, geç kalmış. Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyonda aktif rol üstlendiğinden haberi yok. Rapora bakın yine mezhepçi tahrikçilik ön safta. Ağbaba'ya sadece bir soru sormak istiyorum. Raporunuz “IŞİD militanları ambulansla taşındı” başlığı ile yansıdı basına. PKK terör örgütü son günlerde ambulanslara yönelik saldırılar düzenliyor. Bu saldırıların raporunuzla bir ilgisi var mı, bu raporunuzla ambulans ve sağlık ekiplerini hedef gösterdiğinizin farkında mısınız?
#CHP
#IŞİD
#Suriye
9 yıl önce
CHP’nin F-Esadları
Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için neler yapılmalı?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!