|
En tehlikeli teröristler
Her terör saldırısının ardından olduğu gibi Ankara'daki kanlı saldırının ardından da Fetullahçılar, “17-25 Aralık bahanesiyle terör uzmanı polisler tasfiye edildi şimdi terör saldırılarının önüne geçilemiyor yaygarasının koparıyorlar. . Geçmişte terörle mücadele adı altında ne yaptıklarını bilmesek neredeyse bu yaygaraya inandıracaklar bizi. Paralel yapıya mensup terör uzmanlarının görev yaptıkları dönemde ne ile uğraştıklarına gelin hep birlikte göz atalım:

İşte paralel yapıya göre Mücadele edilmesi gereken en tehlikeli teröristler:

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan:

“Huvzullah Gültekin” sahte ismiyle IMEI üzerinden 09.07.2009/4472 sayılı mahkeme kararıyla dinlendi. Dinleme, emniyet
İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Sadettin Akgüç'ün talebiyle gerçekleşti. Gerekçe terör.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk:

«Özkan Şahin» sahte ismiyle IMEI üzerinden 28.05.2009 tarih 3661 sayılı mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Dinleme gerekçesi, “Türk İntikam Birliği Teşkilatı içerisinde sorumlu olarak faaliyet gösteren şahıslarla bağlantılı…” Dinleme talep eden İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Ayhan Falakalı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

“Turgay Tekin” sahte ismiyle IMEI üzerinden 14.05.2009 ve 14.08.2009 tarihlerinde alınan mahkeme kararlarıyla dinlendi. İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Recep Güven imzalı dinleme talebi gerekçesinde, “İBDA-C terör örgütü içerisinde üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösteren Bünyamin Eser ve propaganda organları ile irtibatlı olduğu yönde bilgiler…

Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan:

“Osman Bağaç” sahte isimle IMEI üzerinden 09.07.2009/4471 sayılı mahkeme kararıyla dinlendi. İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Sadedtin Akgüç'ün talep ettiği dinlemenin gerekçesinde, “Selam Tevhid terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren Oğuz Demir ile irtibatlı olduğu…

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın:

Tahir Eğin
sahte ismiyle dinlendi. Dinleme talebi
İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Recep Güven'den.
Gerekçe,
İBDA-C terör örgütü içerisinde üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösteren Bünyamin Eser ve propaganda organları ile irtibatlı olduğu…

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş:

“Alper Güneş” sahte isimle IMEI üzerinden İBDA-C gerekçesi ile dinlendi. Dinlenme kararı 25.03.2008-25.06.2008-25.09.2008 tarihlerinde alındı.

Ateş hakkında 3 kez dinleme talebi istenirken, bunların ikisini İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar, birini de İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven talep etti.


Kılıçdaroğlu için acil talep

Paralel yapının terör uzmanları bu kez, terörle mücadelede en tehlikeli terörist olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmüş olmalılar ki onun için acil dinleme talebi ile TİBe başvurmuş.

Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, IMEI üzerinden “Mustafa Uzun” sahte ismiyle dinlenmeye alınmış. Sahte isim Erkek ismi. Çünkü dinlenen Şükran Kütükçü değil, Kemal Kılıçdaroğlu.

Dinlenme gerekçesi ise
İBDA-C terör örgütü.

Kütükçü'nün IMEI üzerinden 24 saat içerisinde hâkim onayına sunulmak üzere dinlenilmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderilen yazıda İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in imzası var.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinden
, Şükran Kütükçü'nün dinlenmesi
için 2559 sayılı kanunun ek- 7. maddesi uyarınca 24.09.2008 tarihli talepte
İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar'ın, 25.12.2008 tarihli dinleme talebinde ise
İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven
imzası var

Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Yalçındağ:

IMEI üzerinden 14.01.2008 tarihli mahkeme kararıyla İBDA-C'dan dinlendi. İlginç olan Arzuhan Hanıma sahte isim bile vermediler “X şahıs” olarak nitelenen Arzuhan Hanım, İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar'ın talebiyle dinlenmeye alındı.


İSTİHBARATLA KERAMET ARZ ETMEK

Emniyetin ve devletin dinleme ve teknik takip imkânlarını terörle mücadele kisvesi altında kendi emelleri için kullanan paralel yapı, bu sayede epey yol aldı.

Dinlemeler sayesinde paralelci gazeteciler bol bol manşet attı, paralelci işadamları ihale kaptı, paralelin imamları himmet topladı. Ama en önemlisi Fetullah Gülen, keramet arz etti.

İzlemeyenler için hatırlatmakta fayda var. Gülen'in alüfte videosunda ne var kısaca hatırlayalım.

Bir gün, ABD'de akşam üzeri Türkiye'de gece yarısı... Gülen'e bir telefon gidiyor. “Efendim felanca önemli şahıs, bir alüfte kadınla felan yerde buluşmaya gidiyor. Tuzak kurulmuş olabilir. Mani olmak lazım” Fethullah Gülen de hemen gece yarısı devreye giriyor ve o önemli şahsın oraya gitmesini engelliyor. Tabi kimse soramıyor, “Hocam, kimin hangi alüfte ile nerede bir araya geleceği bilgisini size kim veriyor? O bilgiye sahip olan kişi kimdir, sizinle ne ilgisi var?” diye…

Evet sizin
cemaziyülevvelinizi
çok iyi biliyoruz. Ama iddia ettiğiniz gibi insanları gözünden değil, sesinden çok iyi tanıyorsunuz.

Teröre geç, MİT'e dur…

Fetullahçıların terörle mücadele başarısına bir de yargı cephesinden bakalım. Özcan Şişman, Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği dönemde Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle yetkili ve Hatay bölgesi sorumlusu olan Cumhuriyet savcısı.
MİT Reyhanlı saldırısı ile ilgili 13 kez ikazda bulundu. Yetmedi MİT Bölge Başkanı bizzat Savcı Şişman'a zanlılarla ilgili teknik takip bilgilerine vererek gözaltı kararı alınmasını talep etti.
Savcı Şişman, “
Mevcut verilerle yapılacak bir operasyonda şahısların serbest kalabileceklerini, avukatlarının da yönlendirmesiyle teknik takiple elde edilen bilgileri, 'aramızda şakalaşıyorduk' diyerek değersizleştirebileceğini
” ifade etti. Şişman, sanık Murat Özdeş'in muhaliflere ilişkin tespitlerini Google Earth'teki haritalar üzerinde işaretleyerek Suriye'ye hava operasyonu amaçlı iletmesinin somut ve önemli bir delil olduğunu ancak bu bilginin Özdeş'in bilgisayarında kayıtlı ve başka kanallardan da teyitli olması gerektiğini söyledi. Savcı Şişman, ayrıca operasyonda ısrar eden MİT Bölge Başkanına “Kaygılarınızda haklı olmakla birlikte, Teşkilatın konu hakkında üzerine düşen görevleri yerine getirdi” şeklinde kesip atarak Operasyona izin vermedi. Bir gün sonra Reyhanlı'da araçlar patladı 52 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Peki aynı Savcı Özcan Şişman Türkmenlere yardım götüren TIR'lar konusunda ne yaptı. Sahte ihbarı dikkate alarak, polis ve jandarmanın durdurduğu TIR'larda arama yapmaya kalkıştı.
Terör saldırısının önlenmesi için MİT Bölge Başkanı'nın bizzat talebini geri çeviren Cemaat savcısı, MİT TIR'larını sahte ihbar üzerine aramak için olay yerine bizzat kendi aracıyla gitti. Teröre geç, MİT'e dur…
#terör
#dinleme
#paralel yapı
9 yıl önce
En tehlikeli teröristler
Türkiye’nin göçmen politikası var mı?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…