|
Gözler Gürsel Tekin’de!
CHP'nin her taşın altından çıkan vekili Mahmut Tanal, AK Parti'nin “Haydi Bismillah” adlı seçim şarkısını dini kavram içeriyor gerekçesiyle YSK'ya şikayet etmiş. YSK da Tanal'ın başvurusu üzerine AK Parti'nin bu şarkıyı kullanmasını yasakladı.

Haydi Bismillah dini bir kavramdan çok bence dilimize yerleşmiş bir deyim. Ben Karadenizliyim. Mahmut Tanal'a ispiyonlamış olmayım, tanıdığım birçok balıkçı “Vira Bismillah” diye atar ağlarını. Tanal, dini kavram kullanan balıkçıları haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle mahkemeye verirse şaşmayın.

TANAL, CHP'NİN AKAN MAKYAJI

Tanal, aslında CHP'nin dışa vuran yüzü. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaset darbesiyle genel başkanlığa getirilmesinden sonra CHP'de bir imaj çalışması yapıldı. Eski söylemlerin CHP'ye yarar getirmediğini gören akıl hocaları, CHP'nin daha popülist söylemlerle halkın karşısına çıkması gerektiğini dikte ettidiler. Son iki seçime bakıldığında bunu açıkça görüyoruz. CHP, üstlendiği bu rolü ustaca sergilerken, Mahmut Tanal bir türlü rolünü benimseyemedi. Hep CHP'nin gerçek yüzünü gösterdi. Bir anlamda CHP'nin akan makyajı oldu Tanal. Mesala başörtüsü yasağının kaldırılmasına ses çıkarmamak için CHP bağrına taş basarken, Tanal gerçek bir CHP'li gibi soluğu Danıştay'da almıştı. Tanal'ın başta Sümeyye Erdoğan olayı olmak üzere diğer hadsizliklerini yazamaya gerek bile yok.

AK Parti, haline şükretsin. “Haydi Bismillah” yerine “Haydi Bismillahirrahmanirrahim” deseydi, Tanal soluğu YSK'da değil, Anayasa Mahkemesi'nde alırdı alimAllah.

GÖVDE 2015, KAFA 1930 MODEL

Tanal'ın YSK'ya başvurusu CHP'de hala 1930'da kalanların olduğunun açık göstergesi. Anlaşılan 'imaj marker'ların çalışmasıyla CHP'de gövde 2015 olmuş ama hala 1930 model kafalardan kurtulamamışlar. 1930 demişken, sahi bu yasak nasıl uygulanacak. Haydi Bismillah diyen AK Partililer ne olacak. CHP, Arapça ezanı yasakladığında teşkilatlara genelgeler göndererek, Arapça ezan ve kamet getirenlerin ispiyonlanmasını istemişti. Şimdi ne olacak? CHP'nin Genel Sekreteri Gürsel Tekin, teşkilatlara Haydi Bismillah diyen AK Partililerin bildirilmesi için genelge gönderecek mi? Eğer göndermeyi düşünüyorsa aşağıdaki şu örnekle kendisine yardımcı olabilirim.

CHP BAŞKANLIĞINA

Geçen Ramazan ve bayramda Arapça ezan okumak, sala vermek, tekbir almak, bazı yolsuz telkinlerde bulunmak, gizli tarikat toplantıları yapmak gibi geri hareketlerin geçen senelere nispetle daha çok olduğu ve bu hareketlerde en çok (Nakşi) tariki mensuplarının ileri gittikleri anlaşılmıştır.

6 Haziran 935 tarih ve 510 numaralı genelge ile de bildirdiğim gibi yurtta inkılabı ve ileri gidişi koruma ve yayma ödevini üstüne alan ve bu gibi devrim ve durumu müteessir edecek geri hareketlere karşı çok yakından ilgili ve duygulu olması icabeden partimizin bu hareketlere karşı duygulu bulunarak hükümetle el ve iş birliği yapmalarını, alacakları haberleri vakit geçmeden hükümete bildirmelerini bu vesile ile bir kere daha tekrarlamayı değerli bulurum.

C.H.P Genel Sekreteri Kütahya Saylavı R. Peker 08.02.1936

ALLAH İÇİN İBADET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tanal'ın daha önceki saçmalıklarına olduğu gibi bu saçmalığına da göz yumdu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili soruya tıpkı İsmet İnönü için rivayet edilen, “Riya olmasın diye Cumayı evde kılıyorum” tadında bir cevap veriyor: “Öğrendiğim ilk şeylerden birisi, sofraya otururken, rahmetli babam, annem, 'Bismillah deyin çocuklar' derdi. Biz ibadeti Allah için yaparız, siyaset için yapmayız.”
#CHP
#Kılıçdaroğlu
#Mahmut Tanal
9 yıl önce
Gözler Gürsel Tekin’de!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi