|
“Kırmızı Başlıklı Kız”
Referandum için son haftaya girildi. Önümüzdeki pazar günü, anayasa değişikliğini oylamak için sandıklara gideceğiz. Kamuoyu yoklamaları peş peşe açıklanıyor. '
Evet' çıkacağından kimsenin şüphesi yok. Yüzde 55'in üstü mü olur, 60'ın üstü mü olur o tartışılıyor. İşte bu tablo CHP'nin şirin görünme maskesini düşürdü.
Referandumdan hayır çıkmayacağını gören çevreler, gerçek yüzlerini göstermeye başladı. Kimi yine halka hakaretler yağdırıyor, kimileri de milleti tehdit ediyor.
Anayasa değişikliği Meclis'e gelmeden kandan, beden çiğnemekten bahsedenler, Meclis'te dediklerini yaptılar, kimi bacak ısırdı, kimi burun kırdı.
Bu kafayla referandum süreci nasıl geçecek diye endişe ederken, o da ne, karşımıza şirin mi şirin bir CHP çıktı.


CHP'nin bu şirinliği ne hikmetse bana “Kırmızı Başlıklı Kız” masalını hatırlattı hep. Hani üzerindeki kırmızı kapüşonlu pelerininden dolayı herkesin ona “Kırmızı Başlıklı Kız” dediği kahramanın büyükannesine yiyecek götürürken kurdun tuzağına nasıl düştüğünü anlatan masal.



Birçok kuşağın çocukluk masalı olan “Kırmızı Başlıklı Kız”ı hemen herkes bilir. Yeni nesil kuşak da çizgi filmini bilir. Ama yine de hatırlatalım.

Kırmızı başlıklı kızı annesi, yiyecek vermesi için hasta büyükannesinin ormandaki kulübesine gönderir. Küçük kıza, yolda durmamasını tembihler. Kızı ormanda yürürken gören bir kurt, onu yemek için bir plan yapar. Kurt, kibarca kıza nereye gittiğini sorar. Kız, kurdu arkadaş canlısı gördüğü için kurda cevap verir. Kurt, kıza büyükannesi için biraz çiçek toplamasını söyleyip farklı bir yola yönlendirir. O çiçek toplarken kurt büyükannenin evine varıp onu yutar; büyükannenin geceliğini giyip yatağına girer.


Kulübeye varan kız, ninesinin kocaman kulakları, gözleri, elleri ve ağzı olduğunu fark eder. Kurt kızı yutar ve uykuya dalar. Bir avcı büyükanneyi ziyarete gelir; yatakta uyuyan kurdu görünce olanları anlar, kurdun karnını makasla yarıp kırmızı başlıklı kız ile ninesini kurtarır.


CHP'nin şirin görünme politikasını yine ne hikmetse soyadı Bozkurt olan Hüsnü erken deşifre etti. CHP'nin Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, karşısında kameraları, yanında da Uğur Dündar'ı görünce partisinin şirinlik politikasını unutup

verip veriştirmeye başladı. Samsun'dan yola çıkarak, Amasya, Sivas derken, İzmir'e kadar gitmiş. Efendim neymiş, “Evet” çıkarsa yedi sülalemizi İzmir'den denize dökecekmiş

.



CHP'de bir kafanın bizi denize dökme arzusu içinde olduğunu bilmeyen yok. Bırakın denize dökmeyi bir kaşık suda boğmanın hesabı içinde olanlar var. Nereden mi biliyoruz?

Bu ülkenin seçilmiş ilk başbakanını bulduğu ilk fırsatta asanların, bizi denize dökmekten imtina edeceklerini düşünmek fazlasıyla saflık olur

. 1965 yılında halkın yüzde 50'den fazlasının oyunu almış Süleyman Demirel gibi birine Menderes'in idam sehpasındaki fotoğrafını her gün gösterenler, bizi denize dökmekle tehdit ediyor, çok mu?



Türkiye'de çok partili hayata 1946 yılında geçildi. 46'daki açık oy gizli tasnifi bir kenara bırakırsak, 1950'den bu yana onlarca seçim yapıldı.

Bu millet sadece 3 lidere yüzde 50'nin üzerinde oy verdi. Menderes, Demirel, Tayyip Erdoğan.

Bir de yüzde 50'ye çok yaklaşan Turgut Özal var. Menderes idam edildi. Süleyman Demirel idamla tehdit edilerek istenilen noktaya çekildi. Özal'ın vefatı hâlâ şüpheli. Tayyip Erdoğan ile ilgili yapılanlar malum. 15 Temmuz'da Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinin Erdoğan'ı öldürmek için Marmaris'te neler yaptıkları çarşaf çarşaf iddianamelerde yer alıyor.



Birileri Türkiye'de halkın yüksek teveccühünü kazanmış liderler istemiyor. Anayasa değişikliğine karşı çıkılmasının temel nedeni de bu. Dolayısıyla denize dökme tehdidini bu açıdan değerlendirmek lazım. Bizi değil denizde, bir kaşık suda boğmak isteyenler şunu iyi bilmeli: Tanktan korkmayan, F-16'ya levye fırlatan bu millet, bu tehditlere pabuç bırakmaz. Demirden korksak trene, boğulmaktan korksak vapura binmeyiz…


#Anayasa referandumu
#16 Nİsan 2017
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce
“Kırmızı Başlıklı Kız”
Bakü’den, anlamayanlara anlayacakları şekilde mesajlar
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?