|
Hizmette yarış aşkı

Türkiye İhracatçılar Meclisi''nde sektör birliklerinin seçimi yapılıyor. Yeni yasa sonrası sektör birliklerinin koltuk işlevi hayli artmış olduğu için mi; yoksa iş aşkında ani bir sıçrama olduğu için mi bilmiyoruz adaylık ve seçmen sayısında da büyük artış yaşanıyor.

Önceki dönemlerde nerede ise bazı toplantılara katılmayı bile zul sayanlar, yeni döneme başkanlık adaylıklarını açıklayarak hazırlanıyorlar.

Seçmen ve adaylarda yaşanan artışın ardından her nedense asıl artış bel altı söylentilerde yaşanmaya başlandı. El altı tehditler, iş kolaylaştırmaları veya iş zorlaştırmaları söylentileri fısıltı ve yazı olarak dolaşıyor.

Oysa bu ülkede kurallar belli, kişi ve zümreye bağlı işlemiyor biliyoruz. Ona destek verirsen destek elden gider, buna destek verirsen destekler peşi sıra seni besler mantığı seçimlerin kirli yüzü olarak basına dahi yansıdı.

Şifreli yazılar, şifreli mesajlar almış başını gidiyor.

Bugün artık görüyoruz ki Türkiye ihracatta 500 milyar dolar hedefine koşarken aynı zamanda bu paranın peşindeki koşucular da artmıştır. Sanırsınız 500 milyar dolar ülkenin cebine değil de bir başka yere gidecek.

Kalite ve hizmette yarışın, ülkemiz büyüme hamlesine katacağı çok şey olacağı aşikârdır. Ama hizmetten ziyade ekarte etme yarışının, koltuk sevdasının da kaybettireceği çok şey var.

Öncelikle bu seçimlerin bel altı söylentileri temizleyerek şeffaf ve düzgün olması sağlanmalıdır. Bu temizlik tüm Türkiye için olmazsa olmaz olmalıdır.

Türkiye''nin ihracatında üçüncü sıraya yükselen kimya sektöründe de seçim geldi dayandı. Şu anki Başkan Murat Akyüz ile yeni başkan adayı Metin Uysal hizmet için yarışıyor. İki tarafın da hizmet yarışı noktasında söyleyecekleri çok şey var.

Dün Metin Uysal, Hüseyin Nakipoğlu ve Abdullah Çeker gazetemize ziyaret nezaketinde bulundular. Kendilerine hizmetlerini sorduk: Metin Uysal “bireysel değil, ekip çalışmasına ağırlık vereceklerini ve şimdiden görev dağılımlarını yaptıklarını” söyledi.

Hedeflerinde 200 uluslararası fuara Türkiye''nin 20 civarındaki katılım oranını yükselterek fuarlara katılan firma sayısını da artırmak olduğunu belirtti. Özellikle REACH noktasında sektör birliğinin kurduğu RGS şirketine, ülkemizde 1500 civarında sektörün ihracatçı firması olmasına karşılık yüzde 10 seviyelerindeki katılım oranını, tanıtım ve fiyat kolaylığı ile artırmaya çalışacaklarını iletti.

Metin Uysal mevcut yönetimin önemli işleri başarmasına karşılık bu işlerin daha da ileri taşınmasında, yani hizmette yarışın içinde olduklarını söyleyerek “Seçim biter bitmez hep beraberiz” dedi.

Gerçekten de kimya sektörü ülkemizde büyük bir atılım yaparak ihracatta 3. sıraya yerleşti. Sektörün hızla gelişmesi ve ihracatın hızla artmasında sektör temsilciliğine büyük iş düşüyor. Yeni hedef ülkelerin belirlenip sektöre yeni pazarların kazandırılması gerekiyor.

Kimya sektörünün önemini en fazla kimyacıların bilmesi gerekir. Bu nedenle ki sektör seçimlerinin de kimsenin kimyasını bozmadan hizmet yarışı ile sonuçlanması herkesin yararına olacaktır.

14 yıl önce
Hizmette yarış aşkı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler