|
9 Kişi ile teselli ikramiyesi

Tam bir taktik maçı... Belki de iki takım için en büyük sezon sonu teselli ikramiyesi... Çünkü kazanan direkt UEFA''ya gidecek... Hatta Trabzonspor''a beraberlik bile yetiyor. Ve ilk 45 dakika içinde hemen her şey Trabzonspor''un lehine... Tabii devre bittikten sonra Burak Yılmaz''ın rakibe vurmasına kadar... Tam 33 gol atmış, Trabzonspor''un, Milli Takımın, Türk Futbolu''nun göz bebeği Burak Yılmaz rakibin kendisini söylediği bir söze alınıp ve peşine koşup yumrukluyor!!! Elbette çok çirkin ve yanlış... Burak Yılmaz''ın ve takımının bir sezon boyu çektiği sıkıntıları göz ardı edemeyiz ama, hiç kimse de adaleti kendi kuralları ile sağlayamaz! Burak''ın ilk vukuatı değil ama böylesine kritik bir maçta yakıştı mı? Bir kulübün bir sezon boyu alacağı ikramiyeyi böylesine ucuz kırmızı kartla heba etmeye, bir çuval inciri berbat etmeye kimsenin hakkı yok!

Halbuki Trabzonspor maça son derece kontrollü başladı. Beraberliğin bile kendisine yeteceğini bildiğinden rakibi üstüne çekti. Geride bekledi ve gerektiğinde bol pas yaptı. Beşiktaş biraz açılınca da çok etkili kontralar yapmaya başladı. Fernandes''in yokluğundan olacak, orta alanda top yapamayan rakibini her iki kenarı da kullanarak neredeyse etkisi hale getirdi.

İkinci yarıda Beşiktaş, bir kişi fazla oynamanın avantajını iyi kullandı. Holosko ile attığı golle de istediğini aldı. Trabzonspor Henrique değişikliği ile buna karşılık verdi. Ve Brezilyalı Olcan''la birlikte takımı biraz daha ileriye sürükledi. Ve Olcan''ın mükemmel frikik golü ile de beraberliği yakaladı. Ve teselli ikramiyesini kazandı.

Fırat Aydınus Burak''ı atmakta haklı idi ama, Halil''e kasıtlı sert giren Quaresma''yı atamadı.

12 yıl önce
9 Kişi ile teselli ikramiyesi
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?