|
Final Four"a adım adım

“Basketbolumuz suskun! Artık eski heyecanı bulamıyoruz” diye sitem edenlerin gözü aydın! Gerek, Türkiye Ligi gerekse Avrupa kupaları bu sezon heyecan dolu saniyelere gebe... Takımlarımız Avrupa kupalarına iyice ağırlığını koymaya başladı. Beşiktaş Avrupa''nın yenilmeyen tek takımı. ULEB''te şampiyon olursa seneye en büyük kupanın kapısından elini kolunu sallaya sallaya geçecek.

F.Bahçe Ülker kötü başladığı grup maçlarında git gide açıldı ve olabilecek en iyi sıralamaya oturarak TOP 16''ya göz kırpmaya başladı. İbrahim''in PAOK''a gitmesi, Semih''in sakatlığı, Oğuz''un hastalığı, Solomon''un omzundan rahatsızlığı hiç fark edilmedi ve Kanarya galibiyet serisine Roanne önünde de devam etti. White 12, Solomon 19, Ömer Onan 11, Widmar 10 ve Ömer Aşık 9 sayı ile takımı sırtladılar. En ağır eleştirilerle tırpanlanan Tanjevic, takımın yarısı olmadığı halde hiç mızırdanmadan, ağlaşmadan işini yapmaya devam ediyor. Hele Kinsey devreye girerse çok rahatlayacak. Solomon gibi bir insan ve oyuncu görmedim. Ağır sakat olmasına rağmen canavar gibi maça asılıyor. Bence bu adam mutlaka Milli Takım''da oynamalı.

Efes Pilsen cephesinde ise, Serkan ve Nicholas gibi en önemli makinalı tüfek silahları sakat ama, Blatt, ince silahları bırakıp tabiri caizse eline ne geçti ise, sopa, çapa ve baltalarla rakipleri indirmeye başladı. Hele Woods o kadar iyi oynadı ki, Avrupa''nın bu hafta MVP''si oldu. (16 sayı, 18 ribaund) Ermal kariyerinin en iyi maçını oynadı. 11 sayı ile çok önemli anlarda sahne aldı. Kerem de devreye girerse Coach Blatt''ın işi daha da kolaylaşacak. Penn 18 sayı ile aranan kan oldu. Takımı maestro gibi yönetiyor. Gregory inanın 19 sayı attı ama bence çok daha iyi oynayacak. Wright 14 sayı üretti, ancak onunda daha iyi günleri olacak.

Bu sezonun sonunda en az birinin FINAL FOUR oynaması halinde Türk basketbolunun yürüyüşü değişecektir.

16 yıl önce
Final Four"a adım adım
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset