|
Dokunulmazlık-Kilis-IŞİD... Gerçeği kaçırmayalım

Üç konu var ki, her gün anlatılsa ve övgüler dizilse hakkını veremeyiz:



1.


Sur, Cizre, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin'de PKK terörü yüzünden mülteci durumuna düşen 300 bine yakın insan var. Bu insanlardan binlercesi geri döndüğünde evlerini bulmadılar, çünkü yıkıldı.



Şimdi kendinizi bu insanların yerine koyun. Eviniz, eşyalarınız, dükkanınız, malınız mülkünüz bir anda yok oluyor. Ne yaparsınız? Bitmedi. PKK'nın katilleri, ilçeleri terk ettiğiniz ve devlete isyan etmediğiniz için sizi bir de ölümle tehdit ediyor. Nasıl bir hayat anladınız mı?



İşte bu Kürt halkı, bir tek gün dahi isyan etmedi, sokaklara dökülmedi, ülkesine ihanet etmedi, devletine katil demedi. Bu cesur ve kahraman insanları her gün anmak gerek.


2.


Kilis'e her gün roket düşüyor. Şimdiye kadar 20 vatandaşımızı kaybettik. Kilis'in merkez nüfusu 93 bin, şehre gelen Suriyeli sayısı 130 bin. Şehir 115 bin nüfusa göre kurulmuş ama şimdi 220 bin. Şehirde kiralık ev ya da iş yeri kalmadı. Her şeyi paylaşmak zorundalar. IŞİD buraya özellikle saldırıyor. Sebebi şu: Burada yerli halk “bombalar sizin yüzünüzden atıldı” deyip, Suriyelilere saldırsın, iç savaş çıksın, kargaşa olsun istiyor.



Kilis, Gaziantep halkı tüm saldırılara, tahriklere, provokasyonlara rağmen bir tek gün isyan etmedi, sokaklara dökülmedi, Suriyelilere saldırmadı, ülkesine ihanet etmedi, devletini suçlamadı. Bu kahraman insanları her gün anmak gerek.


3.


PKK'nın terörü yeniden başlatmasından bu yana, her gün şehit haberleri geliyor. Asker, polis, korucu, memur... Öyle kolay bir şey değil evladını, babanı, eşini şehit vermek, genç yaşta ayrılmak. Ama söz konusu vatan olunca, millet olunca, bayrak olunca kendini feda ediyor kahramanlar.



Şimdi şehit cenazelerine bakın. Ciğerleri dağlanan, kalbine hançer saplanan analara, eşlere, babalara, çocuklara bakın. Bir isyan gördünüz mü?

Şehitlerini uğurlayan o kalabalıklara bakın, o şehrin insanlarına bakın, bir isyan gördünüz mü? O şehitlerin silah arkadaşına bakın. 'Yeter be' deyip, (Bağdat'taki askerler, polisler gibi) 'savaşmıyorum' dedi mi? Ülkesine, devletine itiraz etmediler, savaştılar, vuruştular ve kahramanlar gibi uğurlandılar.

İşte o şehit ailelerinin kahramanlığını her gün anlatmak ve hürmet etmek lazım.


IŞİD neden saldırıyor?


Bu üç konuyu aklımızda tutalım. Sonra iki konuyu daha konuşalım.



IŞİD Kilis'e saldırıyor, Gaziantep'te canlı bomba patlatıyor ve saldırıları daha da arttıracağını söylüyor. Neden?



Çünkü;



1.

Türkiye'nin aldığı güvenlik önlemleri örgüte büyük darbe indirdi. Havaalanları, sınır boyları ve şehirlerde yapılan operasyonlarla örgüt sürekli zayıflıyor.



2.

Koalisyon güçlerinin bir parçası olması, Türkiye'nin hedef yapılmasına yetiyor.



3.

Örgüt dini duyguları, yerel halkı kullanarak Türkiye'yi zora sokmak için elinden geleni yapsa da istediğini yapamadı.

Canlı bomba eylemleri bir örgütün çaresizliğinin en önemli göstergesidir.

Son bir çırpınış olarak taraftarlarına bu sayede moral vermeye çalışıyor.



Türkiye'nin IŞİD planı ne?


1.

Türkiye sıkı güvenlik önlemleriyle IŞİD'in insan ve lojistik ikmallerini kesti, devam edecek.



2.

Suriye'deki muhalifleri destekleyerek IŞİD'i güneye, Türkiye sınırından uzaklara sürüyor.



3.

Koalisyon güçlerine IŞİD'in mevzi koordinatlarını vererek, buraya hava bombardımanı yapmasını sağlıyor (ancak koalisyon istenilen etkili bombardımanı yapmıyor. Sebebini sonra yazacağım).



4.

Türkiye, ABD'den yeni füze sistemleri satın aldı. Bunlar en kısa zamandan bölgeye yerleştirilecek.



Dokunulmazlıklar... HDP'nin intihar saldırısı


Tüm bu konuların birbiriyle ilgisi var. Anlatayım.


Dokunulmazlık konusunda Anayasa Komisyonu'nu savaş alanına çeviren HDP'nin tavrını, PKK ve IŞİD'in intihar saldırılarına benzetebilirsiniz.

Çaresizlikten dolayı siyaseten intihar ediyor HDP. Hendek savaşlarını, PKK saldırılarını savundu, Kürt halkının desteğini kaybetti, onları isyan ettiremedi, son olarak Meclis'te şiddet uygulayarak son kozunu oynuyor.



Tıpkı PKK ve IŞİD gibi, halktan umudunu kesti ve artık şiddet ve intihar eylemleriyle taraftarlarına moral vermeye çalışıyor.


Mesele şudur:


Bu ülkede, Türkler, Kürtler, Araplar görülmemiş bir biçimde iç savaşa karşı ittifak etmiş durumda. Bu ülkede güvenlik bürokrasisi görülmemiş bir biçimde terörü bitirmek için ittifak etmiş durumda.



Başta anlattığım kahraman insanlar sayesinde iç savaşa çıkaramayan tüm örgütler, intihar saldırıları ile moral kırmak, moral kazanmak istiyor.


Gerçeği kaçırmayın, kafanız karışmasın. Terör ve terörün yan etkileri bitecek Allah'ın izniyle. Yeter ki bu ittifaklar, bu dayanışma bitmesin. Ankara'da suni ve gereksiz gündemlerle meşgul olanlara da duyurulur ayrıca.

#Dokunulmazlık
#HDP
#Türkler
#Kürtler
#Canlı bomba
8 yıl önce
Dokunulmazlık-Kilis-IŞİD... Gerçeği kaçırmayalım
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak