|
Geçen haftanın ilginç notları

Gündeme yetişmek mümkün değil. Benim gibi çok gündem odaklı yazmayanlar bile, bazen değinmeden geçemeyeceği önemli ve ilginç şeyler yaşanıyor.



Geçen hafta defterime kaydettiğim notları size aktarayım. Yoksa içimde kalacak.



Yeni Erdoğan'lar yetiştirecek bir evlilik


Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye ve Selçuk çiftinin düğününde üç şeyi not ettim.



1

. Çiftin yaşam hikayeleri son derece dikkat çekici. Mücadeleci, tuttuğunu koparan, başarılı ve idealist iki gencin yaşam öyküsü hepimizi etkiledi. Cumhurbaşkanımızın yeni torunlarının, en az kendisi kadar mücadeleci ve tuttuğunu koparan çocuklar olma ihtimali çok yüksek!



2

. Beştepe Millet Camii imamlarının ikisinin Kuranı Kerimi aynı anda okuması, ilk defa uygulanan bir yöntem ve çok etkileyiciydi. Seçilen ayetler ise, ülkemizin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çeken özel seçilmiş ayetlerdi.



3

. Sade ve şık organize edilmiş düğüne katılan binlerce davetlinin taktığı tüm takıları, çiftin Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaları ayrıca alkışa değer. Çok örnek bir evlilik ve düğün oldu.



Cumhurbaşkanı'nın sanatçı ekibi


Sümeyye & Selçuk çiftinin düğününden önce Cumhurbaşkanlığı ekibiyle bir araya geldik. Eski günleri kaynattık. Bu arada çok güzel yeni gelişmeler de öğrendim.



Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın

, Türk halk müziğinde de “sözcü” olmaya aday. Söz ve müziği kendisine ait türküler bestelemiş. Sanatçı Zara da seslendirmiş. Çok güzel eserler. Kalın, şu sıra fırsat buldukça stüdyoya girip seçtiği bir türkü repertuarını kendi seslendiriyor. Yakında bir albümle basın mensuplarının karşısına çıkarsa, Ankara gazetecilerinin soracağı soruları merak ediyorum!



Cumhurbaşkanı Danışmanlarından Necati Sancaktutan'ın

, Türkiye'nin önemli müzehhiplerinden biri olduğunu biliyor musunuz? Bugün Cumhurbaşkanlığı binalarında asılı bazı eserler ona aittir. Sancaktutan, şu sıralar Selçuklu dönemi tezhip sanatı üzerine doktora yapıyor. Son derece özel bir alanda, çok özel çalışmalar bunlar.



Yine

Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdür Yardımcılarından Mustafa Kamacı,

sanat ve tasavvuf musikisi ağırlıklı bir albüm çıkardı. 'Dem Bu Dem' isimli albümün tüm parçalarını kendisi seslendirdi. Çok güzel sesi vardır Mustafa Kamacı'nın. Şimdi ikinci albümü için hazırlanıyor. Nedense piyasaya çıkarmadan, kendi çevresine hediye etti ilk albümünü. Ancak ikincisini piyasa çıkaracak sanırım.



Devletin en üst düzey makamında, bu arkadaşlarımızın yoğun işlerinden arta kalan zamanlarında (genelde geceleri), böylesine sanatsal faaliyetler yapması, çok güzel bir şey.

Cumhurbaşkanımızın da ekibini bu alanda çok teşvik ettiğini ekleyeyim.

Bakalım ekibin iki önemli ismi, Hasan Doğan ve Mustafa Varank hangi sanat alanıyla karşımıza çıkıp, sürpriz yapacak?



MHP bölünür mü?


Geçen haftanın çok önemli olayı MHP'de yaşanan kongre tartışmasıdır. MHP tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Hukuk, parti, töre, gelenek, disiplin birbirine karıştı. MHP son seçimde zaten kötü olan imajını, bu yaşananlarla daha da kötü duruma soktu.



Bahçeli aslında ektiğini biçiyor. Zamanında Paralel

Ö

rgüt, genel başkan yardımcılarının mahrem görüntülerini yayınlamasına ve ardından devletin tüm organlarına karşı savaş açmasına rağmen onlarla işbirliği yaptı.

Şimdi bu hastalıklı yapı kendi başına bela oldu. Akşener ve muhalifler, tıpkı Bahçeli gibi Paralel Örgütle işbirliği yapıyor. Aynı hatayı tekrar ediyorlar yani.



Şu anda Paralel Örgütle işbirliği yapan, başta CHP, herkesin ders alması gerek. Bu hastalıklı yapı bir gün size de musallat olacak.



Bu kongre tartışmalarından bir şey çıkmaz. Bahçeli yine MHP'nin başında kalır. Fakat bu gidişle muhalifler ayrı bir parti kurar. Sanırım Demokrat Parti bunun için hazır.

Ancak muhalifler tabana güven vermiyor. Öyle birkaç yüz delege ile siyasi hareket olmaz. Hiçbir şanslar yok.

Ancak Bahçeli ve ekibi niye bu kadar panikledi anlamadım.



Yeni bir parti yükseliyor


Geçen Pazar MHP'de yaşanan kargaşada gözlerden kaçan bir başka partinin kongresi daha vardı:

HÜDA PAR.


Ankara'da, Atatürk Spor Salonu'nda olağan kongrelerini yaptılar. Son derece disiplinli, sakin, önemli kalabalığın katıldığı bir kongreydi. Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı üyelerinin olmasına rağmen, Türkiye'nin ve bölgenin tüm sorunlarıyla ilgililerdi. Kürtçülük, ayrımcılık, şiddet övgüsü olmayan, (ufak tefek sorunların haricinde) siyasi parti olmanın sorumluluğu ile yapılmış kongreyi incelemekte fayda var.



Geçmişiyle mahkum edilmeye çal

ışılan HÜDA PAR'ın bu çizgisini sürdürmesi,

daha etkin ve açık iletişim politikaları izlemesi halinde, gelecekte önemli bir siyasi parti olacağına inanıyorum. Belki de bu yüzden HDP ve PKK bu partiye saldırıyor.

#Beştepe Millet Camii
#Sümeyye Erdoğan
#MHP
#Paralel Örgüt
#Mustafa Kamacı
8 yıl önce
Geçen haftanın ilginç notları
Çözülen dünyâda irâdenin hâl-i pürmelâli
FETÖ dememek kusur mu?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar