|
İkinci dalga darbeye hazırlık yapın
1. Hep teyakkuzda ol


Yaşadığın coğrafya, sahip olduğun tarih, ait olduğun medeniyet yüzünden hiçbir zaman rahat bırakılmayacağını bil. Bu yüzden sadece İkinci dalga değil, üçüncü, dördüncü ve beşinci dalga darbelere, saldırılara, ihanetlere hazırlıklı ol, teyakkuzda kal.



2. Bilincini geliştir


Darbelere karşı hazırlık yapmak için önce tarih bilincini, vatan aşkını, millet kavramını, milli birlik duygunu, bayrak sevgini, ezan saygını, inancını yenilemelisin, güçlendirmelisin, tazelemelisin. Bunlar senin asıl silahlarındır.



3. Darbeyi yaptıran kuklacıyı tanımalısın


Sana saldıranları iyi tanımalısın. 15 Temmuz'da milletine silah sıkan, bomba atan o hainleri iyi bilmelisin. Ancak, asıl o hainleri bir kukla gibi elinde tutan kuklacıyı tanımalısın. İkinci dalga darbeyi yapacak olan işte o kuklacıdır. Onun türlü türlü kuklaları vardır. O yüzden kuklacıyı bulmalısın.



4. Darbecilerin amacını iyi kavra


İkinci dalga darbeyi yapacak olanların amacını iyi kavramalısın. Onların dertleri küllerinden doğmaya çalışan bir ülkenin ayağa kalkmasını engellemektir. Çünkü senin ülken ayağa kalkarsa, 400 yıllık tarih de onunla beraber ayağa kalkar. Senin ülken ayağa kalkarsa, bu coğrafyadaki tüm dostları da ayağa kalkar. O zaman bu bölgenin tüm kaderi değişir, tüm mazlumların, gariplerin geleceği başka olur. Burayı sömürenler artık bu coğrafyada yaşayamaz.



5. Darbecileri iyi tanı


Onlar senin ülkeni, senin milletini, inancını, dinini, mezhebini, ekonomini senden daha iyi biliyor. O yüzden kolayca adam devşiriyor, hain kazanıyor, darbe yapıyor, karışıklık çıkarıyor. Sen de ülkende darbe yapmaya kalkanları onlar kadar iyi tanımalısın. Kuklalarıyla vakit kaybetmeyip, kuklacının kalbine kadar gitmelisin.



6. Darbecilerden daha güçlü ol


Darbecilerden daha güçlü olmazsan, ülkende daha çok darbe olur bilmelisin. Onlardan daha güçlü olmak için onlardan daha çok çalışmalı, onlardan daha çok okumalı, onlardan daha çok araştırmalı, onlardan daha iyi sistemler kurmalısın. O gece ellerinde durduğun tankı, meydan okuduğun uçağı ve helikopteri, bu kez ellerinle daha iyisini sen yapmalısın.



7. Ülkene her zaman sahip çık


Sadece darbe olduğunda değil, her zaman ülkene sahip çıkmalısın. Kanunlara ve kurallara uyarak, işinde dürüst davranarak, daha çok yardım yaparak, daha çok tasarruf yaparak, daha çok milli değerlerini koruyarak, vatanı için fedakarlık yapanları dost edinerek, yollarını, doğasını, göllerini denizini daha çok koruyarak, temiz tutarak ülkene daha çok sahip çıkmalısın.



8. Milletinle gurur duy


Unutma ki bu millet, aziz ve mübarek bir millettir. Türk-Kürt ayrımı yapmadan, Alevi-Sünni seçmeden, sağcı-solcu demeden milletinle gurur duy. Batılı milletlerin üzerinde kurduğu kompleksi yenmelisin. Onlar senin milletinden daha üstün değil, her daim bunu bilmelisin. Milletine sahip çıkmak, milletinin haklarında, fikirlerine, inancına, hukukuna saygı göstermek, onu korumak demektir.



9. Devletine sahip çık


Devlet senin için var olan bir kurumdur. Parlamentosu, hükümeti, bürokrasisi, polisi, ordusu, üniversitesi, hepsi birlikte devlet demektir. Bu kurumların iyi işlemesine, sağlıklı hizmet vermesine yardımcı ol, aksaklıklar gördüğünde düzeltmek için çaba harca. Devlet, millet güçlü olursa büyük olur ancak. Devletin iyi çalışması, senin iyi çalışmana bağlıdır.



10. Ülkenin sahibi sensin, unutma


Ülkenin sahibi sensin, sakın unutma. 15 Temmuz gecesi, bu ülkeyi kurtaran devlet değil, millet olmuştur. Millet, 'vatan elden gidiyor, ülkem yangın yerine dönüyor' diyerek meydanlara indi ve o hain saldırıyı durdurdu. Nasıl ki sahip olduğun ailene, evine, malına mülküne gözün gibi bakıyorsan, sahibi olduğun ülkene de aynı şekilde gözün gibi bakmalısın. Sakın ülkenin sahibi devlettir, askerdir, polistir, siyasetçidir diye düşünme. Vatan, senin vatanındır.



11. Sakın ayrılığa düşüme


Ayrılığa, tefrikaya, kardeş kavgasına sakın düşme. Senin ülkende darbe yapmak isteyenlerin en büyük kozu, senin kardeşlerin, dostların ve vatandaşlarınla ayrılığa düşmendir. Hep bunu gözlerler. Sen bu ülkede yaşayan herkesle birlik olursan o zaman ikinci dalga darbeyi yapamazlar. Komşunu, iş arkadaşını, dostlarını, yol arkadaşlarını ziyaret et, onlarla arandaki sevgiyi çoğalt. Ülkesini seven herkes senin dostundur. Sokakta görsen de, tanımasan da bu ülke için göz yaşı döken kim varsa, onun elini tut, sakın bırakma.



12. Liderine sahip çık


15 Temmuz bize, bir millet olduğumuzu, uğruna öleceğimiz bir vatanımız olduğunu, yere düşürmeyeceğimiz bir bayrağımızın olduğunu, bizi diri tutan ezanımızın, salamızın olduğunu gösterdi. O gece, bir liderimizin olduğunu, onun önderliğinde vereceğimiz kavgayı kazanabileceğimizi gördük. Liderine sahip çık, dua et, destek ol.




#Darbe planı
#15 Temmuz gecesi
8 yıl önce
İkinci dalga darbeye hazırlık yapın
Radikal karar
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim