|
Konya “denize dökmeye” cevap peşinde
Konya izlenimleri


Ne zamandır gelmiyordum Konya'ya. Uzun aradan sonra şehre gelince, ilk aklımıza gelen güzel yemekleri olmadı sadece. Şehir bir süredir, CHP'nin Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un

“evet diyenleri İzmir'den denize dökeriz

” mealindeki sözüyle de gündemdeydi. Onun etkisini de merak ettim.



CHP'Li BOZKURT'A CEVAP VERMEYE HAZIRLANIYORLAR


Konya, CHP'li Hüsnü Bozkurt'un o sözlerine çok sert tepki verdi. Sivil toplum örgütleri, odalar, esnaf peş peşe açıklama yaptı. Rivayet o ki, Bozkurt bazı ilçelere alınmadı. O günden beri sokaklarda dolaştığını gören de olmamış.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Davutoğlu da Konya'da yaptığı konuşmalarda, gündemlerinde Bozkurt'un sözleri vardı. Meydan epeyce güçlü tepki verdi Bozkurt'a ve tabi ki CHP'ye.



AK Parti 1 Kasım'da Konya'da % 74 oy aldı. MHP ise 11.3 oy aldı. AK Parti Konya ekibi % 80'in peşinde. Konya'da MHP oyları biraz karışık. Bu nedenle % 80 hedefinin gerçekleşmesi zor gibi gözüküyor bana.



“% 80 olmasa da, CHP ve Hüsnü Bozkurt'a hak ettiği bir cevabı vermek istiyoruz” diyor birçok AK Partili.



GENÇLERDEN MEYDANDA ERDOĞAN COŞKUSU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçaraslan meydanındaki kalabalıktan memnun gözüküyordu. Özellikle gençlerin coşkusu nedeniyle sık sık konuşmasını durdurup, “Allah'ınıza kurban” diye karşılık verdi.



Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan

eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na

da ilgi yüksekti. Uzun aradan sonra bir mitingde konuşan Davutoğlu da konuşmasında, Konya'ya yakışır bir evet sonucu çıkarma çağrısı yaptı.



İlçe belediye başkanları, teşkilat temsilcileri miting alanında, meydandaki kalabalığın durumunu ölçmeye çalışıyor. Herkes kalabalığın coşkusundan ve heyecanından memnun. Tabi Cumhurbaşkanı'na mahcup olmamanın mutluluğu yüzlerinden okunuyor.



Yeni Şafak seçim otobüsünü görüp yanımıza gelen gençler ve Konyalılar, ısrarla Türkiye geneli tahmini soruyorlar bana. Ben de Konya'yı merak ediyorum deyince,

“burada merak edilecek bir şey yok, 1 Kasım'dan daha fazla oy alarak gereğini yapacağız”

diyorlar.



Yeni Şafak Gazetesi'nin 23 yıllık kadim Konya temsilcisi Lokman Koyuncuoğlu, bize geleneksel Konya yemeklerini ısmarlarken,

“Konya Cumhurbaşkanını sever, sadakat gösterir, bence % 80 olur”

diyor. Bıçak arası yerken biz de onu zevkle dinledik tabi.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
#CHP
7 yıl önce
Konya “denize dökmeye” cevap peşinde
İslam’ın devleti olur mu?
Yeni dönem için birkaç uyarı ve GİF Covid19 raporu
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm