|
Kutsalı olmayan savaşa karşı
Savcılıkta, 'bir terör örgütü üyesi' olduğum iddiasıyla beni yıllarca dinleyen paralel örgütün mahkeme belgelerini gördüm. Telefonla görüşmem, maillerim, mesajlarım yıllarca kaydedilmiş ve bir davanın parçası yapılmışım.

Dinleme tutanakları ve konuşma tapelerini gördüğümde, kimyam bozuldu ve çok derinden bir öfkeye kapıldım. O belgeler arasında kızım, eşim ve diğer aile fertleriyle yaptığım görüşmelerimden bölümler de vardı. Şöyle hissettim, kötü niyetli adamlar evimin içine girmişler, odamıza oturmuşlar, konuştuğumuz ve yaptığımız her şeyi görüp, kaydetmişler. Bu, insanın kimyasını bozan, tahammül edemeyeceği bir durumdur. Benim gibi yüzlerce, binlerce insanın evine girip oturdular ve her şeyi kaydettiler.

Aileyi kavganın parçası haline getirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı için ahlaksız saldırıyı yapanlarla, bizi ve ailemizi dinleyen, kaydeden insanlar aynı. Kirli bir savaşı, ailelerimizi katarak bir de “ahlaksız bir savaş” haline getirdiler.

Cemaatin bu denli diplere vuran durumunu artık sorgulamıyorum. Onların düşünme, muhakeme etme, sorgulama ve yorum yapma melekeleri kalmadığı için, her defasında yeniden şaşırmıyorum. Ancak yıllar sonra, bu efsunlu uyku halinden uyandıklarında, Müslüman ailelere, toplumda sembol olmuş başörtülü Müslüman bir kadına atılan iftiraların ne büyük bir cinnet hali olduğunu onlar da anlayacaklar. O zaman utançlarından yerin dibine girmek isteyecekler ama yer kabul etmeyecek.

CHP tarihinin utanç verici ittifakı

Cemaatin, bu ahlaksız ve kirli savaşının maşası haline gelmiş CHP milletvekillerinin haline bakın. İnsanın kızının, eşinin, kardeşinin en mahrem bilgilerini kaydeden, kutsal değeri olmayan bir örgütle işbirliği yapıyorlar. CHP, tarihinin en utanç verici ittifakını paralel örgütle kurdu. Cumhuriyetin ilk partisi, Atatürk'ün kurduğu ve ana muhalefeti temsil eden parti CHP, şantajcı, hiçbir kutsal değeri kalmayan illegal bir örgütle işbirliği yapıyor. Onların hazırladığı iftira haberlerini yayıyor, kurulmuş tuzaklarını taşıyor.

Ne uğruna? Önceki seçimlerde bu kirli ittifakın CHP'ye nasıl bir faydası oldu? Oyları düştü, milletvekilleri azaldı, yine muhalefette kaldılar. Yani bir hiç uğruna kirli ittifak damgasını yediler, hala da üzerlerinde taşıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu, ailesini önemseyen, ahlaki değer taşıyan bir Genel Başkan ise ailelerimize, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızına yapılan iftira kampanyasına alet olmuş milletvekilleri için gereğini yapar. Yapmayacaksa bu ahlaktan yoksun kavganın bir parçası olacak demektir.

Çaresizler ve mağluplar ailelere saldırır

Sadece cemaat değil, PKK, DHKP-C ve IŞİD Türkiye'ye karşı açılan cephelerde benzer ahlaksız yöntemler uyguluyorlar. Neden ailelerimizi bu kavganın parçası yapmak istiyorlar? Sadece kutsalları olmadığı için değil, çaresiz ve yenilmek üzere oldukları için ailelerimizi kavganın içine çekiyorlar.

Mahallede kavga edip, dayak yiyen ahlaksız çocukların, evin camını kırması, küçük kardeşe saldırması gibi, yenildiğini anlayan örgüt, kavgada yer almayan kardeşlerimize, çocuklarımıza, sivillere saldırıyor. Erkek adam bunu yapmaz, sadece korkaklar ve ahlaksızlar kadınlara ve çocuklara saldırır.

Nasıl mücadele etmeliyiz?

Ahlaktan ve hukuktan yoksun saldırılar karşısında ne yapacağız? Aynı şekilde mi cevap vereceğiz? Hayır. Soğuk kanlı, akli melekelerimizi kullanarak, bir ahlak abidesi gibi direnmek ve mücadele etmek zorundayız.

Zor olsa da, sıkıntılı olsa da, bize acı verse de;

Onlar ne kadar hukuksuzluk yaparsa, biz o kadar hukuka bağlı kalmalıyız.

Onlar ne kadar ahlaksızlık yaparsa, biz o kadar ahlakı savunmalıyız.

Onlar ne kadar çizgiyi aşarsa, biz o kadar kutsal değerlerimize sarılmalıyız.

Onlar ne kadar ailelerimize, çocuklarımıza saldırırsa, biz o kadar ailenin kutsallığını gözetmeliyiz.

Unutmayalım, ahlaksızlığı edep paklar, öfkeyi sükûnet söndürür, acıyı metanet dindirir. Öfkeyi, nefretle yenemeyiz. Küfredeni, küfrederek susturamayız.

Ahlak ve hukuku savunanlar kazanacak

Bizim kavgamızın bir ahlakı, savaşımızın da bir hukuku vardır. Büyük medeniyetleri örgütlerden, eşkıyalardan, çapulculardan ayıran özellik, ahlaka ve hukuka bağlı olmasıdır. Köklü bir medeniyetin parçası olanlar, barışta değil, asıl savaşta insan kalırlar.

Ahlaklı olmak zaaf değildir, bilakis haklılığın göstergesidir. Hukuka bağlı kalmak çaresizlik değil, bilakis insan olduğumuzun ispatıdır.

Bizi sığ sulara çekip hareketsiz bırakmak isteyenlere inat, hikmet ve sağduyu derinliğinden çıkmamalıyız.

Bizi kör dövüşlere, sağır dövüşlere çekip, cinnet geçirtmek isteyenlere inat, insani değer taşıyan her sözü dinlemeliyiz.

Dostlarımızı, dava arkadaşlarımızı, yol arkadaşımızı kaybetmemeliyiz. Yeni cepheler açmak, birbirimizle çekişerek gücümüzü zayıflatmak yerine, birlik olmalıyız.

Kutsalı olmayan savaşa karşı çıkan, itirazı olan herkese ihtiyacımız var. Dinine, mezhebine, inancına, düşüncesine bakmadan, kim ahlaksız savaşa, teröre, iftiraya karşı çıkıyorsa ona elimizi uzatmalıyız.

Savaşlarda kutsalı olmayanlar çok can yakar ama hukuka bağlı kalanlar sonunda kazanır.
#paralel örgü
#chp
#pkk
#ışid
9 yıl önce
Kutsalı olmayan savaşa karşı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…