|
Vatansız ideolojiler, Yeni Türkiye’ye karşı

Yenikapı'daki miting, 'Yeni Türkiye' inşasının temeli olacak kadar güçlü. 'Vatan, Millet, bayrak, ezan' kavramları, ruhumuzun de­rinliklerine işledi. Yıllarca unutulmayacak kadar büyük ve etkili bir dayanışmaydı. Hem de tüm dünyaya karşı.



Bir de Türkiye'nin en büyük düşmanı üç örgüte bakın. Üçünün de somut bir vatan kavramı bulunmuyor. Vatan kavramı olmayan ideolojik örgütlerin, millet ve din kavram­ları da farklıdır. Bunu anlarsak, bu örgüt üyelerinin neden acımasızca insanları öldürdü­ğünü, nasıl toplu katliamlar yaptığını, şehirleri bombaladığını ve milli değerleri yok ettiğini daha iyi anlayabiliriz.



Tek tek bakalım



FETÖ: 'HIZMET' IDEOLOJISININ VATANI NERESI?


FETÖ terör örgütünün çıkış merkezi Türkiye olsa da, bugün Türkiye onlar için örgütlendikleri 170 ülkeden sadece biri. FETÖ lideri bir konuş­masında, duvarda asılı olan Osmanlı haritasının indirilmesini istemiş, “hayal gücümü daraltıyor” demişti. FETÖ'nün önemli isimlerden biri, “biz sadece Türkiye'de değil, 170 ülkede varız. Türkiye bunlardan sadece biri” diyerek doğduğu toprak­ların, ideolojisi için anlamsızlaştığını göstermişti.



15 Temmuz gazilerinin çoğuyla konuştuğum­da, temas kurdukları darbeci askerlin gözlerinde ve yüz ifadelerinde başka bir ruh hali gördüklerini söylemişti: “Bize gavur gibi bakıp, öyle kurşun sıkıyorlardı”.



İnsanın kendi ülkesinin parlamentosunu bombalaması, polisinin üzerine 600 kiloluk bomba atması, helikopterden top mermisiyle halkı taraması ve tanklarla ezmesi için başka bir ruh halinde olması gerekir. Ancak bombaladığı yeri vatan, öldürdüğü insanları da kendi milleti, din kardeşi olarak görmüyorsa bunu yapabilir.



FETÖ'nün ideolojik kodlamasında, vatan kavramı fulüdür ve bir sınırı yoktur. Dünya üze­rinde örgütlenirken, kıta imamları vardır, Gülen de 'kainat imamı'dır. Sanırım dünya da Gülen'in hayallerini sınırlıyor olsa gerek.



Vatansız ideoloji üreten Gülen, buna uy­gun anlamı farklı bir millet ve bir din algısı da üretti. Aksi takdirde, Türkiye'yi vatan kabul eden birinin, kendi ülkesine ve milletine uçaklarla saldırması mümkün olmazdı.



PKK: NASYONAL SOSYALIST KÜRDISTAN NERESI?


PKK'nın çıkış ideolojisi, ezilen Kürt halkıya dayanışma ve Kürdistan hayaliydi. Ne ilginçtir ki, sahip oldukları Nasyonal Sosyalizmin ne Kürtlerle, ne de Kürdistan tarihi ile uzaktan yakından ilgisi yoktu. Vatan kavramı onlar için de fulüydü. Türkiye, İran, Suriye, Irak top­raklarının birer parçasından oluşan bir Kürdistan haritası hayallerinde vardı.



Ancak PKK, en çok bu topraklarda şiddet uy­guladı ve en çok da Kürt halkını mağdur etti. Suri­ye'de kendi ideolojisinde olmayan 100 Bin Kürdü Irak'a sürdü. Irak'ta kendi ideolojisinde olmayan 500 köyü yaktı, on binlerce insanı mağdur etti (Barzani hükümetinin açıklaması). Türkiye'de Sur, Cizre başta, 10 şehir ve ilçeyi bombalarla tahrip etti, insanları öldürdü, 400 bin Kürdün mülteci konumunda düşmesine nede oldu.



Peki bu durumda, Vatan kavramı onların için neresi? Millet kavramı içine kimler giri­yor? Din, insan devşirmeden başka ne anlam ifade ediyor? Bunlar olmayınca, şehirlerde toplu katliam yapmak, yıkmak, yakmak, ken­di ideolojisinden başka herkesi yok etmek daha kolay oluyor.



IŞİD: YERSIZ, YURTSUZ, MILLETSIZ


Belki de tarihin en kanlı, en gizemli ve en acımasız örgütü IŞİD için de bir vatan kavramı yoktur. “İslam devleti” dediği toprakların, aynı zamanda petrol ve gaz rezervlerinin merkezi olması, ülkeleri parçalayacak biçimde şekillenme­si bir tesadüf mü?



IŞİD, vatansız militanların içinde var ol­duğu, millet kavramının olmadığı ve din ve ümmet olgusunun başka türlü tezahür ettiği bir örgüttür. Tıpkı PKK ve FETÖ gibi, kendine özel bir ideolojisi, dini anlayışı vardır ve kendine rakip olabilecek tüm muhalifleri yok etmiştir. IŞİD'in anti Şii örgütü olduğu söylense de, en çok Sünni muhalifleri öldürmüş, en çok da Türkiye'de eylem yapmıştır.



KÖR IDEOLOJILERIN VATAN KAVRAMI OLMAZ


Üç örgütün de vatan, millet ve din kav­ramları bizim anladığımız manada değildir. Üç örgüt, bu farklı kavramsallaşmadan do­layı, herkesi kolaylıkla düşmanlaştırmış, her toprağı düşman yurdu gibi görmüştür.



FETÖ Hizmet ideolojisi, PKK Nasyonal Sosyalizmi, IŞİD de Harici ideolojisiyle ait oldukları topraklara, dine, milletlere yaban­cılaşmıştır.



Bu kör ideolojilerin tümünün vatanı yok­tur. Vatan, insana bir bağlılık, bir aidiyet, bir merhamet ve koruma duygusu verir.



İdeolojilerin esiri olan bu örgütlerin acı­masızlığı, bir de vatansız olmasından kay­naklanır.


#Yenikapı mitingi
#Yeni Türkiye
#FETÖ
#PKK
#IŞİD
8 yıl önce
Vatansız ideolojiler, Yeni Türkiye’ye karşı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler