|
Yıl, şiir yılı

Birey Yayınları, 99''u "Şiir Yılı" ilan etti ve güzel şiir kitapları çıkarmaya başladı. Kitapların dışında bir şey daha yaptı ki, takdire şayan.

Nurullah Genç''in "Hüznün lâlesidir dünya, inler pervane dönerek" isimli şiir kitabını, hem normal boy kitap olarak, hem de fotoğraflı albüm şeklinde yayımladı. Lüks baskılı, kalın ciltli. Türkiye''de şiir kitapları hiç bu kadar özenli çıkmamıştı okurun karşısına. Özel kâğıt, alışılmışın dışında orijinal ebat ve kaliteli baskı... Ayrıca her sayfada özenle seçilmiş fotoğraflar... Şiire değer veren Birey''in Yayın Yönetmeni Mahmut Balcı''yı kutlamak gerekir. Böyle bir albüm hazırladığı için ve maliyetine sattığı için. Biz kutladık ve "Vazifemiz hocam" cevabını aldık. Bir de sanki kabahat işlemiş gibi mahçup bir ifade... Siz de kutlayın isterseniz. (0212.511 33 69)

Çekirge, tarih dersinde

Çekirge, tarih dersinde

- Gel bakalım Çekirge, bugün hangi konuyu işleyeceğiz biliyor musun?

- Bilmiyorum Hocam.

- Eski Çağlar konusunu ele almış mıydık seninle?

- Evet Hocam.

- Yeni Çağlar konusunu?

- Onu da işledik Hocam.

- Geriye ne kaldı peki?

- "Mücahit Çağlar" konusu kaldı Hocam.

- O konuyu da Taha Kıvanç ele aldı, biliyorsun.

Pes etmek

Bazıları için derler ki "Çabuk pes etmez o..."

Güya bunu söylerken mültefit bir eda içindedirler.

Oysa geç de olsa bir "pes etme" durumu var ortada.

Çabuk pes etmemek değildir önemli olan.

Siz bana hiç pes etmeyeni gösterin!..

TEKLIF VAR

Siyasi partilere slogan:

Yok aslında birbirimizden farkımız. Ama biz, malı iyi götürürüz!

ISRAR YOK

Gül şenliği ve roman armağanı

Tuzla Belediyesi Geleneksel 3. Gül Şenliği kapsamında roman armağanı düzenliyor.

Seçici kurulda Prof. Orhan Okay, Prof. İskender Pala, Mustafa Miyasoğlu, Dr. M. Niyazi Özdemir, Dr. Necmettin Türinay ve İdris Güllüce bulunuyor.

Son katılma tarihi 10 Haziran 1999. Birinciye 1 milyar, ikinciye 750 milyon, üçüncüye 500 milyon, ayrıca mansiyon kazanan 7 romana da 200''er milyon lira verilecek.

Roman yazanlara duyuralım dedik. Bunun dışında, seçici kurula da ufak bir uyarıda bulunalım. Şayet pekçok yarışmada olduğu gibi "Birinciliğe layık eser bulunamadı" türünden bir takdir çıkarsa, birincilik için ayrılan meblağın diğer kazananlar arasında orantılı bir şekilde taksim edilmesi gerekir. Yoksa, malûmunuz yanlış anlaşılıyor. Kaliteyi değil, tasarrufu öne çıkardığınız zannedilebilir.

Tanıdık bir sima

Aydın''ın Buharkent ilçesinden İstanbul''a gelen bir vatandaşımız, Sirkeci''de karnını doyurmak için seyyar poğaça satıcısının yanına yaklaşmış. Orada tanıdık bir simaya rastlamış. Bu şahsın kim olduğunu o an çıkaramamış. Buharkentli vatandaşımız, uzun süre düşünmüş ve sonunda hatırlamış. O ünlü kişi, Ahmet Taşgetiren''miş.

"Hatırlayana kadar dokuz doğurdum, onbir çocuğum oldu" diyor azimli vatandaş. Bir hesap yaptık, demek ki iki çocuk da önceden varmış.



25 yıl önce
Yıl, şiir yılı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler