|
500 ve Obradoviç!

Fenerbahçe Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde rakibi Olimpiakos'u 80-64 yendi ve tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Obradoviç'le yıllardır mücadele ruhunu en üst seviyelere taşıyan Fenerbahçe, bu kupayı sonuna kadar hak etti. Çünkü Fenerbahçe’nin koçu dünyanın en iyi ve akıllı koçlarından bir tanesi.

Fenerbahçe’de, Vesely ve Kalinic'in muhteşem oyunları, Ali Muhammed'in dış atışları, Datome, Udoh, Antiç ve Bogdanovic’in baş döndürücü oyunları tek kelime ile mükemmeldi. Aslında Fenerbahçe, Real Madrid takımını saf dışı ederken kupayı çoktan kazanmıştı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdiler. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada 10 binin üzerinde Fenerbahçeli taraftar, tribünlerde muhteşem destekleriyle bir kez daha göz doldurdular. Kavgasız, sadece taraftarlık yapıldığı zaman nasıl bir sonuç alınacağının adeta altını çizdiler. Fenerbahçe Basketbol taraftarı gerçekten muhteşemdi.

Bütün Türkiye kenetlenmişti. Aziz Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ali Koç, Ferit Şahenk, Hidayet Türkoğlu, Ergin Ataman herkes oradaydı. Herkes bir ve beraber Türkiye’nin Basketbol Yıldızı Fenerbahçe takımını alkışlıyordu.

Gecenin mimarı Zeljko Obradovic’ti. Herkes büyük KOÇ’u ayakta alkışladı. Obradoviç kariyerinin 500. maçında Avrupa’nın en büyük kupasını kaldırmanın gururunu, bütün Türkiye ve Fenerbahçe ile yaşıyordu.

O gece tarihe geçecek ve hiç unutulmayacak.

Teşekkürler Fenerbahçe’ye…

Teşekkürler Obradoviç’e…

Türkiye bizim…

İstanbul bizim…

Ayasofya bizim…

Fenerbahçe bizim…

Anladın mı Olimpiakos?

#Fenerbahçe
#Basketbol
7 yıl önce
500 ve Obradoviç!
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak