|
King James

Geçenlerde bir haber okudum. Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers'ın, New York Knicks'i 119-104 mağlup ettiği maçta LeBron James, 28 bin sayı barajını aşan NBA tarihinin sekizinci ve en genç basketbolcusu oldu.



LeBron işin başlarında çok sevilmeyen ve herkes tarafından çokça eleştirilen bir basketbolcu. İnsanın bu kadar şöhret ve para sahibi olmasından sonra sanıyorum olgunluk dönemi biraz erteleniyor ama eninde sonunda insanlar olgunluk ve hazım dönemine giriyorlar. Kişilik ve karakter yapısı zamanla oturmaya başlıyor. NBA sporcuları arasında sert eleştiri alan ve hiç sevilmeyen halini geç olgunlaşma döneminin, çok gecikmesinin büyük sebep olduğunu düşünenlerden biriyim.



LeBron James'in hazımsızlığa yakalanmasının en büyük sebeplerinden biri de Michael Jordan ve bu ayarda sporcularla kıyaslanması oldu. Bu kıyaslamalar sanıyorum LeBron'u biraz ümitsizliğe. Bir taraftan da daha çok çalışmaya ve tecrübe kazanmaya, ayrıca başarıya doğru itti. İnsan bazen böyle olumsuzluklardan süperstar çıkınca umutları diriliyor. Şu anda çok yetenekli, takımı için her şeyi yapan, gençleri ve kitleleri arkasından sürükleyen bir sporcu ile karşı karşıyayız. Onu izlemek gerçekten çok keyifli. Annesi onu futbolcu yapmak isterken, LeBron 8 yaşında basketbola tutunmuş ve çok iyi yapmış. Annesi ile birlikte çok zor günler geçirmişler.



Son zamanlarda Charles Barkley ile girdiği ağız dalaşı ise gerçekten kötüydü. Çok gereksiz açıklamalar yaptı. Toplum tarafından büyük eleştiriler aldı. İnsan bazen çenesini tutmayı bilmeli. Takım arkadaşları için yaptığı bazı talihsiz açıklamalar da gerçekten çok şaşırtıcı.



10 kez NBA All-Star ile yılın 5'i ve 6 kez ise yılın savunma 5'i ödülü bulunuyor. Ayrıca Cleveland Cavaliers'in tüm zamanlar skor lideri olmayı başardı. Çenesine vurmadığı ve Mental olarak iyi olduğu zamanlar çok güzel gelişmeler kaydediyor. Tadından yenmiyor derler ya!



İşte öyle sen basketbol oyna, biz izleyelim.



Bu oyunu güzelleştiriyor…



Ne güzel yazmış rahmetli üstad Didem Madak,


“Hayattan söz edilirdi,



Zor denirdi,



Ve ardından susulurdu mutlaka.”


#LeBron James
#NBA
7 yıl önce
King James
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı