|
Yeni yıldızlar

Bu yılın yıldızı kim? Diye sorulunca çokluk "Galatasaray" veya "Fatih Terim" diye cevap verecektir.

Doğru, lakin bunlar geçen yılın da, önceki iki yılın da yıldızlarıydı. Bu sebeple "eskidiler".

Bu yıl için Gaziantep ve Sakıp Özberk; onlarla birlikte Yimpaş-Yozgat adı telaffuz edilmelidir.

Gaziantep yıllardır Celal Doğan''ın ısrarı, istikrarı ve asılması ile (çok hoca değiştirmesine rağmen) hedefe ulaştı. Celal Doğan''ın bu hedef için Sakıp Hoca''yı tercih etmesi, onu desteklemesi mânidardır.

Yimpaş-Yozgat ise, bir yerde Yozgat ile aynîleşmiş, neredeyse kader birliği etmiş, Anadolu''nun yükselen yıldızı Yimpaş-Holding''in serüvenini aksettiriyor. Yipmaş ülkemizin önde gelen bir kuruluşu oldukça, şubelerini Türkiye''nin her beldesine yaydıkça, bununla yetinmeyip yurt dışına uzandıkça, çalışma ve istikrarı belli seviyenin altına düşmedikçe bir örnek-kuruluş olmaktadır. Yimpaş-Yozgatspor bu çıta yükselmesinin eseridir.

Bakınız gözümüzü kırpmadan, hemen "Galatasaray" dedik.

Oysa o bir takım. Halbuki "yıldız" deyince akla isimler, şöhretler gelmez mi?

O zaman "Fatih Terim". Bakın bu defa da saha dışından birinin zikrettiniz.

İlginç değil mi? Hakan Şükür ile Hagi''nin isimlerini de zikretmesek, sanki Galatasaray''da "yıldız yok" mânası çıkacak.

Niçin böyle oluyor?

Çünkü Galatasaray "takım oyunu" olan futbolu gereği gibi oynuyor ve futbolculardan birinin adı ötekinin önüne geçmiyor. Şöhretin büyülü ışıkları tek tek isimlerden ziyade bütün bir takımı parlatıyor. Tabii bir de bu takımı yöneten, yönlendiren, başkomutan Fatih Terim''i.

Dikkati çeken ikinci nokta Yönetim''den kimsenin ortalarda görülmemesidir. Oysa Türkiye''de uzun zaman yöneticiler adlarını takımın, hatta kulübün önünde yazdırmaya, onlardan daha çok "görünür" olmaya çalıştılar.

Galatasaray bu açıdan da bir "doğru"nun temsilcisi oldu.

Gaziantep 31 yıllık tarihinde ilk kez UEFA''ya katılacak. Bugüne kadar 49 puanın üzerine çıkamayan Antep sezonun bitimine iki hafta kala 61 puana ulaşmış durumda. Burada da Sakıp Hoca ile Celal Doğan öne çıkıyor.

Transfer mevsimi baharla birlikte pek çok futbolcunun adını gündeme taşımakta. İşte bunlar "yeni yıldızlar."

Ancak yıldızlığın raconu bir kez parlayıp sönmekte değil; sürekli ışık saçabilmektedir. Yıldız ancak o zaman bir ad sahibi olabilir.

Yazımızı sonlarken Yimpaş-Yozgat''a "hoşgeldin" birinci lige diyoruz.

24 yıl önce
Yeni yıldızlar
Tanrı konuşmak için yalnız olanları seçer
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü