|
Yılın maçı

Beşiktaş-Galatasaray derbisini herhangi bir derbi olarak görmek hatadır. Bu her bakımdan “yılın maçı”dır. Yani nedir? Şampiyonu tayin edecek bir karşılaşmadır. Ama işte Beşiktaş maçı aldı, yine şampiyon belli değil, herşey son haftaya kaldı diyenler olacaktır. Kağıt üstünde bu böyle ama ben artık Beşiktaş''ı şampiyon olarak görüyorum.

Zor ve zevkli bir karşılaşma oldu. Denizli kendisine “şanslı” diyenlere kızıyor. Gereksiz bir alınganlık bu. Futbolda “şans” var ve bu maçta da vardı. Galatasaray hem kendi kalesine gol attı, hem bir sürü pozisyon harcadı hem de Emre''nin bariz hatasından gol yedi.

Ancak burada Yusuf''un hakkını teslim etmemiz lazım. Transfer edildiğinde çokları şaşırmış, artık devrini tamamlayan bu futbolcudan ne beklendiğini anlayamamıştı. Yusuf son maçlarda galibiyeti getiren goller attı ve attırdı.

Beşiktaşlılar “şampiyonluk turu”na hazırlanmışlardı, kulakları Sivas''ta idi. Ancak Sivas''ın kulağı da İstanbul''daydı. Her iki takım da galip gelince “tur” haftaya kaldı.

Haftaya Sivas Galatasaray''la, Trabzon Fenerle, Beşiktaş Denizli ile oynayacak.

Şimdi serinkanlı olarak düşünelim. Beşiktaş''a bir beraberlik dahi yetiyor. Üstelik Denizli Konya''nın düştüğü durum yüzünden tehlike sınırından uzaklaşmış ve rahatlamış görünüyor. Bu tablo bize Beşiktaş''ın şimdiden şampiyon olduğunu söylüyor.

Ama futbol bu, diyeceksiniz.

Futbol''da “olmaz olmaz” demeyin “olmaz dediğiniz oluverir”. Nitekim Fenerbahçe''nin başına bir Denizli felaketi gelmişti.

Ancak bana göre bunlar çok zayıf ihtimaller ve nadiren olan şeylerdir.

Beşiktaş-Trabzon-Sivas ilk üç sırayı paylaşacaklar. Ve üç büyüklerin ikisi bu yıl geride kalmanın kederini yaşayacak.

Bursa bunların ensesinde idi ve bayağı Avrupa umudu taşıyordu. Bu hafta aldığı beraberlikle bu umudu söndü.

Ligin altında ise en yakın ihtimalle Konya veya Antalya düşen üçüncü takım olacak. Eskişehir ile Büyükşehir Belediye son haftalarda büyük çaba gösterip yukarı çıktılar.

Son bir not da yeniden seçilen Aziz Başkan için düşmeliyiz. Fenerbahçe''yi emekliye ayrılmış şöhretlerin parıltısından çıkarması gerekiyor. Genç, atletik, savaşkan bir takım kurması gerekiyor. Bu sebeple hemen harekete geçmesi gerekiyor. Unutmayalım ki şu geçirdiğimiz sezonun ilk haftasında Fener takımının başında bir hoca yoktu.

Evet yılın maçı oynandı ve gayreti-tecrübesi-şansı ile Mustafa Denizli bu maçı aldı. Beşiktaş''ın şampiyonluğunu şimdiden kutluyorum.

15 yıl önce
Yılın maçı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi