|
G.Saray"ın tek forvetli düzeni kafaları karıştırdı

50 yıllık Türkiye liglerinin son 3 haftasına girerken en çekişmeli şampiyonluk yarışını yüzde elli çözülmesini bu derbi sonunda görebiliriz. Galatasaray''ın son Büyükşehir Belediyespor maçındaki oyun düzenini incelediğimiz zaman takımın bu sezon ilk defa tek santrforlu 4-4-1-1 sisteminde oynadığını görebiliriz. Bu maçta herkesin 4-4-2 düzeniyle çift santrfor oynamasını beklediği Galatasaray''ın sanki Fenerbahçe derbi maçına hazırlık maçı yapıyor gibi tek forvetle oynayıp kritik maçı 3-0 kazanması birden bire futbol otoritelerini derin düşünceye sevk etti.

55 yıllık futbol hayatımda ilk defa şahit olduğumuz bir olayı yaşadık. Liglerin bitimine 5 hafta kala hem ligde şampiyonluğa giden bir takımın hem de Fortis Türkiye Kupası''nda yarı finale çıkmış Galatasaray''ın teknik direktörünün istifasıyla yoluna başkan, genel müdür, sözde teknik adam ve tecrübeli takım kaptanı Hakan Şükür''ün idaresiyle yollarına devam etmelerine tanık olduk. Belli ki Galatasaray her ne olursa olsun Fenerbahçe''nin hızlı yükselmesini nasıl yavaşlatırız düşüncesiyle bir plan ortaya koydu. Oldukça riskli bir planın ilk bölümü Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği''ne 4-4-2 düzeniyle elenince birdenbire Fenerbahçe derbisi öncesinde takımın oyun düzenini 4-4-1-1 sistemiyle değiştirerek derbi öncesi maçı bir psikolojik savaş havasına döndürme planı nasıl cereyan edecek hep beraber göreceğiz. Haydi hayırlısı.

Futbolda teknik, taktik, kondisyon ne kadar önemliyse psikolojik motivasyonun da o derece önemli olduğunu yaşayarak gördük ve öğrendik. Galatasaray''ın psikoloöjik motivasyon olayının baş aktörünün kaptan Hakan Şükür olduğunu verdiği demeçlerle öğrenmiş bulunuyoruz. Böyle bir psikolojik motivasyon ile Fenerbahçe derbisinin diğer tarafı olan sarı-lacivertlilerin bu motivasyona nasıl cevap vereceğini hep beraber pazar akşamı göreceğiz. Ali Sami Yen''de oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde her iki takım taraftarlarına da büyük görevler düşmektedir. Yapılacak taşkınlık ve çirkin hareketlerin cezasını daima kulüpleri çekmektedir. Bunun için derbinin özlenen bir hava içinde geçmesini temenni eder, her iki takıma da başarılar dilerim.

16 yıl önce
G.Saray"ın tek forvetli düzeni kafaları karıştırdı
Türkiye tasarruf yapmalı
Derbisiz geçmeyen günler
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar