|
Hak edilen galibiyet

Perşembe akşamı M"Gladbach karşısında deplasmanda aldığı galibiyet ile moral bulan Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine yine aynı 11 ile başladı. Maç başında yorgun olduğu için temkinli oynayan Fenerbahçe karşısında Beşiktaş oyun başında hakimiyeti eline aldı. Beşiktaş, yakaladığı birkaç gol pozisyonundan yararlanamayınca Fenerbahçe rüzgarı da arkasına alarak organize akınlar yapmaya başladı. Sağ koridorda oynayan Gökhan ile Kuyt"ın şahane futbolu Beşiktaş"ın sol koridorundan yapılan ataklarla Fenerbahçe"nin ilk golü bulmasını sağladı. Beşiktaş"ın orta sahada Fenerbahçe"ye karşı daha çok pas yapması, Fenerbahçe"nin zaman zaman yan pas ve geri pas yapmasından kaynaklandı. Bu Beşiktaş"ın hakimiyetini sağladıysa da Beşiktaş gol bulamayınca Fenerbahçe tekrar sağ koridordan derinleme paslar yaparak iki farkı yakaladı. Fenerbahçe"nin attığı bu 2. gol ders olacak kalitedeydi. Gökhan"ın Kuyt ile yaptığı organize atak, ver-kaçla Gökhan"ın çok güzel bir gol atmasını sağladı. İşte bu görmek istediğimizin Gökhan"ın en güzel örneği oldu. Gökhan uzun zamandır Fenerbahçe"de bu kadar verimli futbol oynamadı. Bu formanın ve güzel futbolunun Fenerbahçe"ye çok şey kazandıracağını bir kez daha gördük.

2. yarıya Beşiktaş rüzgarı arkasına alarak başladıysa da Fenerbahçe anlamadığımız bir şekilde Kuyt"ı ortaya Sow"u da sağ koridora çekti. Halbuki ilk yarı Kuyt ile Gökhan Beşiktaş"ı bu koridordan çökertmişti. Allah"tan Aykut Kocaman, durumu fark etti ve hatasını tamir etti.

Dün akşam bayan ve çocukların takımlarına yaptığı tezahürat bütün dünyaya örnek bir hareket olarak geceye renk kattı. Fenerbahçe 47. maçında da yenilmeyerek bir rekoru daha egale etti.

Fenerbahçe"nin son iki maçta Alex"siz oynadığı bu güzel futbolda şimdiye kadar koştuğu mesafenin yüzde 30 üstünde koşarak, koşmadan futbol oynanmasının mümkün olmadığını herkese ispat etti. Fenerbahçe bu neticeyle Alex"e güle güle mesajaları verirken derbiden 3 puan kapmış oldu.

12 yıl önce
Hak edilen galibiyet
Vız gelir, tırıs gider
Klişeler olmadan asla!
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!