|
Kocaman, Zico ve Daum"dan daha iyi
F.Bahçe"nin eleştirisini yaparsak maç seçen bir teknik kadro ve futbolcu yapısına sahip olduğu göze çarpıyor. Bana göre; üzerinde durulması gereken en kritik nokta da budur. Ayrıca bir gol atmak, iki gol atmaktan daha kolay olduğu için defans güvenliğinin de sağlamlaştırılması gerekir

Süper Lig"de 9 hafta geride kaldı, UEFA Avrupa Ligi"nde 3 maç tamamlandı. Herkes tarafından devamlı eleştirilen Aykut Hoca ve takımının artı ve eksilerini anlatarak eleştiri yapıp futbol kamuoyunu aydınlatmak istiyorum.

Aykut Hoca"nın istatistiklerini incelediğiniz zaman başarı yönünden hem Daum"dan hem de Zico"dan daha iyi olduğunu görmekteyiz. Göreve geldiği süreden bu yana F.Bahçe, 1 Süper Lig 1."liği, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu kazanarak iyi bir başarı elde etmiştir. Bu başarıyı UEFA Avrupa Ligi"nde de devam ettirmektedir. Bu durumu hiçbir zaman inkar edecek değiliz. Ancak 2012-13 sezonunda Süper Lig"deki performansıyla, UEFA Avrupa Ligi"ndeki performansı incelediğimiz zaman ortaya farklılık çıktığını görmekteyiz. Bu farklar, ligde 9 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 8. sırada yer alan F.Bahçe"nin attığı 11 gole karşılık yediği 8 golle; UEFA Avrupa Ligi"nde oynadığı 3 maçta aldığı 7 puan, attığı 7 gole karşılık yediği 4 golü kıyasladığımızda karşımıza çıkmaktadır.

İşte Aykut hocanın ve futbolcuların en büyük hatalarının ne olduğunu böyle görebiliriz. Bu hataların en önemlisi F.Bahçe"nin Süper Lig"i önemsemeyen, Avrupa maçlarına önem veren teknik kadro ve futbolculardan kurulu olması. Aykut hocanın üzerinde durması gereken en kritik noktalar bana göre şunlardır:

Takımın motivasyonunda bir eksiklik olduğunu belirterek eleştiriyi yapalım…

Takım, liglerde ciddi motivasyonla sahaya çıkmıyor.

Futbolcular arasında bir diyalog eksikliği bulunuyor.

Defans geri dörtlüsü topu çok geride karşılayarak bloklar arasında boşluklar meydana getirip rakibe rahat oynama fırsatı veriyor.

Takım çok kısa yan pas ve geri pas yaparak rakibin baskı yapmasına ve kontratağa çıkmasına sebep oluyor.

Ciddi alınmayan rakibe karşı futbolcuların oyun disiplininden kopması rakibe büyük avantaj sağlıyor.

Futbolcular Süper Lig"i hafife alınca şahsi futbolcu tercih ediyor ve disiplinden koparak hücumlarda çoğalamıyor.

Gol yemeyi düşünmeden futbol oynamak en büyük hatadır. Bir gol yediğin zaman galip gelmek için iki gol atmak gerekir. Bir gol atmak iki gol atmaktan daha kolay olduğu için defans güvenliğinin sağlam olması o takımın galibiyet şansını artırır.

İşte bu basit özelliklere Aykut hoca ve futbolcular dikkat ederse önümüzdeki Akhisar Belediye deplasmanında ve UEFA Avrupa Ligi"ndeki Limassol mücadelesinde 3"er puanla yoluna devam eder, taraftarlarına da bütün hatalarını biraz olsun affettirirler.

Söylemek bizden, tatbik etmek onlardan…

11 yıl önce
Kocaman, Zico ve Daum"dan daha iyi
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?