|
Yine hüsran yine hayal

Brezilya"da 2014 "de yapılacak Dünya Kupası elemelerinin belki de en önemli maçında Romanya"ya karşı Şükrü Saraçoğlu Stadı"nda oynayan millilerimiz maça temkinli başladı. Her iki takım da sahada 4-2-3-1 düzeninde oynayınca maç karşılıklı büyük mücadele içinde geçti.

Milli takımımızda Semih"in ilk 45 dakikada lüzumsuz topla ileri çıkmaları ve geri dörtlünün göbeğinde devamlı boşluk çıkarması, Romanya"nın da bundan istifade ederek derinlemesine yaptığı kontraataklara neden oldu. İşte bu ataklardan birinde ilk yarının bitmesine saniyeler kala Semih"in topla çıkmasından ve rakibine kaptırmasından dolayı defansta boşluk yakalayan Romanya"nın forveti Grozav"ın kaleci Volkan"ın da hatalı çıkışından istifade ederek gol atması millilerimiz üzerinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Milli takımda Ömer, Hasan Ali, Mehmet Topal ve EMre Belözoğlu ile ikinci yarıda Arda vasat futbol oynayınca, bunlara uymayan Gökhan, Semih, Hamit ve Sercan Sararer olunca takımın başarılı olması mümkün olmadı. Arda son yarım saatte büyük bir takdirle izlediğimiz Atletico Madrid performansını göstererek takıma katkı yaptı ama bu da sonucu değiştirmedi. Millilerimiz ilk 45 dakika tek tehlikeli atak yaptı. O da Emre"nin duran toptan attığı uzun pası Umut"un kafa şutu direği sıyırdı. Dünya futbolundaki gelişmeleri maalesef bizim yerli teknik direktörümüz iyi takip edemediği için futbolumuzda son senelerde büyük düşüş görmekteyiz.

BU SKOR BİZİ 2014 YOLUNDA ÇOK ZORLAYACAK

İkinci yarı başlayınca Rumenler yine atak yaptı. Rumenler hızlı oynanan maçta 50. dakikada oyuncu değiştirirken bizim başarısız futbolcularımız çok olmasına rağmen oyuncu değiştirmemiz 60. dakikayı buldu., Ama 58. dakikada yine defans göbeğinde yapılan hatada Rumenler yüzde 100 gol fırsatı yakaladı, ancak ikinci golü atamadı. 60. dakikada Hamit"in yerine Mevlüt oyuna girince millilerimiz çift santrafor oynamaya başladı. Hücum yaptı ama oynadığı riskli futbol karşısında Rumenler de kontrataklar yakalmayarak bir çok gol fırsatını kaçırdı.

Maçtan evvel bir sürü söylemlerde Brezilya olayının kolay olduğunu dile getirenler malesef yine hataya düştü. Hiç bir zaman maç oynanmadan kazanılmaz. Bunu maalesef bir türlü öğrenemedik. Lüzümsuz doldurdmalarla haber yapıp futbolcularımızı da rehavete kavuşturup iyi futbol oynamamalarına sebep oldu.

Bu skor bizi 2014 Brezilya Dünya Kupası"na gitme yolunda çok zorlayacak. Biran evvel futbolumuzun düzelmesini istiyorsak en az 5 yıllık plan ve program yapılarak yeniden hazırlık yapmamız kaçınılmazdır.

12 yıl önce
Yine hüsran yine hayal
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi