|
Zico"ya tavsiyemiz

F.Bahçe oynadığı 8 lig maçı ve 4 UEFA Kupası maçında ne bize, ne taraftarına, nede spor kamuoyuna 100. yıl arefesinde hiç ümit vermedi. Bundan sonra oynayacağı deplasman maçları ile yapacağı derbi maçlarında şayet aynı kadro ve aynı sistem ile oynarsa, F.Bahçe''nin başarılı olması imkansız gibi gözükmektedir.

Yaklaşık 2.5 ay zarfında oynayacağı maç sayısı 16''dır. Yani her 4 günde bir maç oynayacak F.Bahçe''de, takımın kondisyon, teknik, ve taktik yönde hataları çoktur.

Hücum futbolu mantelitesinde olan Teknik Direktör Zico''nun ilk önce takımının kondisyon (kuvvet, dayanıklılık, çabukluk) idmanlarına ağırlık vermesi şarttır.

Elinde Santana gibi bir kondisyoner bulunan Zico''nun bu 10 gün içinde bunu 1. sırada tatbik etmesi şarttır.

İkinci çalışması lüzumlu olan faktör taktik faktörüdür. Yapacağı 16 maçtan 13''ünde teknik direktör Zico''nun 4-3-2-1 düzeninde oynaması kaçınılmazdır.

Geri dörtlünün göbeğinde yer alacak stoperlerin bilhassa yan toplar olmak üzere hava topları için ekstra antrenman yapmaları şart. Yine geri dörtlünün sağ ve sol koridorunda oynayacak futbolcuların hücuma katılmaları oyunun kenar organizasyonu için şarttır. Sağ koridor oyuna katılırsa, sol koridor kademede kalarak kaptırılacak, topların kontraataklarını karşılayacak pozisyonda yer almaları şarttır.

Orta sahada yer alacak futbolculardan özellikle savaşan karakterde olanları tercih etmek şarttır. Bunun içinde en verimli üçlü Serkan-Aurelio-Appiah olacaktır. Bu üçlünün orta sahanın çalışkanlığı önlerinde yer alacak Tuncay-Alex-Tümer gibi futbolcuların hem ekonomik oynamalarını sağlayacak, hem gol bölgelerinde daha etkili olmalarına neden olacaktır.

İleri uca gelince, mutlak 13 maç için önerimiz tek santrafordur. Diğer 3 maçta 2 santrafor olarak oynanabilir. Teknik direktör Zico''nun elindeki kadroyu inceleyecek olursak;

Kalede: Rüştü-Volkan-Serdar

Geri dörtlüde: Önder-Can-Kerim-Lugano-Edu-Ümit-Deniz

Orta Sahada: Serkan-Mehmet-Aurelio-Appiah-Kemal-Uğur-Tuncay-Alex-Olcan-Tümer

İleri Uc: Kezman-Semih-Deivid''i görebiliriz. Yapılacak ikinci 11''den kuracağım takımı Türkiye Liglerine soksak mutlak ilk 5''te yer alır. Bütün mesele teknik direktör Zico''nun bugüne kadar yaptığı hataları tesbit etmesi ve bunu düzeltmesidir. Bizim önerimiz daha evvel teknik direktör Daum tarafından mühim maçlarda uygulanmış ve başarılı olunmuştur. Sadece hatırlatıyoruz, mutlu etmek için yapıyoruz. Nedeni onların 100. yılda mutlu olmalarıdır...

18 лет назад
Zico"ya tavsiyemiz
Elde var sıfır!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir