|
Ateşten günlerde bayram
Van'da AK Parti İl Başkanlığı ile valilik arasındaki alanda bir bomba yüklü aracın
, patlamanın şiddetiyle birçok binanın camlarının kırıldığı ve bölgeye çok sayıda ambülansın yönlendirildiğine dair ekranıma düşen haberleri yakın takibe alarak başladım yazıma.


Evet, bugün bayram.



Ama teröristlere, vatanın bütünlüğüne kastetmek isteyenlere, müttefik görünümlü düşmanlara, milletin ve ümmetin hainlerine, başkanı seçildikleri belediyelerin imkanlarını teröristlere peşkeş çekip, görevden alınınca kuduran kişi ve onların bağlısı oldukları örgütlere bayram değil.



Bunların işi, şu ateşten günlerde bir tutam sevgiye, tebessüme, iyiliğe ve yardımlaşmaya, bayram süresince olsun bir yol arayanların, köprüler kurmak isteyenlerin ellerini çaresizlik içinde yanlarına düşürmek, onların var olan acısını, hüznünü çoğaltmak, kurbanlarını süreklileştirmek, dolayısıyla ateşten günleri kesintisiz olarak sürdürmektir.



Ateşten günler...



İçerideki HDP=PKK ile dışarıdaki uzantılarının milletin huzurunu, ülkenin bütünlüğünü hedef alan, kan ve zülüm iştahı...



Suriye sınırını güvenlik amaçlı olarak özel korumaya alan ve uğurda zorunlu bir temizliğe başlayan askerlerin, kelle koltukta sürdürdükleri büyük gayret...



Gazze'de değil beslenme imkanları, nefes alma imkanları bile İsrail tecavüzüne uğrayan Filistinliler...



Tutsak Kudüs... Ağlama Duvarı namına Yahudi teranelerinin yankılandığı Miraç Yolu'nun hüznü...



Süleyman'ın hazinelerini arama numarasıyla altı oyularak, çökertilerek yok edilmek istenilen Beytü'l-Makdis...



Uzakdoğu'da Müslüman alimler için kurulan darağaçları, yurtlarından sökülenler, açık ve ölüm tehditleriyle din değişmeye zorlananlar...



Afrika'nın, alınlarına

mağduniyyet

mührü vurulmaya çalışılan halkları...



ABD tahakkümü altındaki Afganistan, Pakistan...



Rus ve Çin zulümde inleyen Azaklar, Uygurlar, Türkmenler...



ABD tarafından üretilerek, Batı'nın en ücra yerlerine kadar yayılan İslamofobya...



Suriyeli mültecileri geriye püskürtmek için, sınırlarında ölüm timleri oluşturan,

Engizisyoncu Pasaklı İzabel

'in torunları...



Evet ateşten günlerdeyiz...



Müslümanların dünyası bunca şerre, belaya, tahakküme ve tecavüze maruzken bayram yapılamayacağını ve kendilerinin de bayram yapmayacaklarını söyleyenler haklılar.



Ateşten günlerde bile bayramı kutlamaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyleyenler de haklılar.



İki tutum arasında, bağlayıcı olan kelime, bayram! Bunun ise her tutumda hakiki bir müşterekliğin işareti olması çok önemli.



Kutlayalım ya da kutlamayalım, sonuçta bayramdayız.



Ne inadına kutlamama ne de inadına kutlama halinde değiliz, şükür.



Çünkü, bayrama bitiştirilmiş olan ibadetimiz olumluluktan ya da olumsuzluktan türeyen bir inadın konusu olamaz. O, bizim, tereddütsüz kabul ettiğimiz, yüklendiğimiz bir görevdir. Yer yüzünde bir tek Müslüman da kalsa, onun tek başına, hiçbir etkiye maruz kalmaksızın yapacağı şeydir.



Sonuncuları 15 Temmuz, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep kurbanları olan, dini ve milleti için kurban olmaya tereddüt etmeyenlerin Kurban Bayramı...



Kurbanlarının sayesinde, kurbanlarının yüzü suyu hürmetine yeni bir bayrama ulaştırıldığını iyi bilenlerin bayramıdır bu bayram...



Bir yüzü sevgi, sevinç, bir yüzü hüzün ve acı olarak, her halimiz ve fiilimizle bizi içinde tutarak, bizi bir kılan bayram...



Adem'den, İbrahim'den ve İsmail'den emanet; Peygamberimiz'den emir ve görev olarak devraldığımız bayram, insanlığın huzurunun sağlanmasına dair genel, İslam ümmetinin, milletimizin esenliğine dair taşıdığımız özel umudumuzun somut karşılığıdır.



HDP=PKK ve diğer terörist örgütlerinin, bunlarla beraber yine Amerika'nın beslediği ve büttüğü DAEŞ'in, Anadolu topraklarında gözlerinin bulunduğu belgeleriyle sabit olan bilimum düşmanların, ateşe nitelenir hale getirdiği şu günlerimizden, onların bertaraf edileceği, yok edileceği günlere yürüyüşümüzün de adıdır aynı zamanda bayram.



Buna inanıyoruz ve inanışımızın başarı, zafer vaadine muhatap olduğunu, sonunda bunlarla taçlandırılacağını biliyoruz.



O halde ateşten günlerdeki bayramımızdan, selamla şenlenecek nice bayramlara ulaşma umuduyla, Kurban bayramınızı kutluyorum.



HDP=PKK'nın Van teröründe yaralananlara acil şifalar diliyorum.



*


Kardeşim Mustafa Şahin'in oğlu Ahmet Salih Şahin

. Ahmet Salih'e Rabbimiz'den rahmet, Mustafa Şahin'e ve ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.



Göğ ekini biçmiş gibi...



Söylenecek şeylerin çokluğunda, dil bir bent gibi tutar kendini. Rahim olanın varlığına ve O'nun rahmetinin genişliğine olan inancımızdan başka hiçbir şeyin hükmü kalmaz. Ben de Rahim olanın rahmetine sığınarak, merhum ve Şahin ailesi için dua ediyorum.




#Bayram
#Van
#PKK
#Kudüs
#Suriye
8 yıl önce
Ateşten günlerde bayram
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi