|
Palabıyık adından söz ettirecek
ESKİŞEHİR- G.SARAY : (CÜNEYT ÇAKIR)

Tecrübeli hakem arkadaşımız art niyetli oyuncuları ayırt etmekte zorlandı. Melo"nun 32. dakikada rakip oyuncuya topa müdahale etme şansı olmadığı halde kasten sert bir şekilde durdurması en azından sarı kartı gerektirirdi. 49"da Melo"nun Erkan"a hareketi faul. Cüneyt devam ettirdi. Sonrası G.Saray kontratak ile gol pozisyonu buldu. Eğer pozisyon gol ile sonuçlansa başı epey ağırırdı. Drogba"yı sürekli faul ile durduran Veysel 2.sarı kartı görmeden oyuna devam ediyor. 88. dakikada Özgür Çek"e ceza alanı içinde Semih tarafından yapılan kontrolsüz hareket net penaltıyı gerektirirdi. Bu karar Cüneyt Çakır"ın yönetimine gölge düşürdü.

T. KONYA - KASIMPAŞA: (YUNUS YILDIRIM)

8. dakikada Kasımpaşa"lı Carlos"a ceza alanı içinde 2 kişi tarafından yapılan makas net penaltıyı gerektirirdi. 36.dakikada Borek"in Castro"nun suratına dirseği var. Direk kırmızı kart olması lazımdı. 43"te Kerem Şeras"ın 45"te ise Ryan Babel"in sarılarını atladı. Diyorum ya Yunus kendine has kurallarla senelerdir maç yönetiyor.

MP ANTALYA-BURSA: (BARIŞ ŞİMŞEK)

İlk hafta G. Saray-G. Antep maçının hakemi Barış Şimşek ilk yarıda rahat bir maç yönetti. Bursaspor"un 2. golü öncesi kaleci Hakan kendi oyuncusu ile çarpışarak kontrolü kaybetti ama derhal ayağa kalkarak topa müdahale etmek istedi. O da gitti gol oldu. Hakan eğer yerde yatsa hakem belki de maçı durdurmak zorunda kalacaktı. Bu da hakem şansı olsa gerek. 68"de Emre Güngör"e gösterilen sarı kart yanlış. Müdahale tamamen topa. 86"da Pinto"nun 90+3"te Baros"un gollerinin iptali doğru karardı.

KAYSERİ-ELAZIĞ: (VOLKAN BAYARSLAN)

Uzun bir süre kızağa çekilen hakem kardeşimiz haftanın sürpriz sonuçlu maçında yağmurun azizliğine de uğradı. Maçın başında Pablo Mouche"nin golü yardımcı hakem Mustafa Sönmez"in hatalı bayrağı ile güme gitmiş. Biseswar"a da ceza alanı içinde Alper"in elle itmesi var. Penaltıyı kaçırmış. Çünkü o esnada kendisi ayaklara fokuslanmış. Halbuki icraat üst bölgede oluştu. 64 dakikada çok güzel bir avantaj oynatıyor ama akabinde kaleciye yapılan faulü göremiyor. Okyanusu geçip derede boğulmaya benziyor bu iş. 89. dakikada Aydın Karabulat"a ceza alanı içinde yapılan hareket net penaltı. Daha dikkatli olmalı.

FENERBAHÇE-SİVAS: (ÖZGÜR YANKAYA)

Özgür Yankaya bu maçta da Sivas"lılardan epey tepki aldı. Maç süresince topun gidiş yoluna girerek 2 defa topun kendisine çarpmasına ve ilkinde de Fenerbahçe lehine gol olmasına neden oldu. Gol sonrası kendisine itiraza gelen Borjan"a sarı kart gösteremedi. F.Bahçe"nin 2. golünde Alves"in hava topunda kaleciye herhangi bir teması yok. Akabinde de Borjan"a yine sarı kart yok! 63"te Aatif"in Gökhan"ın ayak bileğine basması sarı kartı gerektirirdi. Trakya bölgesinin tek temsilcisi olan Özgür"ün bir an önce kendisini toparlaması lazım.

AKHİSAR BELEDİYE-TRABZON: (METE KALKAVAN)

FİFA Kokartı takan bu kardeşimiz maalesef gerekli lig tecrübesine daha erişememiş gözüküyor. 23"te Niasse"nin Aykut"a hareketi ikazlık değil direk sarı kart. Sonko"nun Volkan"a hareketi net penaltı. Kaleci Onur"un degajı sırasında Bruno ceza alanı dışında ve top bu oyuncunun sırtına çarparak gol oluyor. Hakem kardeşimiz golü iptal ediyor. Madem golü iptal ettin o zaman nerde sarı kart Bruno"ya. Aynı olay Muslera"nın da başına gelmişti. Allah"tan maç Akhisar lehine sonuçlanmıştı. Mustafa Yumlu"nun hakem kararlarını protesto eden hareketi var. Nerde sarı kart? 3.gol öncesi ise Kenan"ın topa sahip olmak için Mustafa Yumlu"ya hareketi faul.

BEŞİKTAŞ-GAZİANTEPSPOR: (ALİ PALABIYIK)

İlk hafta başarılı bir şekilde yönettiği Akhisar Bld-Elazığ maçından sonra ödül olarak verilen bu maçta da yönetimi ile ileride adından çokça söz ettireceğe benziyor. Tabi ki şımarmazsa! 34. dakikada verilen penaltıda doğru bir karar verdi. Ama burada ilave hakemin de yardımı söz konusu galiba. Çünkü pozisyon esnasında bulunduğu yer icabıyla o ince ayarı göremeyebilir. Yine de tebrik ediyorum. 12. kural uygulamaları, avantaj oynatmaları ve de 9.15"i açtırmaları mükemmel. Yolu açık olsun.

Ç. RİZESPOR -K. ERCİYES: (SÜLEYMAN ABAY)

12. kural ile ilgili olarak ufak tefek yorum hataları oldu. Örneğin 2.dakikada Rizespor"lu Sercan"ın kendini ceza alanı içinde yere atmasını sarı karta dönüştürebilirdi. Çünkü 36. dakikada Vleminckx"e aldatmadan dolayı gösterdiği kart o pozisyona göre çok ağır bir karar. Vleminckx"e gösterdiği 2. sarı kart ise çok anlamsız. Süper Lig"de bunun benzeri bir çok pozisyon oluyor ve hiç bir hakem arkadaşımız buna sarı kart çıkartmıyor. Ucuz kahramanlık olmaz bu işlerde. O oyuncu maç başına aldığı paralarla anlaşma imzalamış. Şimdi bir hafta yok. Neyseki goller temizde problem yaşanmadı.

K.KARABÜK-G.BİRLİĞİ: (DENİZ BİTNEL)

Güzel kardeşim benim. Ben MHK"de görev yaparken istikbal vaad eden bir hakem olarak iyi işler yaptın. Sonra ne oldu? Benden sonra gelen MHK aldı seni yerle bir etti. Neyse ki bu federasyon çatısı altında sana imkan verilmeye başlandı. Ama okyanusu geçip derede boğuluyorsun. Nerden icat ettin o penaltıyı. Eski tecrüben de var. Baksana futbolcuların vücut dillerine. Hepsi kabullenmiş o pozisyonu ve sonra penaltı. Bir çuval inciri berbat ettin. Son saniyelerde de oyunu bir türlü başlatamıyorsun ve neticesinde sinir katsayısı penaltıdan dolayı tavan yapmış olan Metin Diyadin"i atmak zorunda kalıyorsun. Önünde çok seneler var ama böyle hakemlikle olmaz.

11 yıl önce
Palabıyık adından söz ettirecek
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi