|
akıl, fikir, heyecan ve ilim: kitap budur

sevgili okuyucularım;

edebiyat ve kültür aleminde görüştüğümüz, fikir alışverişi yaptığımız, dostluk münasebeti içinde olduğumuz birçok yazar edib ve kalem adamı arkadaşımız var.. bunların yazdığı kitaplar ve eserler; hiç şüphesiz düşünce dünyamızın bereketini ve zenginliğimizi teşkil eder..

bu kitapların yazılması ve ait oldukları konumlara ait hakikatleri yakalaması başarının ve esas değerin ta kendisidir.

bu kitapların okuyucuya ve halka ulaşması ise tamamlayıcı başka bir olaydır.. gazete ve medya vasıtasıyla bu kitaplardan halkın haberdar edilmesi gerekiyor..

vücuda getirilen her eserin gazete ve medya tarafından okunması ve incelenmesi uzun emek ve zaman isteyen bir süreçtir..

eserlerin ve kitapların hiç olmazsa yazarları ve isimleri ile liste halinde tanıtılması ve yayınlanması okuyuculara hiç olmazsa konu ve yazarlarının bildirilmesi, ilk planda yapılması icab eden bir görevdir.. ta ki, okuyucu tercih ettiği yazarı ve yazdığı konuyu seçme imkanı bulsun

üstad’dan kitaplar:
çile:
necip fazıl kısakürek’in kendi eliyle bir araya getirdiği şiirleri
yunus emre
: derviş yunus’un hikayesi
o ve ben:
abdülhakim arvasi hazretleriyle tanışıncaya kadar geçen hayatı ile tanıştıktan sonraki yaşantısını anlatan otobiyografik bir kitap
bir adam yaratmak:
muhsin ertuğrul tarafından şehir tiyatrosunda temsil edilen bir tiyatro eseri
para:
1941 – 42 yıllarında istanbul şehir tiyatrolarında temsil edilen bir piyes.. ‘’parayı tahlil ediyor.’’
reis bey:
bu da bir piyes.. bir ağır ceza reisinin hayatı.. 1960’da yazılmıştır..
’üstadın 100'e yakın eserinin isimlerini parça parça kısım kısım vereceğimi ayrıca kaydediyorum.. onu okumak; idrakini, zekanın, dil mükemmeliyetinin eşsiz örnekleriyle karşılaşmak demektir.

(0216 546 10 25 – büyükdoğu uzunçayır cd. sarılar iş merkezi 24/16 hasanpaşa/kadıköy)

üstün inanç kitapları:

beyazıt – cağaloğlu cemaati bilir: üstün, eski gazetecilerden ve beyazıtta 1984 yılına kadar açık kalan fikir – siyaset – bilgi mekanı marmara kıraathanesi müdavimlerindendir.. yani bir (marmaratör)dür.. üç kitabının adını veriyorum:

1. yalnız değilsiniz

2. ayıp uşakları

3. bir kimlik lütfen

bu kitaplar fikir ve mesaj ağırlıklı birer romandır.. üstün inanç’ın üslubu akıcı ve sürükleyicidir.. (mihrabat yayınları, prof. kazım ismail gürkan cd. no:8 cağaloğlu/istanbul 0212 514 28 28 faks: 0212 528 24 01)

merve kavakçı’nın eseri:

‘’başörtüsüz demokrasi’de adı konmamış darbe’’: timaş yayınlarından

merve kavakçı, millet tarafından seçildiği halde milletvekilliği vazifesini yapması; ecevit ve arkadaşları tarafından engellenen gerçek bir millet temsilcisidir..

kitapta bu siyasi zorbalığın ve bu haksızlığı aşmak için yaptığı mücadelelerin hikayesi var.. ibretle okuyunuz.. (timaş yayınları, cağaoğlu, alemdar mah. alayköşkü cd. no:5 fatih- ist 0212 511 24 24)

uluslararası pazarlama:


yard. doç. dr. leman aksoy güngör (okan üniversitesi yayını: 0216 677 16 30) akfırat kampüsü tuzla

günümüzde ihracat ve ithalatın ehemmiyeti ve tabi olduğu usul ve formalitelerin hayati önemi kitapta detaylarıyla anlatılmaktadır. türkiye ekonomisine katkıda bulunması beklenir..

abdülaziz yılmazın iki eseri:

psikolog ve ruh hekimi olan bu inançlı, imanlı dava adamı, (entella) isimli kitabında, sevgili peygamberimizden, onun aziz ve güçlü halifelerinden, insanlık örneği ashabından; mehmet akif, nasreddin hoca gibi mana ve zeka büyüklerinden aldığı emir ve misallerle gençliğimizi uyandırmak, terbiye etmek iktidarını göstermektedir.. inanan ve inandığı yaşayan kişinin sözü etkili olur.. entellerin yanlışlıklarını belirtirken, iman, ahlak ve örnek insan numunelerinin yaşaması gereken hayatı tesirli bir lisanla tahlil ve tasvir ediyor.. bu kitabı eline alanın, bitirmeden elinden bırakmayacağı kanaatine vardığımı söylemeliyim.. (tel: 0312 480 51 11 isteme adresi: hürriyet cd. 184/c çankaya-ankara)

abdülaziz yılmaz’ın bir diğer eseri;
(anne-baba olma sanatı)na dair prensipleri, muameleleri, tavırları ve çareleri örneklerle, ciddi ve yalın bir lisanla dile getirmektedir.. hepimizin çocukluğumuzda oynadığımız saklambaç oyunundaki (sobe) kelimesi kitabın adı olmuş.. (isteme adresi: hürriyet cd. no: 184/c çankaya-ankara 0312 480 51 11)
#Edebiyat
#Kültür
7 yıl önce
akıl, fikir, heyecan ve ilim: kitap budur
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi