|
ekonomik ahvalimiz

ticaret ve bazı muhalif parti mensubları, bazı iş adamları enflasyondan ve ekonomik krizden bahsediyorlar.. bu topraklarda seksen milyonluk bir kitle yaşamaktadır. bu seksen milyon hergün yiyip içmeye, karnını doyurmaya mecburdur. parası varsa erzak, giyim eşyası satın almaya, evi yoksa ev kiralamaya mecburdur. işi yoksa iş bulmaya, ne iş olursa o işin ucundan yapışmaya mecburdur. yani bu seksen milyon kişi bir şekilde geçimini sağlamak zorundadır. gerekirse borçlanacak, gerekirse yeni yeni iş sahaları bulacak, yeni sanat ve ustalık çeşitleri öğrenecek, ailesinin ihtiyaçlarını temin etmenin bir yolunu bulacaktır.



bu demektir ki zaruretler, ihtiyaçlar, işsizleri iş bulmaya, tembelleri çalışmaya, uyuşukları kafa çalıştırmaya sevkedecektir. üretim durmayacaktır.. akrabayı taallukaat, sıkıntıda olanlara sahip çıkacaktır.



devlet de girişimci gençlere, girişimci kadınlara iş kurmakta, iş bulmakta yardım etmeye çalışıyor. cumhurbaşkanının ve başbakanın konuşmaları, gençliğin ve ahâlînin çalışmasına nasıl yardımcı olmaya kararlı olduğunu göstermektedir. hiç bir devirde devlet ve hükümet çalışmak isteyenlere, iş kurmak isteyenlere yardım etmek, sermaye temin etmek, kolaylık sağlamak için bu kadar istekli, gayretli olmak imkanını bulamamıştır.



esasen bu mevzuda bir gerçeğin altını bir kere daha çizmekte birbirimizi ikaz etmek gibi bir fayda da gizlidir. her hal ve şartta çalışan bir kişiye evvela kendinden fayda vardır. bir başka söz de: insan, devletten değil, yardımı evvela kendisinden beklemelidir. ama bizim devlet ve hükümet ferdlere de yardım etmenin yollarına başvurmaktadır.



cumhurbaşkanını, başbakanı ne zaman ekranda veya kürsüde dinlesem, gerek samimiyetleri, ihlâsları gerekse bilgi ve tecrübe yüklü beyanları takdirimi mücib olmaktadır.



her partinin , her vatandaşın memleket problemleri hakkında düşünce ve tekliflerini dostça iyi niyetle iktidar partisine bildirmeleri icabeder. memleket işleri yeter ki yolunda gitsin. hizmet kimden gelirse gelsin. iyi olalım. mutlu olalım. millet düşmanlarına beraberce karşı koyalım. hizmetin şerefi hepimize yeter. kıskançlık mikrobunun hiç birimizi zehirlemesine fırsat vermeyelim. eski hatalarımızı tekrarlamayalım. yeni hata yapmamaya çalışalım. değişik grublar değişik ekipler, birbirimizle sık görüşelim. sıksık istişare edelim. akıl akıldan üstündür. bir akılın gücü mahduttur. birkaç aklın gücü, olabilir ki daha üstün, daha muktedirdir..


#Ekonomik kriz
#Enflasyon
7 yıl önce
ekonomik ahvalimiz
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti