|
Arena"dakilere ayıp oldu

İlk yarı Fenerbahçe ne istediğini bilerek oynadı, Galatasaray presle itişmeyi birbirine karıştırdı, ortada kümelendi, kanatlardan hiç akamadı.

Fenerbahçe''nin golü Alex''in hızlı düşüncesinden Ziegler''in boş koridora sarkmasıyle geldi. Galatasaray savunması adam paylaşımını beceremeyince durup dururken golü yedi. Fener''in başka atağı da yok. Sona kadar korneri de yok!

Galatasaray''da oyun kuracak Melo ve Selçuk''tu, onlar da önde Elmander gibi bir oyuncuları olmasına rağmen Fenerbahçe''yi açık düşüremedi.

İlk yarı Alex tek başına, Galatasaray orta sahasından daha etkili oldu ve golü Fenerbahçe buldu.

SELÇUK YETMEDİ

Geldiği günden beri söylüyorum. Necati''nin bu takıma katkısı yoktur. Gol atmak her zaman takıma katkı değildir. Baroş''un kenarda oturması da uygun değildir. İş işten geçtikten sonra da oyuna alınması çare değildir.

Affedilen Melo''nun daha oyun başında hakemi ''alkışlama''sıyla gördüğü sarı kart, ona maç boyu fren oldu. Terim''in 60 metre uzak olmasına rağmen Selçuk''un pozisyonuna penaltı istemesi Galatasaray''ın ne denli diken üstünde olduğunu da gösterdi. İlk yarı bittiğinde Galatasaray, Ziegler ve Caner kanadından hiç atak yapmamıştı. Nitekim bir kez Selçuk sağdan sıfıra indi son anda vuruşu kornerle kesildi. Arena avantajdı ama Galatasaray aklı oyuna sokamadı!

Emre''nin yerine Aydın girdi. Galatasaray hep oynuyor gözüktü ama rakip savunma oyunu hep kontrol altında tuttu. Selçuk''un mükemmel frikiği ile golü bulan Galatasaray ikinciyi de bulacak derken yine kontrolden çıktı. Bütün hatlarıyla yüklenmeye başladı. Aykut Kocaman Alex''le Stoch''u değiştirince kader ağlarını ördü. Rakip sahaya ailece giden Galatasaray bir kontrada yine adam kaçırınca Stoch ikinci golü de attı! Arena Galatasaray''ın başına yıkıldı.

Fener''de Alex''in bile alternatifi varken Galatasaray''ın oyun stratejisi bile yok! Kurtarıcı Sabri oyuna girdi!...

Terim, Necati''yi bu takıma monte etmek için düzeni bozdu. On dakika oyuna alınan Baroş''tan ne beklenir? 80 dakika oyunda kalan Necati ne yapar? Kanatlar hiç çalışmazsa, Melo rakiple itişirse, uzun süre gol yemeyen Muslera da iki gol yer!

Akıllı oynayan Fener de, stratejisi olmayan Galatasaray''ı kendi sahasında işte böyle yener.

12 yıl önce
Arena"dakilere ayıp oldu
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset