|
İki kere şampiyon

Koca bir sezonun yalan olduğu maçta heyecan doruktaydı. Bir gol çözüm getirecek, golsüzlük heyecanı körükleyecekti. Gol geciktikçe gecikti, sinirler keman teli gibi gerildi!... Saracoğlu''nu dolduranlar maçtan sonra yerlere serildi.

İlk yarı Fener topa sahip olmada rakibinden çok üstündü ama Galatasaray istediğini aldı. Devre golsüz bitti. Hakem Cüneyt Çakır kader anını düdükledi ve Semih''in attığı golü iptal etti. Top Muslera''nın elinden çıkmıştı. Semih ikram topu gole çevirdi hakem reddetti. Çakır haklıydı. Top kalecinin oyun alanı içindeydi ve hareket daha sonuçlanmamıştı. Semih hakka tecavüz etmiş oldu. Gol iptal!

Elmander de 26''da iptal oldu. Bu sakatlık Galatasaray için en ciddi handikaptı. Forvetten başlayan savunma arızaya geçti. Baroş golde tamam da rakibi preste Elmander değil. Necati de ilk yarı gezindi. Galatasaray hiç gol pozisyonu yaratamadı. Bir kez korner atabildi!

Fenerbahçe çok bastırdı, çok korner attı, Dia ile kalenin dibine çok sokuldu ama gol atmayı beceremedi. Emre takımı sürükleyen isimdi, tek başına faydalı olamadı. Fenerbahçe kulübesi aslarla doluydu. Alex, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Caner, Serdar Kesimal oyunda olsa tabela da hareketlenebilirdi.

Galatasaray oyunu uzun süre istediği gibi yönetti. Soğukkanlı oluşu, disiplinden kopmayışı ve savunmanın çabukluğu Fener''i durdurdu. Muslera da hatalı pozisyonlar aldı ama refleksleriyle golleri önledi. Terim''in akıllı oyunu şampiyonluk ibresini Galatasaray''a çevirdi.

Fenerbahçe giderek oyundan düştü!

65''de Çakır''ın yürekli hakem oluşu, Dia''nın densizliğiyle birleşince Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti. Dia kırmızıyı hak etti. Fener on kişi kaldı. Delirmeye yüz tutan oyunda kartlarını korkusuz kullanan Çakır alkış aldı. Savunmanın belkemiği Ujfalusi de 80''de atıldı. Terim, Baroş''u çıkardı Gökhan Zan''ı aldı. Heyecan doruk yaptı. Alex de oyuna girdi kader değişmedi. Gol pozisyonunun az olduğu maçta Çakır''ın son düdüğü ile sarı rengin yanına kırmızı kondu ve şampiyonluk lig liderliğinden sonra bir sezonda ikinci kez Galatasaray''ın oldu.

Yıllardır Fenerbahçe''ye üstünlük kuramayan Galatasaray''ın Saracoğlu''ndan şampiyonluk çıkarması da unutulmayacak bir sondu.

Tebrikler Galatasaray.

12 yıl önce
İki kere şampiyon
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti