|
Habercilikte son nokta (!)

Amerikan medyasına sıklıkla konu olan "high school" katliamlarına benzerliği ile dikkat çeken Kartal Endüstri Meslek Lisesi''ndeki akıl almaz cinayet, son bir haftadır medya gündemindeki en popüler konu...

Günlerdir olaya şahit olanlarla ropörtajlar yapılıyor, nöbetçi uzmanlardan görüşler alınıyor, ancak kimse olayın arkaplanını araştırma yönüne gitmiyor! Medya suçu okul yönetiminde buluyor, ancak Türkiye''nin hangi yerinde bir öğrenci daha önce mezun olduğu ya da kovulduğu okuluna giremiyor ki...

Önemli olan da medyanın ve özellikle televizyonların bu olaya yaklaşım biçimi ve olayı yorumlayışı...

Ufuk Güldemir ve Hakan Aygün''ün Star''dan ayrılışı ile tavırları birdenbire değişen "romantik sunucu" Deniz Arman bu lise cinayetinin haberini verirken ''kahraman'' havalarıyla dikkat çekti.

Ana Haber Bülteni''nde bu trajik olayda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Şebnem''in tedavi gördüğü hastaneden canlı yayına geçildi.

Hastanede ropörtaj yapmaya çalışan muhabire sık sık müdahele eden, emirler ve direktifler vermeye başlayan Arman, neredeyse muhabiri hiç konuşturmadı. Orada sadece "ileti aracı" işlevini yerine getiren muhabir, kendi inisiyatifiyle tek bir soru bile soramadı.

Ancak işin en garip noktası ise, Arman''ın, Hüseyin öğretmenin hiç bir şekilde bu olayla bağlantılı olmadığını, suçsuz olduğunu anlatmaya çalışan öğrencilerin sözünü kesmesi ve onları "okul yönetimiyle ilgili söyleyeceğiniz varsa söyleyin, yoksa susun" yollu azarlamasıydı.

Bilindiği gibi daha önce Türkiye''nin Muhtarı da "Hüseyin Öğretmen''in öğrencisi Şebnem''le ilişkisi olabilir mi?" densizliğini ortaya atmış ve bu soru günahsız kurban Hüseyin öğretmen ve onun acılı ailesinin üzerinde bir şaibe olarak kalmıştı.

Öyle ya Hüseyin öğretmen din dersi hocası... Din eğitimi almış... Belli ki dindar bir insan... O halde vurun abalıya... Ne de olsa ekseriyeti müslüman olan bir ülkede dindarlara nefes bile aldırmamak, onları her fırsatta karalamak ilkesizliğini ilke haline getiren ilkel medyamızın en acil ve gözde yayın politikası bu değil mi? İşte habercilikte gelinen son nokta...

Hep bu günü beklemiştik!..

Show Ana Haber Bülteni''nde magazin bir haber... Köpeklere özel su parkı açılmış... Görüntüde ise, toplarla eğlendirilen ve su kayağı yapan köpek görüntüleri... Hele şükür... Hep bugünü beklemiştik...

Haddi aşmamak gerek

Dr. Stres''te her görüşten öğrenci üniversite gençliğinin problemlerini tartıştı, bunların içinde başörtülüler de vardı. Programa telefon bağlantısı ile katılan Mustafa Denizli, başörtülü öğrencilere hakaretler etmeye başladı. Kendi fikrini taşımayan herkese avam ifadelerle hakaret etmeyi marifet sayan Denizli, haddini bilmesi gerektiğini ne zaman öğrenecek acaba?

25 yıl önce
Habercilikte son nokta (!)
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset