|
Magazinin iki boyutu

Kanal 7''nin Haftasonu Haberleri''nde ekrana gelen bir magazin haber; Zahit Akman, ilginç görüntüler eşliğinde yumuşak bir ses tonuyla anlatıyor: "Harley Davidson motorsikletleri... Ve onların sürücüleri... 96 yıldan beri geziyorlar... Bir zamanlar siyasi olaylarla bağdaştırıldılar. 68''li Amerikan filmlerindeki gibi gördükleri ve duydukları herşeye karşı çıkan hippiler... Herkes gibi değiller... Diğerleri gibi düşünmüyorlar... Galiba tek istekleri özgürlük."

Haberde motorculardan da görüşler alınmış ve ortaya, izleyiciyi ülkenin iflah olmaz halini düşünmekten alıp çok uzaklara, hayaller diyarına götüren soft bir magazin haber çıkmış.

Bu haber Kanal 7''nin magazin haber anlayışının kalitesini göstermesi açısından önem taşıyor. Çünkü magazin "hayattan ayrıntılar, enstantaneler" yansıtır izleyenlere.. İzleyicinin bilmediği ve merak ettiklerinden hoş demetler sunar.

Ancak ülkemizde magazin denince akla hemen "Hangi ünlü, nerede, ne yapmış?" sendromu geliyor ki, son örnek de bunu doğrular mahiyette...

Son bir haftadır medyanın tartışmasız en önemli konusuydu bu bayan... Anahaber bültenlerine konuk oldu, derdini anlattı... Medyanın sunduğu son dönem yıldızcıklardan Hande Ataizi''nden bahsediyoruz. Üçüncü kez yaptırdığı(!) burnunu paparazzilerden saklamak için kaçtığı köşe bucakları anlatıyor. Bu konu anahaber bülteninde on dakika evet tam on dakika işleniyor, irdeleniyor(!). Toplumun talebinin gözardı edilerek, bu konuyu gündemlerinin baş köşesine yerleştiren televizyonlara ne demeli bilmiyoruz ama bu kez "Halk böyle istiyor" aldatmacasına sığınmaları da işe yaramıyor. Çünkü halkın değil, kendilerinin böyle istediğini akleden herkes biliyor.

Magazin anlayışlarındaki değişimi, farklılığı göstermesi açısından verilen bu örnekler medyanın ''habercilik''te bulunduğu yeri göstermesi bakımından önemli. Çünkü haberciliğimiz ne yazık ki; Hande''nin burnunu geçemedi.

Teksoy Star''dan ayrıldı

Sadettin Teksoy yedi yıl gibi uzun bir maratonun ardından ekibiyle birlikte Star''dan ayrıldı. Daha önce de Hürriyet''te olduğu gibi çalıştığı kurumlarda mesleğini uzun süreler başarıyla devam ettiren Teksoy''un Star''dan ayrılış sebebi ise meçhul... Ancak bunun medya çalışanlarının köklü ve değişmez problemlerinden birisi olduğu konuşuluyor... Teksoy''a hemen bütün kanallardan teklif olduğu ve O''nun şu sıralar düşünme aşamasında olduğu da yapılan kulisler arasında...

Bilindiği gibi Star, programında yaptığı bir hatadan dolayı Objektif''in yapımcısı Kadir Çelik''e de yol vererek "iyi" olmasa da en azından "ciddi sayılabilecek" tartışma programlarından birini kaybetmişti... Gemi boşalıyor... Star kan kaybediyor...

25 yıl önce
Magazinin iki boyutu
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset